סיכום שלי- 10 למותו של בגין

אביסון

New member
סיכום שלי- 10 למותו של בגין

לאחר שקראתי בעיון את כל ההודעות על בגין, רבין וכו´, אני חייב לומר שאני איני נמנה עם אותם אלה "המתרגשים" מהעברת ביקורת על אדם גם ביום מותו. כן, כן, הבגיניסט, וכן חברים לפורום - כולם, אבל כולם אשמים (ואני מתכוון לראשי ממשלות העבר) באיך שאנחנו נראים היום. מי יותר , מי פחות, אבל לכולם חלק. לא אדבר כאן על ראשי הממשלה של לפני עידן בגין כרוה"מ. נתחיל מבגין. בגין היה אדם באמת ענק, שנלחם ונתן את חייו לחרות העם, הוא היה דמוקרט בכל רמ"ח איבריו, אדם נעים הליכות שידע לסחוף את ההמונים, עשה כראש ממשלה דברים דגולים בכל התחומים, במיוחד בתחום החברתי, כמו כן הפצצת הכור העיראקי, לפני כן גילוי ההומניטריות הכביר עם ספינת התאילנדים ועוד ועוד ועוד. א ב ל ...... מה לעשות? 2 דברים שעשה בעוכרינו עד היום: התקדים של החזרת כל השטח תמורת שלום (גם כן שלו)+ההכרה בזכויות העם הפלשתינאי בחלקים של א"י. ואת זה אנחנו אוכלים היום. רבין - היה ראש הממשלה ששמו יזכר שמחריב ישראל, האיש שהביא את תחילת הקץ, האיש שהביא לכאן את רב המרצחים ללא כל סיבה הגיונית, נתן לכנופיות שלו נשק, ומכר לנו שזה יביא שלום. האיש שחתם על אוסלו הארור, שהכשיר את כנופיות החמאס בלבנון, שיחד עם חברו פרס לימד אותנו שזה בסדר להקריב ילדים ונשים על מזבח השלום. האיש שהביא את המלחמה הנוראה הבאה. הוא ושמעון פרס. ויוסי שריד - זה שרבין נרצח לא אומר שיש לו מורשת. ואם יש כזו - זו מורשת אומללה וארורה. ולנצח את צפרירים בפנדלים זו ממש ממש מסכנות לשמה. תל-חי.

אני מוכרח לתקן

אתמול, יום ראשון, השתתפתי בעצרת לזכרו של מפקד האצ"ל וראש הממשלה לשעבר מנחם בגין, בתיאטרון "גשר" ביפו, אותה שחרר בשלהי המלחמה על עצמאותה של מדינת ישראל. כמובן, היו דיבורים והיו נאומים, אבל הנאום שעניין אותי ביותר היה נאומו של יחיאל קדישאי, איש סודו וידידו הטוב של בגין. בסופו של הערב, עלה קדישאי לבמה וביקש לתקן שני דברים שעלו לשיח ציבורי בימים האחרונים, בעקבות כתבות שונות והצהרות שונות: 1. מנחם בגין מעולם לא הצטער על הסכם השלום שהוא הביא עם מצרים. עד יומו האחרון וא היה גאה בכך שהצליח להביא שלום לעמו, וכל גם רצה להיזכר. 2. מנחם בגין מעולם לא הכיר בזכויותיו הלגיטימיות של העם הפשלתינאי. הוא הכיר בזכויותיהם וחובותיהם השונות של ערביי ארץ ישראל.

שמאלני

New member
סיכום שלי- 10 שנים למותו של בגין...

בגין יזכר כאדם שעשה שלום עם מצרים,שמחזיק עד היום למרות שאנחנו במלחמת התשה. אך יזכרו יותר מכל את בגין כאדם שהכניס אותנו למלחמת לבנון שבמקום להיות שם כמה ימים,נשארנו שם כמה שנים טובות. יזכרו את בגין כאדם שבגללו נהרגו כל כך הרבה חיילים סתם,המלחמה הזאת הייתה מיותרת. אמר בזמנו אלוף משנה קראו לו אלי גבע,{מישהו זוכר?}. הוא אמר שאסור לנו להכנס לבירות כי המטרה שלנו זה להגן על ישובי הצפון,ולא להכנס עד לתוך בירות. אבל בגין לא שמע לו,ונתן יד חופשית לצבא לפעול. יזכרו את בגין כאדם שעשה שלום,אך בגללו קם ארגון חזבללה,בגללו נהרגו כל כך הרבה חיילים סתם ובגללו ישובי הצפון סבלו מקטיושות. רבין יזכר כאדם שכל חיו נלחם למען המדינה,עם זה היה בפלמ"ח. שאז לא היו כמו היו נגמש"ים טנקים וכו... אז הם רצו עם גופם בכדי להגן על א"י. רבין יזכר כאדם כרמטכ"ל במלחמת ששת הימים, המלחמה הנועזת והמוצלחת שתוך שישה ימים צה"ל הצליח לנצח כמה וכמה צבאות ערב,ובדרך כבשנו כמה שטחים. לאחר שפרצה האינטפאדה הראשונה, לא היה לשמיר מה לעשות נגדה. רבין הבטיח לעשות שלום עם הפלסטינים, הוא קיווה לטוב. רצה בסה"כ שלא יהיו יותר מלחמות למדינת ישראל, הוא כל חיו נלחם למדינה נמאס לו ממלחמות. הוא רצה שהדורות הבאים לא יסבלו ממלחמות כמו שהוא סבל. ולכן הלך על הסכם אוסלו, הסכם אוסלו היה אמור בסופו של דבר להקים לפלסטינים מדינה,ובתמורה לזה לנו יהיה שקט. למרות הפיגועים שהיו פה ושם, רבין היה נחוש בדרכו שבסופו של דבר יהיה שלום. והוא המשיך בכל הכוח להגיע לשלום צודק. אבל בדרך נשמעו קולות מירדן שרוצים גם הם שלום,רבין נענה להצעתם והחלו דיונים למשא ומתן עם הירדנים. והכן ב-94´,נחתם הסכם שלום עם ירדן. רבין המשיך וקיווה שהסכם שלום עם הפלסטינים אפשרי, היינו כל כך קרובים. הייתה הפגנה של הימין בכיכר ציון,כל הימין התאספו שם במטרה אחת,להתנגד לשלום !! ביבי ועוד כמה חברי כנסת היו למעלה על המרספת,הימנים שלמטה צעקו,"מוות לרבין","רבין בוגד","בדם ואש את רבין נגרש". ביבי עשה משהו? כן עשה להם שלום מלמעלה. בעצם אפשר להגיד שבהפגנה הזאת נחרץ דינו של רבין,האיש שכל חיו נלחם למען המדינה ורצה שיהיה רק שלום, שאנחנו והדורות הבאים לא יצטרכו להתגייס לצבא בכדי להלחם. והכן זה קרה,ב-11.9.95 הפגנה של השמאל בכיכר,מלכי ישראל אז כיום כיכר רבין. נכח שם גם הרוצח,רבין עלה לנאום למען השלום ומה הוא חושב על השלום. הוא סיפר על שכל חיו נלחם על המדינה וכפי שאמרתי נמאס לו ממלחמות. לאחר הנאום רבין ועוד חברי כנסת מהשמאל עלו לשיר את שיר השלום. רבין נפרד מכולם,אבל הוא לא ידע שזה יהיה ההפרדות האחרונה שלו מהעולם הזה. רבין ירד במדרגות הלך לכיוון האוטו,ואז שלוש יריות נשמעו פתאום. רבין נפל ארצה, שומרי הראש זרקו אותו מהר לאוטו ונסעו לבית החולים. מאוחר יותר כאמור נודע שהוא נרצח, כל העולם הזדעזע מהרצח,חוץ מהימין. וכיום עוד אני רואה ימנים כמוך אביסון,שלא מזכירים במילה את רבין האדם. אלא מזכירים את זה שהוא ניסה לעשות שלום ובגלל רוצח מסכן ועלוב,הסכם השלום נפל. ומאז שאני רואה מתנחל אני שונא אותו באותה מידה כמו שאני שונא את היטלר,וכל ימני קיצוני אחר. מאותו שניה שרבין נורה,היהודים אצלי מחולקים. לבין יהודי,לבין יהודי רוצח או שצעק לרצוח את רבין. הנקמה שלי תבוא שאיזה ראש ממשלה יחזיר את המתנחלים לא"י,זאת תהיה הנקמה של כל השמאלנים. להראות לימנים שרצח לרבין לא יטפרד את השלום,זה רק עיקב אותו.

כל כך הרבה סילופים,

שקרים, ושטויות עוד לא ראיתי בהודעה אחת. אני מציע לכל בר-דעת שמוח בראשו להתעלם מאוסף קשקושי הביצים הזה.

שמאלני

New member
אני יודע כמה קשה לשמוע את המציאות..

קשה קשה,אבל אתה יודע מישהו חייב להראות או לפחות להשמיע לך את המציאות. לא כל הזמן לחיות תחת בועה שיקרית שאתה חי בתוכה. תראה לי דבר אחד שסילפתי או שיקרתי,אתה פשוט נורא התצעבנת לשמוע את האמת אז כתבת סתם כל מיני זיוני מוח. במה שיקרתי? תראה לי משפט אחד ששקרתי,בכלום לא שקרתי. פשוט אתה כל החיים שלך חי בבועה שיקרית של הימין,שאתה קורא את המציאות קשה לך לעכל את זה. אז הדבר הראשון שעלה לך בראש לכתוב לי זה,קשקושי ביצים. תשמע אתה סטודנט למופת,תגיד למרצה שלך קשקושי ביצים. אלק אתה סטודנט.

אוף, התכוונתי להתעלם, אבל...

לא יכולתי להתאפק: "שאז לא היו כמו היו נגמש"ים טנקים וכו... אז הם רצו עם גופם בכדי להגן על א"י" רטוריקה של ילד עם שיתוק מוחין. וכמעט התפתתי לענות לו גם בשפתו, זה היה יכול להיות משעשע ביותר

שמאלני

New member
ליאור...

"אוף התכוונתי להתעלם,אבל". חחחחח ממש כמו ילד קטן ומפגר,תעשה טובה לך לך תלמד איך לכתוב. הכי קרע אותי איך הוא עוד כותב לי שהוא סטודנט,טוב אז אני טיס קרב. יאללה לך לך תוכיח שאני לא,כמו שפעם רצית לעשות,חחחח
טיפש.

בקטריוס

New member
שמאלנים יודעים רק לסלף ולהכפיש.

בגין היה מנהיג ענק. רק בזכות בגין קיבלנו שלום עם הגדולה במדינות ערב. כיום רק מנהיג גדול כמר נתניהו יוכל לעשות שלום אמת עם כל הערבים האחרים.

שמאלני

New member
בקטריוס,יפה למדת לכתוב שמאלנים....

אני גאה בך,ממש מגיע לך מדליה. מי לימד אותך לכתוב?

אומרים....

"מגיעה", לא "מגיע". מדליה זו נקבה. ואתה לא כותב בצורה שונה כל כך מבקטריוס, למען הפרוטוקול.

הדעה שלי

1. למרות הכאב הענק שכרוך בהסכם השלום עם מצרים, אני חושב שבשורה התחתונה זה היה שווה. אידאולוגית- סיני לא היה מעולם חלק מא"י. בטחונית- הוא כמעט חסר ערך בשל הפירוז. זאת בניגוד גמור ליש"ע והגולן, שלהם ערך בטחוני ואידאולוגי אדיר, ולכן בגין סירב לוותר אפילו על סנטימטר מהם. אילולא הסכם השלום היתה לפחות עוד מלחמה אחת עם מצרים, כלומר: כמה אלפי קורבנות. בזכות הסכם השלום בנה בגין 150 התנחלויות בלי שמישהו ציפצף. 2. לגבי הרכיב הפלשתינאי שבהסכמי השלום- אני סבור שאכן, זהו הפיתרון הריאלי היחיד שממקסם את השילוב בין שמירה על רב יהודי במדינת ישראל, היעדר ריבונות לא יהודית בין הים לירדן, פתרון צודק לערביי יש"ע ושמירה על בטחון ישראל. רעיון גאוני, שרק גאון כבגין היה יכול להגות.

Charlie

New member
הדעה שלי (שחולקת על בגיניסט)

1. אידיאולוגית - אתה צודק. ביטחונית - אל תזלזל בסיני. סיני היה חשוב לישראל כל עוד לא היה שלום. בעת שלום בעת אין משמעות לעומק אסטרטגי ולשארם. אגב, אליבא דרוב אלופי ורמטכ"לי צהל לדורותיהם, אין בעיה רצינית גם לסגת ממרבית שטחי הגדה המערבית, מכל רצועת עזה ואף מהגולן. האם אתה בעד? אגב, הגולן איננו חלק מא"י אליבא דבגין... 2. בגין סירב לוותר על יש"ע לא בגלל ביטחון אלא בגלל האידיאולוגיה של ז´בוטינסקי שחייבה אותו ובה האמין בכל מאודו. 3. אם אסד היה בא לי-ם עם סאדאת ב-1977, הוא לא היה מקבל את הרמה? היה מקבל את כל הגולן עד לקו הבינ"ל, ויש רמיזה על כך בהסכמי קמפ-דייויד. 4. הפיתרון הזה, כוחו היה יפה עד לקמפ-דייויד 2000. לאחר הצעותיה של ממשלת ישראל הריבונית, הנבחרת והלגיטימית בראשות רא"ל (במיל.) אהוד ברק, קצת חיוורת נראית האוטונומיה של בגין. הרי בינינו, בגיניסט, לא היית מסכים לקבל ממני דירה 3 וחצי חדרים לאחר שהובטחה לך וילה על 2 דונם, נכון? כנ"ל גם כאן. התקדים נעשה וכעת נותר למזער את הנזק. זה כמו לדבר היום על תכנית אלון המקורית מ-67´ (חלוקת הגדה בינינו לירדנים, טרנספר של פליטי עזה לירדן ולסיני וסיפוח הרצועה לישראל) ולהגיד שהיא הפתרון האולטימטיבי. רק חבל שגם לה כבר אין קונים יותר היום בשוק הבינ"ל... 5. בגין יזכר כמי שהביא שלום היסטורי, אך יצר את התקדים של נסיגה מלאה ופינוי ישובים מרצון, כמי שהביא לליברליזציה של הכלכלה הישראלית אך כמי שבתקופתו חגג ה"פרוניזם" והאינפלציה, כמי שהפציץ את הכור בעיראק אך כמי שגם סיבך אותנו בלבנון. אתם יודעים מה? בגין יחרט לעד בזכרוני כמי שמנע מלחמת אחים לאחר הפצצת אלטלנה בהיותו מפקד האצ"ל. בעצם, גם בגין רצה שיזכרו אותו כך. "איפה ישנם עוד אנשים כמו האיש ההוא..."

למעלה