סיכום שנה עם Panasonic Lumix FZ1000

winner999

New member
סיכום שנה עם Panasonic Lumix FZ1000

נרכשה לפני כשנה כדי לתת פתרון למצלמה שנמצאת איתי כל הזמן כתחליף "קל" ל-Nikon D300 עם עדשות 18-70 ו-70-300 וכגוף שני למשימות צילום ייעודיות. (אחרי המתנה ארוכה ל-Nikon DL 25-500 שבוטלה לבסוף)
יחד עם המצלמה נרכשו שני כרטיסי SD 64GB מהירים כדי שיתמכו בצילום וידאו 4K וסוללה חליפית. הכרטיס הראשון נמצא במצלמה מיום שקיבלתי אותה ועדיין לא התמלא , למרות שצולמו אלפי תמונות וסרטים – אציין שבינתיים אני מצלם וידאו ב-1080p בלבד ולא ב-4k.
בינתיים ממלאת את ייעודה – נמצאת איתי תמיד בתרמיל ונשלפת כשיש צורך לצילום.
עקב פציעה מגבילה, כשנסעתי לחו"ל לא הייתה כל התלבטות – ה-FZ1000 נוסעת איתי ולא מערכת ה-DSLR. בסיכום הטיול, המצלמה עשתה את העבודה. אמנם חלק מהתמונות לא היו חדות כפי שאני רגיל מה-DSLR, אבל מצד שני, הרבה תמונות שצילמתי לא היו אפשריות ב-DSLR בגלל תנאי התאורה ו\או צורך בהחלפת עדשה ברגע המכריע.
יתרונות:
קלה משמעותית ממערכת ה-DSLR – משמעותי במשקל התרמיל והעומס על הגב

עדשה אחת שמכסה טווח מקביל ל-25-400 מ"מ – מוכנה תמיד בלי צורך בהחלפת עדשות
מייצב תמונה יעיל
ביצועים טובים ב-ISO גבוה – יחד עם המייצב, מייתרים כמעט לגמרי את השימוש בפלש (יש גם מוד מיוחד לצילום לילה ללא חצובה - מצלם רצף של חשיפות קצרות ומצרף אותן לתמונה אחת)
עינית אלקטרונית גדולה ובהירה
מסך מפרקי נוח לשימוש – מאפשר צילום בזויות נמוכות בלי לזחול על הקרקע

פוקוס טוב ומהיר בצילומי סטילס.
שליטה קלה ונוחה ברוב פונקציות המצלמה.
שליטה וצילום מרחוק מסמרטפון דרך WiFi
צילום וידאו

חסרונות:
תמונות לא חדות כמו ב-DSLR
גם תמונות JPEG מצריכות עיבוד לקבלת תוצאות משביעות רצון.
פוקוס עוקב לא תמיד ננעל בצילום וידאו
סוללה נגמרת מהר
מתג מייצב תמונה עובר לפעמים "בעצמו" למצב Off – צריך לבדוק לפני שימוש .

סה"כ מרוצה מאוד מהמצלמה וממליץ עליה למי שמעוניין מצלמה מסוג זה

winner999

New member
לא הבנתי את השאלה

למצלמה הזו חיישן "1 שהוא קטן משמעותי מהחיישנים של מצלמות DSLR (Crop וכמובן ש-FF) וגם מהחיישנים של מצלמות 4/3 ו-MFT אבל עדיין גדול משמעותית מהחיישנים הפיצפונים של רוב מצלמות הסופר-זום (מש שנקרא אצלינו "דמוי SLR") - פשרה סבירה מבחינתי בין איכות תמונה לבין גודל פיזי ומשקל של המצלמה.

ravivme

New member
תודה על השיתוף

אין חכם כבעל ניסיון.
מהתיאור שלך נשמע כאילו מעולם לא פרקת את התמונות והסרטונים מכרטיס הזכרון.
קצת מדאיג. אני מקווה שלא הבנתי נכון.

winner999

New member
כמובן שאני מעלה את התמונות למחשב

וגם מגבה אותן בשני מקומות, אבל ב-DSLR, חלק מתהליך העבודה היה גיבוי של כרטיס זיכרון שהתמלא ופירמוטו - כאן הכרטיס פשוט לא מתמלא

ועוד משהו - ב-DSLR אני משתמש ב-Nikon Transfer להעברת התמונות למחשב ומבצע Rename לשמות משמעותיים תוך כדי. ב-FZ1000 אני משתמש ב-FunStudio שבאה איתה ואין בה אפשרות ל-Rename - רק יצירת ספריות לפי תאריכים, מה שמקשה על חיפוש תמונות

מחשבות

New member
יש לי אותה. מסכים עם הכתוב ובמיוחד לגבי מצב OFF למייצב.

ב-FZ2500 נראה שתיקנו את הפשלה הזו.

למעלה