סיכום שנתי

gihona

New member
סיכום שנתי

בערך בזמן הזה כל שנה אני חורשת מגזינים של מוזיקה, עיתונים, אתרי אינטרנט ופורומים כדי להתעדכן ברשימות סופשנה - בד"כ אני מוצאת כמה אלבומים טובים שמשום מה לא נחשפתי אליהם... השנה חשבתי - למה שלא נעשה סיכום בפורום קווין? מענין לדעת איזה מוזיקה הקווינרים אוהבים ולמה הם האזינו במהלך השנה. אולי גם פה נמצא כמה פנינים... זה הולך ככה: כל אחד יבחר 10-12 (או פחות) אלבומים שהוא האזין להם השנה ואהב - זה יכול קווין או כל להקה או אמן אחר/ת, ישראלים ולועזים, דברים שיצאו השנה או לפני 30 שנה - לא משנה - העיקר: מה התנגן לכם בפלייליסט בשנת 2005? הרשימה שלי: Queen: Queen II ו- Sheer Heart Attack: כבר בתחילת הרומן שלי עם קווין, אי שם בגיל 10 10 וקצת, היה ברור שזו הולכת להיות מערכת יחסים ארוכת טווח, ושאין מה למהר... לא רצתי לקנות את כל האלבומים מתוך ידיעה ברורה שכדאי שישאר לי מה לגלות גם עוד כמה שנים. כשהשנה נפתחה, האלבומים של קווין היו קבורים אצלי אי שם בתחתית הערמה כאבן שאין לה הופכין. ואז, יום בהיר אחד, עברתי בחנות מגזינים בדיזיגוף סנטר, ועיני צדה את גיליון "ספיישל קווין" של מוג'ו. כמובן שקניתי אותו מיד. מאז חוויתי חזרה למקורות - האבק הוסר מעל הקלטות והדיסקים הישנים, האש נצתה מחדש, תוכנות שיתוף הקבצים עבדו שעות נוספות בהורדת כל מה שמסריח מקווין - והעיקר: הלכתי אחר כבוד לחנות וקניתי שנים מהאלבומים הספורים שעדין אין לי. איזה תענוג לשמוע דברים חדשים מפרדי ושות', האלבומים האלה ממש עשו לי השנה... דרך אגב - את אלבום הבכורה עדין אין לי, אני שומרת את הזכות לרכוש אותו בזמן המתאים. Interpol: Antics להקה נפלאה עם אלבום מעולה, למי שאוהב את ג'וי דוויז'ן ודומיהם. josh rouse: nashvile the commitments - הפסקול של הסרט החמוד של אלן פארקר משנות ה 80, מלא בשירי סול מעולים, פנינה אמיתית. Rufus Wainwright ~ Want Two: אני מתה על רופוס, הוא כל כך תאטרלי ודרמתי שהוא מזכיר לי המון את קווין בתחילת הדרך. אני ממש יכולה לראות אותו בעיני רוחי מבצע את the millionaire waltz או Good Old Fashion Lover Boy. The Coral: The Invisible Invasion Super Furry Animals - Love Kraft Franz Ferdinand - You Could Have It So Much Better With Franz Ferdinand - אני יודעת שזה קצת נדוש להכניס אותם לרשימה בגלל הייפ המטורף שהיה עליהם - אבל ידעתם שהם מעריצי קווין אדוקים? כל להקה כזו הם מיד חברים שלי. חוצמזה שהם גדולים. My Morning Jacket - Z מבחינתי הלהקה הזו היא תגלית שנה שלי. ראיתי אותם פעם מחממים את בק בהופעה ולא ידעתי להעריך את האוצר. השנה החלטתי לתת להם צ'אנס אחרי המלצה של שי נובלמן בעיתון ת"א - ואיזו הפתעה! להקה עצומה בכל קנה מידה, אלבום מדהים, כזה שילך איתי כל החיים. לכל מעריצי לד זפלין - אלה זפלין הדור הבא. ------------------------------- טוב אני יודעת שאין כאן שומדבר ישראלי - אבל מה לעשות אני בקושי שומעת מוזיקה עברית... פה יוני רכטר, שם גידי גוב, במינונים קטנים מאד... אז יאללה, אל תהיו סנובים - שתפו.

I n n u e n d o

New member
אצלי....

מירי מסיקה - לא יודעת אךי קוראים לאלבום שלה - אחת הזמרות שהישראליות שנשארו שאני באמת מעריכה וחושבת שיש לה קול ממש מדהים
אומנם המוזיקה קצת אתנית משהו שאני לא כל כך אוהבת אבל הקול שלה פשוט מדהים
System of a down - מסמריז - אלבום חדש ללהקה שאני פשוט מתה על השירים שלה הלקה אולי קצת נהייתה יותר פאנקית אבל עדיין נשארה כמו שהיא - ענקית Queen - Innuendo - אני לא יכולה בלי האלבום הזה
אין מה לפרט יותר מידי אני מניחה.. The Doors - כל הדיסקים
ג'ים מוריסון במיטבו
Maroon 5 - האלבום שלהם - נורא נלדקתי עליהם והם ממש טובים
גם האלבום בין הטובים ששמעתי בשנה האחרונה... לא זוכרת עוד איזה שמעתי

e dor

New member
קניתי והתעמקתי השנה בשניים

האחד זה האוסף המשולש של קווין (The Platinum Collection). איכות היא לא מילה גסה. רוב השירים מוכרים אצלי וקיימים אצלי על המחשב - ואני מת מת עליהם ! אבל הרגשתי חובה לקנות את זה משתי סיבות: א. להקה שאני מאוד מעריך - מגיע להם כסף על עבודה מצויינת ! ב. יש שם מס' שירים שאני לא ממש מכיר וזו שיטה טובה להחשף. לא נחשפתי לכל מה שרציתי אבל זה אצלי ואני מקווה השנה להכיר אותם יותר לעומק באופן כללי, חלק מזה בעזרת הדיסק. הדיסק השני זה "רומנטיקה עתידנית" של משינה, יצא במאי השנה. דיסק איכותי לטעמי, הרבה חובבי משינה ותיקים אומרים שזה חוזר על עצמו - בהאזנה חוזרת הבנתי שזה בעיקר בגלל שבכל כל השירים יש אותו מקצב, זה מקור הבעיה
אבל בסה"כ אני לא מסכים עם הביקורות הקוטלות - אני לא סובל את ההתנהגות של חברי להקת משינה שמכרו את עצמם, כל מה ששייך להם וקשור אליהם (כך אני יודע לא לזלזל בבריאן יותר מידי
), אבל הדיסק מצויין לטעמי (ואני בין היחידים
) זהו - אני מאחל לכל חברי פורום קווין שנה טובה יותר ואולי, נקבל הפתעה וקווין יגיעו עם פול רוג'רס
(מה אכפת לכם לדמיין חזק ולקוות?)

bazmaster

New member
אצלי

כמובן איך אפשר בלי קווין: קניתי את לילה באופרה,אחת הרכישות הכי טובות שהיו לי, חרשתי על האלבום הזה מנסיעה מאילת לנצרת עילית , שזה בערך 8 פעמים שנוגן הדיסק ואני עדיין חורש עליו-אין מילים... שני-אחד מחמשת חומשי תורה-הלוואי שהיית כאן-פינק פלויד גם אחת הרכישות הטובות שלי שכמעט משלימה לי את כל אלבומי האולפן של פינק פלויד(חסרים עוד 2), כמובן גם אליו אני חורש יום ולילה(ברוך הבא למכונה-שיר מדהים!!!!!!!!!)אחת היצירות הכי טובות שיש, אני לא מכיר עוד להקה שמסוגלת להעביר שיר של 12 דקות שרובות בכלל אקורדים בקלידים וקטעי גיטרה קצרים, והבן אדם ששומע לא ישתעמם,הם פשוט יודעים לעשות מוזיקה!גאונים! דיו-הולי דייור- אין...הבן אדם תותח!!! כל האלבום מקפיץ ואנרגטי ופשוט מטאל לשמו! גם בלייב הוא נשמע מעולה(כן
היית בהופעה ואתם לא). כל שיר שמה הוא להיט במיוחד ריינבו הין דה דארק, שיר מעולה!!אפשר לשמוע אותו 20 פעם והוא לא ימאס...מטאל אמיתי... ישראלי- משינה-רומנטיקה עתידנית סתם מבלבלים בשכל כל אלה שאמרו שמשינה כבר לא מה שהיו פעם והם היום על הפנים, הם פשוט מנסים כיוונים שונים של מוזיקה, לדעתי אלבום מעולה, כל אחד מהשירים של בן-ז%נה,אלבום ממש טוב. אביב גפן-ממנטו מורי- אחד האלבומים הכי טובים שלואפשר להאזין לו שעות, למרות שהשירים פשוטים יחסית, בקיצור -אלבום מעולה! סינרגיה-צועקים על אהבה- אלבום ממש טוב יחסית לאלבות ראשון, השירים רובם די דומים, יש כמה בולטים כמו "חושך" ו"צועקים על אהבה" ו"סינטטי" אבל רוב השירים די חוזרים על עצמם.אלבום סביר+ היהודים לייב אחד מאלבומי הלייב הכי טובים שיש, אחת ההופעות הכי טובות שהיו להם, אין כמו הביצוע של "לעוף" טום פטרובר בהחלט מצליח לרגש עם השיר הזה... ואין כמו "עוד ארון אחד" לייב, אין שיר יותר מקפיץ מזה שבא לכם להתחיל לרקוד ולשים עם הלהקה... עוד אלבומים שבדרך: -היהודים החדש(מתי שיצא) -מופע הארנבות של ד"ר קספר לייב -קווין-דה מירקל -בית הבובות

geashono

New member
הטעם שלי היום

כמובן שאני עוד שומע את קווין אבל קצת פחות אני מאוד אוהב את the works לפעמים אני שומע את האלבום שהרד הארט אטאאק כי יש לי אותו בגירסה מוגבלת בכל אופן אני אוהב עוצמה ואני מוצא את זה בלהקות רוק כבד מלודיות כמו svatage אירון מיידן malmsteen rainbow whitesnake וגם אני רואה מתי שיש לי זמן בשידור מחזורי את רוק סטאר אינקסס דווקא השירים של קווין שם פחות טובים כי את we are the champions אפילו פרדי לא עושה את זה כמו במקור ובטח לא הזמרים בתוכנית ועל מוזיקה עברית לצערי הרב רוב המוזיקה בארץ לא ראויה בטח לא מתקרב לעוצמות שיש בחול

למעלה