סיכום תקופה והתייעצות

sigalits

New member
סיכום תקופה והתייעצות

שלום בנות, הרבה זמן לא כתבתי והנה כבר הגעתי לשבוע 37. אתמול, לאחר הערכת המשקל של העובר (יפה לו, הוא שוקל כבר 3300), הציע הפרופ' המכובד שהשבוע, כאשר אני אוריד את התפר, כדאי באותה הזדמנות להתייעץ בחדר לידה עם המומחים של תל השומר לגבי זירוז. הוא חושב שלא כדאי לי לשחק עם הגורל ולאור העבר שלי, אם העובר הגיע עד השבוע הזה כדאי לעשות זירוז. מה אתן אומרות? האם מישהי כאן ילדה בתל השומר? אני שואלת כי הייתי בטוחה לאורך כל הדרך שאלד באיכילוב (קרוב יותר לבית שלי) ואפילו הזמנתי מקום בבייבי ליס (למרות שהכי חשובה בריאות העובר ובאיכילוב לא מוכנים לשקול אפילו זירוז בשבילי, מכיוון שאת הלידה הראשונה שלי, לפני 11 שנה, עברתי בקיסרי). וחוץ מזה, האם העובדה שיש לי סוכרת היריון (שמאוזנת נכון רק ע"י דיאטה) ואני מזריקה קלקסן בשל קרישיות יתר זה מחייב קיסרי? תודה על תשומת הלב, סיגלית

וואו, בהחלט שבוע מכובד

אני נוטה להסכים עם הרופא שלך. יצא לי כבר לכתוב כאן שמבחינתי כל הריון בסיכון יכול להסתיים בשבוע 37... אין ספק שיש חשיבות וערך להתרחשות הלידה במועד הנכון עבור העובר, אבל מצד שני, יש גם ערך לבריאות הנפשית של האמא, ואחרי שבוע 37 מלא לא נראה לי שהרווח שווה את הסיכון. בקיצור, אני בעד זירוז (אפשר גם טבעי). הסוכרת והקלקסן אינם מהווים בהכרח אינדיקציה לקיסרי. הריונות "סוכרתיים" לפעמים מסתיימים בניתוח כי העובר גדול (מה שגם מפריע לו להכנס למצג הנכון), אבל עם הערכת משקל כמו שלך לידות רגילות הן אפשריות. לגבי הקלקסן, גם הוא לא מהווה אינדיקציה לניתוח, אבל הוא בהחלט מהווה אינדיקציה לזירוז, כי יש צורך לתזמן את הלידה כדי שיוכלו להגיד לך בדיוק מתי להפסיק להזריק אותו. לגבי תה"ש, אני ילדתי שם (תאומים, בשבוע 32+2), והייתי גם במלונית. מה את רוצה לדעת? נורא מתרגשת בשבילך... מאחלת לך בכל לבי שהלידה תעבור בשלום ושבקרוב תזכי לחבק אוצר חי ובריא.
עתליה

sigalits

New member
קודם כל, תודה על האיחולים

ושנית, 'זכיתי' להיות מאושפזת בשלושת בתי החולים האחרים במרכז - מעייני הישועה (שם ילדתי את בתי הבכורה, הייתי החילונית היחידה וזו הייתה חווייה שלא מן העולם הזה), בבלינסון ובאיכילוב. כנראה שעכשיו נותר לי רק לחוות את תל השומר. אבל ברצינות, איך היחס שם? ולא מתביישת לשאול - איך המלונית? פשוט אני בשמירה וכמעט שלא יצאתי מהבית כבר 7 חודשים אז בשבילי, המלונית היא סוג של נופש. האם היא טובה כמו בייבי ליס? אגב, לגבי הקלקסן, הבנתי שצריך הפרש של 12 שעות לפחות בין הזריקה ללידה והכל בסדר. לשמחתי, אני מזריקה תמיד בסביבות חצות, אז גם אם אכנס ללידה ביום חמישי בבוקר, זה יהיה בסדר. (הפגישה שלי בחדר לידה בשעה 07.30). ושוב, תודה על הברכות, סיגלית

תראי, המחלקה בתה"ש

היא לא מדונדשת כמו באיכילוב למשל. באיכילוב הייתה לי הרגשה שהקונספט הבלעדי הוא איך להיות אטרקטיביים לקהל המאושפזים הרווחי ביותר במדינה, ואני זוכרת שזה אפילו עיצבן אותי קצת. אבל מה שיותר מהותי בעיניי הוא שלי אישית הייתה תחושה שהצוות בתה"ש מקצועי יותר. אמנם שמעתי הרבה חוות דעת שטוענות את ההפך, ואני כלל לא מתווכחת עם האפשרות שייתכן שהרושם הזה נוצר אצלי בגלל ההקשרים האישיים שלי, אבל זו עדיין דעתי. לגבי המלונית, אני אישית לא התלהבתי ממנה. היה אפשר לחשוב שאחרי 7 חודשים של שמירת הריון הכל ילהיב אותי, אבל עובדה שלא. האוכל לא היה שונה מהותית ממה שאכלתי במשך חודש וחצי באשפוז קומה למטה, רק בצלחות יותר יפות, ובמילא לא יכולתי לנוח כשכל היום הייתי בפגייה. לא הייתי בבייבי ליס, אבל אין לי ספק ששם זה יותר מושקע. מצד שני, עצם השינה במיטה אמיתית אחרי מיטת בית חולים היא בעיניי שידרוג רציני. אגב, לגבי הקלקסן, איתי דיברו תמיד על 24 שעות. את סגורה על זה ש12 מספיקות? בכולופן המון המון
, מחכה לבשורות טובות בלבד!
עתליה

אני ילדתי פעמים בתל השור

הצוות בסך הכל בסדר גמור. כמו בכל מקופ יש גם כמה פחות מוצלחים, אבל זה המיעוט. בסך הכל הצוות ברמה טובה מאוד. באופן כללי, זה בית חולים בגישה יחסית התערבותית, כך שיש לך עדיין סיכוי להגיע לקיסרי אם זירוז עדין לא ילך.

למעלה