סיכומון של ענייני יריד הספרים מבחינת האגודה לאספרנטו.

מיכי 10

Member
סיכומון של ענייני יריד הספרים מבחינת האגודה לאספרנטו.

עמרי שלח לכל האספרנטיסטים בארץ דיווח (באספרנטו ובעברית) ותמונות בסיום היריד, והציע שאשלח את הדיווח לפורום זה.
כיוון שכבר דיווחתי בתחילת השבוע, לאחר שחזרתי מהתורנות שלי, אוסיף רק חלק מתוך המייל שלו:

"ביריד הספרים בירושלים התקיים דוכן האספרנטו המסורתי. הצגנו מעל 200 ספרי אספרנטו, הצגנו את אספרנטו לאלפי המבקרים וחילקנו מאות פליירים שהכנו במיוחד לארוע זה.
בארוע הפתיחה ברכו הנשיא ריבלין וראש העיר ברקת שהעניק את פרס ירושלים לסופר האלבני קאדרה. אחרי הטקס שוחחתי עם יו"ר ועדת הפרס דן מרידור שדודה של אימו היה עמנואל אולסבנגר, מחלוצי האספרנטו בארץ.
בדוכן מכרנו מילוני אספרנטו-עברית דיסקים ועוד, וכ-30 איש נרשמו לקורס אספרנטו שיפתח בירושלים במרץ. בערב הסיום ביום חמישי הרצתי על "אספרנטו - לא מה שחשבתם" בנוכחות כ-30 מאזינים.
במהלך היריד נפגשתי עם עמוס עוז והענקתי לו חוברת עם תרגום לאספרנטו של הסיפור "אספרנטו" המופיע בספרו "בין חברים"
בתגובה הודה נרגשות תכתב לי שזה היה עבור חלום שהתגשם. קבענו פגישה שבה
יספר יותר על יחסו המיוחד לאספרנטו."

את הסיפור של עמוס עוז, "אספרנטו", תרגמו מעברית לאספרנטו ג'אן פיירו ועמרי.

בוזוקיא

New member
איזה באסה שפספסתי את זה

רק עכשיו אני מתחיל לחזור לחיים אחרי תקופה מאסיבית ביותר של מבחנים:)
האמת שרציתי לקפוץ אבל כל פעם נשארתי עד מאוחר בלימודים ולא יצא לי...
אני רואה לפחות שלא הפסדתי יותר מידי חידות חדשות:)
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מיכי 10

Member
באמת באסה. מישהו אמר לנו שלא תבוא בגלל המבחנים.

חבל שלא הספקת לפחות לקפוץ, כי יריד הספרים הוא מאד מיוחד, וכמובן בעיקר הדוכן שלנו. לפחות עבורנו.

טוב, תבוא בעוד שנתיים, אם נשתתף, או לפחות בעוד ארבע שנים.

חידות לא כל כך הפסדת, כי היתה חידה של kabeemulo שהיתה באמת קשה מדי.
בדיוק היום בצהריים חשבתי שאולי אבקש ממנו להמציא לנו חידה חדשה, אבל ברמה שתתאים לנו. ואולי לא בשבת, כך שגם אני אוכל להשתתף.

מיכי 10

Member
התכוונתי לכתוב שכך זה, למיטב ידיעתי.

אבל החלטתי לבדוק את ה"מיטב" הזה. ואכן, כן; בוויקיפדיה כתוב ש"יריד הספרים הבינלאומי בירושלים הוא יריד ספרים המתקיים בירושלים אחת לשנתיים, החל משנת 1963. היריד כולל אירועי תרבות, סימפוזיונים וימי עיון וטקסים."
ובכלל, כדאי לקרוא שם, כי זה קצר ומעניין:
http://goo.gl/Z5t4GB

למעלה