סיכומונה

OneWayOrAnother

New member
סיכומונה

טוב אז 22 פרקים חלפו וזה רק נדמה שהעונה התחילה וזה הזמן להביע את דעתכם
.
לטעמי העונה מחולקת ל3 חלקים מרכזיים:
חלק 1 - אמה וסנאו בFTL ומנסים לחזור
חלק 2- קורה והוק מגיעים ועושים בלאגן/מציאת בלפייר
חלק 3- גרג ותמרה

מה אהבתם, מה לא אהבתם ומה דעתכם בכללי?

שאלוניקו

-צופה בקצב של ארה"ב או ישראל?

-במידה ובקצב של ארה"ב, רואים בלי תרגום או עם?

-איך היתה העונה בסולם 1-10

-מה אהבת בעיקר?

-מה לא אהבת?

-מה צריך היה להוסיף/להוריד בעריכה

-דמות שהתחברת אליה

-דמות שקצת פחות התחברת אליה

-פרק אהוב ( יכול להיות גם סטוריליין מועדף)

Macphista

New member
זהירות חפירה לפניך

אני חושבת שהיו הרבה עליות וירידות לכל אורך העונה. גם בחלוקה שעשית, קשה לי להגיד איזה "שליש" אהבתי יותר כי היו פרקים טובים יותר ופחות בכל אחד מהחלקים הללו.
בגדול- אהבתי שרמבל חיים באותה העיר. וחלק מהזמן באותו הבית. וחיים חיים יחסית נורמליים של זוג בחלק (קטן) מהזמן.

אני צופה בקצב ארה"ב, בלי תרגום. אבל יש לי נטייה לראות את הפרק פעם שנייה בסופש לפני שידור פרק חדש ואז אני רואה את זה עם תרגום.

קשה לי להגיד על סולם. היו הרבה עליות והרבה ירידות.

אהבתי כל דבר שקשור לגולד/רמפל ורמבל
, אפילו אהבתי את לייסי.
לדעתי היא הייתה שינוי מרענן לסדרה.
אהבתי שבמהלך העונה חשבתי שהנה גולד נהיה יותר שפוי ויותר נורמאלי ואז בפרק 14 כשהוא מציע להפוך את ניל לילד הבנתי ש... לא, הוא עדיין ממש ממש לא בסדר.
ואז שוב כשלייסי הופיעה והוא היה כל כך שבור ונואש שפשוט נשבר- חשבתי שזה היה כל כך אנושי ואמיתי.
וכמובן שסגידתי לרוברט קרלייל שמורה, כל סצנה איתו מדהימה. הוא לחלוטין השחקן הכי טוב בסדרה הזו בפער אדיר על השאר.

לדעתי הבעת הפנים הכי מינימאלית שהוא עושה בלי אפילו להוציא מילה מהפה עולה על כל יכולות המשחק של שאר הקאסט.
אהבתי מאוד לראות את גולד ודייויד משתפים פעולה מדי פעם. זה היה משעשע ומעניין.
אהבתי שקניתי את הליפסטיק של רג'ינה אבל לצערי לא השתמשתי בו יותר מדי...
אהבתי את העליות והירידות של רג'ינה, ואת הלבוש שלה מאוד.

לא אהבתי שהעלימו דמויות. כמו רובי. ואפילו בל שפשוט חצי עונה הייתה מושבתת.
אני חושבת להתייחס גם לעניין הפרומואים והסניק פיקס- אני מתה עליהם, לא מסוגלת לא לראות אם משהו כזה חולף בדרכי. וכמה פרקים לתוך העונה כבר אי אפשר היה להימנע משהדברים האלה יחלפו בדרכי בגלל כל הרשתות החברתיות. אבל, היו יותר מדי. היו בדרך כלל 5 סניק פיקס לכל פרק. פלוס אלפי עניינים אחרים, הייתי מעדיפה שהיו רק 2-3 סניק פיקס ופרומו אחד וזהו.
אני חושבת שברמה מסוימת הפריעו לי גם כל הידיעות הנלוות לסדרה- כמו ... לראות ראיון עם היוצרים וכמה חודשים אח"כ להבין שהם לא עמדו במה שאמרו, או שקרה משהו שהם אמרו שלא יקרה.

היה צריך להוריד בעריכה סצנות... עם דמויות שוליים, כמו טייני ופינוקיו ולהוסיף סצנות עם הדמויות המרכזיות. אני זוכרת שהיו כמה פרקים בלי גולד/רמפל- לא הרגשתי שאני צופה בפרק בסדרה בכלל. לדעתי היה אפשר לקצץ את הסצנות בעבר ולהתמקד בהווה ובאירועים מקדמי עלילה- ובדמויות המרכזיות מן הסתם.
מאוד הפריע לי שהיו קטיעות בסצנות מסוימות. שדמות אומרת משפט אחד, ואז כשהמשפט השני נאמר זה כל כך ברור שהיה שם באמצע עוד מלל שירד. היו מקרים שזה מאוד בלט. אני שמתי לב לזה בסצנות רמבל- כשהיא נפרדת ממנו על הכביש, וגם כשלייסי מתלהבת מהמכות שרמפל דופק לשריף. היו שם קטיעות וקפיצות בטקסט שמאוד צרמו לי.

הדמות שהכי התחברתי אליה היא גולד/רמפל- כל הרעיון של כוח אדיר שיושב על אדם שלא בדיוק רצה את כל הכוח הזה ופתאום הוא לא יודע מה לעשות איתו ועושה את כל הטעויות האפשריות ומנסה לכפר ונכשל שוב ושוב.

דמויות שפחות התחברתי אליהן... מניחה שרוב דמויות השוליים... אבל אין לי ממש משהו מיוחד לכתוב על זה. לא אהבתי את ווייל. ממש לא. כל דקה שלו על המסך צרמה לי.

פרקים אהובים- נו, כל פרקים גולד ורמבל. 1,4,11,14,16,21,22. (בערך גם 19 למרות שהוא לא היה כזה חזק כמו האחרים)

ותוספת-
יש סצנה שממש רציתי שתקרה העונה והיא לא קרתה-
רציתי לראות סצנת ארוחת בבוקר בבית של גולד. מאיזשהי סיבה כלשהי רוב הדמויות נתקעו שם כי בחוץ מסוכן או שרג'ינה וקורה משתוללות בחוץ ורק הבית של גולד מוגן אז נשארים לישון שם- גולד, בל, סנואו ודייויד, אמה וניל והנרי.
ואז יש סצנת ארוחת בוקר של כל המשפחה ביחד ורג'ינה איכשהו מצליחה להיכנס לבית והיא רואה את כולם ביחד משפחה מאושרת וגולד מעיף אותה משם.
רציתי אותה בתחילת העונה כי ממש לא סבלתי את רג'ינה בעונה הקודמת. העונה הזו היא קיבלה יותר עומק אז בכיף אני מוכנה לשנות את הסצנה בראש שלי ושהיא גם תהיה שם עם איזה בן/ת זוג כי ליבי יוצא לראות את כולם זוגות זוגות ורק היא לבד.

וזהו, זו לחלוטין התכנית שהתמכרתי אליה יותר מכל תכנית שראיתי. מעולם לא פיתחתי אובססיית סדרה טלוויזיה ויש לי חברה שתמיד מפתחת אובססיות סדרות והיא מתייחסת אלי כבתולת פאנדום.
חזרתי היום אחרי הצהריים מהעבודה והייתי חצי עייפה (כי קמתי ב- 5 לראות את הפרק) וחצי תוהה מה לעשות עם עצמי ופשוט נשכבתי על המיטה בוהה בחלל מהרהרת על הסדרה, החברה הזו התקשרה, שאלה מה אני עושה, אמרתי, והיא אמרה שאני בגמילה.

בקיצור- נגמרה העונה, הגיע הזמן גם לסיים את התואר.

כן, ח פ ר ת י ....

עכשיו אני רואה שהיו שאלות:

Murica'

בלי

6

-מה אהבת בעיקר?
את הקטעים עם רג'ינה וקורה

-מה לא אהבת?
כל הסיפור של בלפייר- ניל ממש לא מעניין אותי.
גרג מציק לי...

NO MORE GREEN SCREENS!
לא פלא שהיוצרים יהודים

-דמות שהתחברת אליה
רג'ינה וקורה

גרג, הנרי, ניל, לייסי והג'ינג'י ההוא...

הפרק עם קורה בילדותה היה נחמד

Shiri from the block

Active member
כן גם אני לא הבנתי אולי הוא רמז שהם כאילו קמצניים אז בגלל זה הם משתמשים בגרין סקרין? כי דווקא השימוש בגרין סקרין עולה מלא מלא כסף וכל האפקטים שצריכים להוסיף אחר כך.

חוץ מזה, במלא סדרות משתמשים בגרין סקרין אפילו בסדרות הכי פשוטות כמו בטי המכוערת, שיקאגו, ועוד ועוד

סה"כ הערה אנטישמית קטנה

חחח אבל ברצינות, נראה לי שלקחת אותם ללוקיישנים שונים+ כל ההפקה [כמו משחקי הכס!] יעלה הרבה יותר כסף...

סיכומנה

צופה בקצב של ארה"ב או ישראל? צופה בארה"ב, אז בלי תרגום

-איך היתה העונה בסולם 1-10 הייתה עונה בינונית. אם אני צריכה לתת ציון, אולי 7

-מה אהבת בעיקר? אבתי את ההתפתחות של שלושת הדמויות העיקריות - רמפל, רג'ינה וסנאו. הראו אותם בכל מיני מצבים והתמודדות שלהם הייתה מאוד מעניינת. אבל מה שהיה הכי מעניין היה המסקנות שהם הסיקו לגבי מה שקרה להם ואך הם אמורים להמשיך הלאה.

-מה לא אהבת? את כל התתי עלילות. כל קו העלילה בו רג'ינה רוצה להחיות מחדש את דניאל, ואת הרופא הטוב. מיותר מאוד, ורק גרע מהסדרה. אוגוסט. לדעתי לא ראינו מספיק על מה שקרה לו מהרגע בו הוא נטש את אמה ועד שהוא תפס את ניל (אני חושדת שנראה אותו בעונה שלוש כי יש לי הרגשה שהוא קשור אכשהו ללוסט בויס....)

-מה צריך היה להוסיף/להוריד בעריכה. להוסיף: עומק לדמויות ראשיות שמשום מה הפכו למשניות. הנרי, צ'רמינג (בתחילת העונה צ'רמינג התחיל לקחת אחריות על התושבים, חבל שלא המשיכו את הקו הזה), אמה (לא יודעת למה, אבל הזמן מסך שלה מסתכם במשפטים סתומים וקצרים. כמעט ולא היו לה מונולגים כל העונה). להוריד - את הפרקים הלא קשורים, בדיוק כמו שציינתי למעלה. להוסיף

-דמות שהתחברת אליה.
סנאו, הדמות האהובה עלי בסדרה.
וגם ניל למרות שלא ראינו אותו הרבה, ואני שמחה מאוד שאנחנו לומדים עליו יותר.

בל /לייסי. חשבתי על זה הרבה והגעתי למסקנה שאני ממש לא אוהבת את אמלי דה רייבן. היא שחקנית בינונית ומטה, והצורה שבה היא משחקת את בל גורמת לדמות להיות מאוסה, תלותית ובכיינית. סה"כ בל השתנתה מאז שהיא שנשברה הקללה, והיא כן מתחילה להיות דומה לדמות הפמינסיטית של האגדה המקורית (והיצירה של דיסני).

-פרק אהוב ( יכול להיות גם סטוריליין מועדף).
קורה ואת כל הסיפור שלה (למרות שלא ראינו מספיק על קורה הצעירה), והסוף שלה היה לא ראוי לדמות ולמעשים שלה.
רמפל. אני מאוד אוהבת את הדמות שלו, שעברה כמה זעזועים העונה הזאת. נראה לי שבסוף העונה הוא התחיל לקבל את העובדה שהוא לא יכול לשלוט בהכל וכולם למרות שהוא הדארק וואן (וזה גם לא יעיל במיוחד)
ניל
וכל מילה מיותרת
FTL אחרי הקללה. חבל שלא ראינו יותר, והתמקדו במולאן ואורורה, אבל יתקנו את זה בעונה הבאה לא?!

OneWayOrAnother

New member
עונה

ארה"ב

בלי תרגום, איך שיוצא, אבל אם אני ממש אוהבת את הפרק אני רואה פעמיים עם תרגום כדי להבין הכל הכל הכל. למעשה את כל הפרקים ראיתי פעמים מלבד הפרק המזעזע של פינוקיו/תמרה.

7, היה סבבה אבל יכלו לשפר יותר

-מה אהבת בעיקר?
את רג'ינה וקורה ! עשו את העונה

-מה לא אהבת?
את כל הקטע האחרון עם תמרה וגרג, פתאום מצאתי אותם לא קשורים אחד לשני

להוסיף עוד קטעים של רג'ינה והנרי אבל בקטע שהוא מעריך אותה, הוא התעלל בה כל העונה

-דמות שהתחברת אליה
רג'ינה, רצתה מאוד רידמפשיין, ניסתה אבל לא הלך לה...

מרימרגרטמשעממתכמונעל. רק לגבות שלה יש נוכחות....
בתור סנואו היא סבבה אבל לא היו מספיק קטעים

טלהאסי !!!

סיכומעונה

צופה בקצב של ארה"ב או ישראל? ארה"ב
במידה ובקצב של ארה"ב, רואים בלי תרגום או עם? התחלתי בלי תרגום אבל אז הבנתי שאני נהנית לא להתאמץ להבין מה את שהם אומרים ועברתי לעם תרגום.
איך היתה העונה בסולם 1-10: התחילה ב4-5 וסיימה ב-8-9.

מה אהבת בעיקר? רג'ינה ה
. לא משנה אם היא רעה או טובה או גם וגם או לא סגורה על עצמה, אני מתה עליה. השחקנית אדירה, ואני אוהבת לראות את הדמות כל הזמן מתחבטת בין להיות טובה ולהיות רעה. ואני נורא אוהבת את זה שעד כמה שהיא תרצה לרצוח את כל תושבי סטוריברוק היא עדיין תמשיך לרצות להיות אמא טובה להנרי
והוק

מה לא אהבת? נראה לי שאני היחידה, אבל לא אהבתי את הקטע עם קורה-רג'ינה-סנואו.

מה צריך היה להוסיף/להוריד בעריכה- את גרג ותמרה היה אפשר להוריד ולהכניס מתח ודרמה בדרך אחרת. גם את מולאן-אורורה-אמה-סנואו לא כל כך אהבתי, סתם כי עשו גם את אורורה וגם את מולאן ממש מעצבנות, למרות שאת האגדות אני אוהבת.
דמות שהתחברת אליה כאמור, רג'ינה, אבל גם הוק
- אני אוהבת את זה שאני אף פעם לא יכולה לצפות מה הוא יעשה ואל מי הוא יחבור (וכשהוא חובר למישהו אם זה אמיתי או לא), וזה שהוא חתיך שבא לי למות. אני גם אוהבת את סנואו/מרי מרגרט וגם קצת את צ'רמינג למרות שהלוואי שהוא היה יותר.... וול, צ'ארמינג. וחוץ מכל אלו ממש צמצמו את הנוכחות של כל הדמויות שהכי אהבתי בעונה הקודם כמו רובי וארצ'י.
דמות שקצת פחות התחברת אליה הנרי (הילד הכי מעצבן ביקום), אמה (שמישהו יעשה קסם ואולי נזכה לראות סוף סוף חיוך על הפנים שלה. או אפילו הבעה לא צדקנית תספיק לי). גם אל בל לא כל כך הצלחתי להתחבר, אבל אני חושבת שזה כי את השחקנית אני לא אוהבת עוד מאבודים. גם מניל לא כל כך אכפת לי.
פרק אהוב ( יכול להיות גם סטוריליין מועדף) אני ממש במתח מכל הקטע של נברלנד! מהעונה הראשונה תהיתי איך הם יכניסו את פיטר פן, וממש לא ציפיתי לזה! הוא ממש הפחיד אותי בפרק הלפני אחרון.

אה, והיי לכולן!

shirush3

New member
ועוד עונה נגמרה

צופה בקצב של ארה"ב או ישראל? ארה"ב
במידה ובקצב של ארה"ב, רואים בלי תרגום או עם? בלי, אני שונאת תרגום

איך היתה העונה בסולם 1-10? אמ... 6-7
מה אהבת בעיקר? את רג'ינה וסנואו

מה לא אהבת? סנואו הרגה את קורה והכל ההתעללות שהלכה לפני הפרק הזה ואחריו
מה צריך היה להוסיף/להוריד בעריכה? אמ... לא עולה לי משהו ספציפי
אולי משפטים של בלונדי היה כדאי להוריד? למרות שזה מצחיק

דמות שהתחברת אליה?
רג'ינה/סנואו?

דמות שקצת פחות התחברת אליה? הנרי, רמפל ובל

פרק אהוב? 17 שחזרו לסטוריברוק אחרי הקללה

Shiri from the block

Active member
טוב אניייייייייי
ארה"ב

תלוי בדחיפות הפרק לפי הפרומואיים ועלילה חח
אבל לרוב כשאני צופה בזה בשני בערב כבר יש תרגום באנגלית... אחר כך צופה בזה שוב עם תרגום בעברית

5.5

-מה אהבת בעיקר?
אממממ, ה-2 פרקים הראשונים היו מעולים ומשם זה רק התדרדר.. עם כל הזה שרודף אחרי רג'ינה, ואיך רג'ינה ודיויד התמודדו בסטוריברוק עם הנרי בלי אמה וסנואו..
וולקאם טו סטוריברוק, הפרקים עם קורה ורג'ינה..

-מה לא אהבת?
הממממממממ חח כאילו יש לי בלאק אאוט עכשיו.. אממ כל הקטעים עם ניל כנראה
ופרקים שרג'ינה לא הייתה בהם.

להוסיף יותר סוואן קווין

-דמות שהתחברת אליה
רג'ינה?
ורובי שעזבה אותנו
גם את אוגוסט ממש אהבתי בכללי..

כל מי שלא הזכרתי למעלה

אוף שאלות קשות! ממש בלאק אאוט רציני.
אפשר להגיד הפרקים של רג'ינה עם דניאל, הפרקים שרג'ינה וקורה זוממות על איך להשיג את הנרי/להיות הדארק וואן/סטוריברוק..

בכללי כבר אמרתי, העונה הזאת לא הייתה משהו בגדול.
כמה שאמרו שהקסם מגיע לסטוריברוק אבל דווקא מאז שהקללה נשברה כל הקסם של הסדרה שהיה בעונה הראשונה נעלם

העונה הראשונה הייתה כל כך מיוחדת וטובה, והעונה השנייה הרגישה לי כמו סתם כל סדרה אחרת בטלויזיה...
מקווה שעונה שלישית תגרום לי להתרגש מהסדרה יותר

Jimmy Kane

New member
סיכום עונה

-צופה בקצב של ארה"ב או ישראל? ישראל

-איך היתה העונה בסולם 1-10 - 6..

-מה אהבת בעיקר? רק את הסוף את כל הסיפור של ארץ לעולם לא וגם את הקטעים של אמה וניל עד שהוא בא לסטוריברוק.

-מה לא אהבת? עונה לא אחידה בכלל, לא אהבתי את הסיפור של ד"ר וייל ולא אהבתי את הליין סטוריברוק בזמן שאמה ומרי נעדרו.

-מה צריך היה להוסיף/להוריד בעריכה - להוסיף יותר קטעים עם רובי, להמשיך עם הסיפור של אורורה ומולאן (איך פיליפ פתאום חזר?)

-דמות שהתחברת אליה - האמת שהתחברתי דווקא לבלפייר הצעיר (לניל פחות) והתחברתי גם למרי מרגרט והדבר המפתיע על עצמי, התחברתי גם לרמפל

-דמות שקצת פחות התחברת אליה - הנסיך, לא הרגשתי שהוא באמת שמה, גרג היה מעצבן.

-פרק אהוב ( יכול להיות גם סטוריליין מועדף) הפלאשבק של אמה, הפרק שלפני האחרון והפרק של קורה

למעלה