סיכומים למדעי המחשב(לאוניברסיטה בכל

עמיחי נ

New member
סיכומים למדעי המחשב(לאוניברסיטה בכל

שלום לכולם. שמי עמיחי(אפשר לנחש מהניק :) ) ואני סטודנט למתמטיקה ומדעי המחשב באו"פ(יום חמישי בחינה באינפי). אני ועוד כמה סטודנטים אחרים החלטנו להעלות אתר שנרכז בו סיכומים שלנו ושל סטודנטים אחרים. הכתובת של האתר היא http://academic.sikumuna.co.il . האתר הוא במתכונת שבה כל אחד יכול להעלות סיכומים,לערוך סיכומים אחרים להעלות הצעות(ולממש אותן). אני מזמין את כולכם להעלות סיכומים(כבר כמה אנשים תרמו לנו כמה סיכומים) ולהשתמש בחומר המועט שנמצא. ובהצלחה בבחינות.

עמיחי נ

New member
תודה :)

בתיקווה שאנשים יעלו סיכומים..אולי זה יעזור לעבור את התואר(עם הסיכומים שהעלתי שם בדיסקרטית הגעתי לבחינה..כמעט פסלו לי את הבחינה מרוב הכמות....ארר שומר מעצבן)

shirbi

New member
נקווה שלא תסבכו עם ענייני זכויות

יוצרים. משום מה האוניברסיטאות (וגם בית המשפט) חושבים שזכויות היוצרים על סיכומים שסטודנטים רושמים במהלך ההרצאות, שייכים למרצים שאצלם הסטודנטים סיכמו. כך שיכול להיות שכדאי שתבקשו אישור מהמרצים כדי לא להסתבך סתם. באתר שלי לשעבר, היו לי סיכומים שכתבתי במהלך ההרצאות בטכניון, והתובע של בית הדין המשמעתי של הטכניון דרש ממני להסיר אותן, או לבקש אישור בכתב מראש לכל אחד מהסיכומים.

עמיחי נ

New member
בדקנו..

שאלנו את המנחים(ואנחנו מניחים שגם כל מי שהעלה שאל) ומי שביקש, ציינו את השם שלו בסיכום. אבל בכז"א.תודה על העצה.

vinney

Well-known member
ועדת משמעת זה לא חוק

אני לא חושב שיש להם זכות כלשהי לעשות את זה, זה חומר שאת כתבת במו ידייך, זה שמרצה זה או אחר הקריא אותו, זה כמו שתסכמי ספר. תרשמי בסוף מה מקור החומר, כמו בכל ביבליאוגרפיה, לאף אחד אין זכויות יוצרים על מתמטיקה.

עמיחי נ

New member
ע"ד אמר לי את מה שהיא אמרה גם...

אם המרצה מסכים לכך אז ניתן לפרסם..אבל הוא יכול לטעון שזהו קניין שלו, כי אנחנו עדיין מסכמים הרצאה שלו.

ron369

New member
נראה לי שלא

הוא העביר לכם מידע, ואתם שילמתם לו (בעקיפין) על כך. אבל בטח לא מזיק לשאול

עמיחי נ

New member
אוקיי..יש תשובה

כן..זאת הפרה של זכויות יוצרים.. רק אם מצטטים את המנחה ומשתמשים בדברים שהמנחה עצמו המציא,אמר וכו'.. במתמטיקה זאת פחות בעיה...ניוטון לא יבוא בטענות..

shirbi

New member
עסק בעייתי.

קודם כל, אני בן ולא בת. בכל מקרה, מין הסתם, הסיכומים שלי מאוד דומים למה שהוא רשם על הלוח, ולכן בית משפט עלול לקבל את זה כאילו הזכויות על הסיכומים שייכים למרצה. אבל המצב הוא הרבה יותר גרוע - אפילו אם אני אשיג את עורך הדין הטוב ביותר שישכנע את בית המשפט שאני צודק ושהזכויות הן שלי, עדין הטכניון יכול לשפוט אותי בבית הדין המשמעתי במקום זאת, וכאן, המחוקק, התובע, השופט ומוציא גזר הדין אל הפועל הם אותו גוף - הטכניון עצמו.

vinney

Well-known member
זה נכון ../images/Emo13.gif

וסליחה
טכניון הוא הקובע בתחומו, אבל זה כמו שיגידו לך "אסור לך לקרוא את הסיכומים בבית, אלא רק בטכנין", או "אסור לך לקרוא סיכומים של אחרים, אלא רק שלך". אין שום חוק נגד זה, וטכניון יכול להביא אותך לוועדת משמעת, אבל מכיוון שהטיעון מסתמך על חוק, אסור לועדה לקבל אותו, כי החוק מתיר את זה. כמובן, שאתה בסופו של דבר איש קטן מול מערכת גדולה, וכנראה שלא יהיו לך משאבים ללכת ולתבוע את הטכניון בבית משפט אמיתי, אז עדיף לא להסתבך, אבל זה בסופו של דבר סוג של טרור. מפחידים אותך כי יעשו לך משהו רע אם תעשה משהו, למרות שבעצם מותר לך לעשות את זה. אגב, אם אני לא טועה, אגודת הסטודנטים של טכניון לא רק שמפיצה סיכומים, אלא גם חוברות מבחנים משנים קודמות (הייתה לי איזו חוברת כזאת פעם). איך זה מסתדר עם הוועדה?

עמיחי נ

New member
אממ

לי היתה חוברת של חדוו"א ב' של הטכניון ולפי מה שאני זוכר היה מודגש בחלק מהדפים שזה להפצה פנימית ושהשאר נתרמו ע"י סטודנטים.

shirbi

New member
מי קובע מה יופיע בתקנון המשמעתי?

מין הסתם הטכניון עצמו. האם הוא יכול לרשום שם מה שבא לו? סביר שלא, אבל בשביל לאלץ אותו להסיר את הסעיפים המקפחים, צריך לפנות לבית משפט, וכמו שאמרת, לי אין את המשאבים לכך. לגבי חוברות סיכומים וחוברות מבחנים - אכן אגודת הסטודנטים מפרסמת אותן, והיא אפילו פרסמה כמה סיכומים שאני כתבתי. אולם היא דאגה לבקש קודם אישור מהמרצים שאצלם סיכמתי. אגב, מצחיק שעל חוברות המבחנים של אגודת הסטודנטים רשום שכל הזכויות שמורות לאגודת הסטודנטים, אף על פי שאין להם זכויות בשום דבר שם - על המבחנים יש זכויות יוצרים למרצים שחיברו אותם, ועל פתרונות המבחנים יש זכויות יוצרים לסטודנטים שפתרו.

עמיחי נ

New member
כן..זאת הבעייתיות

תמיד אפשר להביא מישהו מבחוץ שיעזור לך, או להוציא את ה"משפט" הזה להחלטה מחוץ לתחומי האוניברסיטה(בוררות וכו') אבל זה גוזל יותר מדי משאבים וזמן ואין לרוב כוח להתעסק עם זה. *ד"א, את מוזמנת להעלות אצלנו כל חומר שאינו מוגן בזכויות יוצרים כלשהן.

למעלה