סיכומשבוע

Sigal H

New member
סיכומשבוע

טלפון מצחיק על הבוקר הזכיר לי שהיום יום שישי. כיוון שכך, הא לכם סכמ"ש. אתם מוזמנים לסכם את השבוע החולף, לפי הסעיפים או בלי קשר אליהם בכלל.

תקציר השבוע בשלוש מילים:

הטוב

הפחוטוב

איך הכאבים בתוך כל זה?

סרט/ספר/אסקפיזם השבוע

איש השבוע

קישור/ציטוט/סיפורון למען המורל

ועוד מילה או שתיים

שתהיה לנו שבת שקטה ובשורות טובות. חופן חיוכים

סיגל

Sigal H

New member
מסכמש"ת

אכן כן, ביום שישי. ללא ספק מחזה קוסמי נדיר. או לפחות ניצול הזמן עד שאחותי תבוא לסרט.

תקציר השבוע בשלוש מילים: קר קר מתחמם

הטוב: היו לי שתי הליכות קטנות וטובות השבוע, שהתארכו מהשבוע הקודם. כמו כן, הסתבר שגבהתי (כל הכבוד לעצמות!
), ונכון להיום אני מתנוססת לגובה מטר חמישים ואחד וחצי, מה שאומר שעכשיו כמו פלא החוליה השבורה עברה את קו המשענות של הכסאות בבית, ואני יכולה לשבת עליהם נטולת כאב גב. ריקוד ניצחון על הדשא, רגעים של אושר בתוך כל ערבוביית החדשות והשמועות והתקוות והכאב.

הפחוטוב: כל המתרחש שם בחוץ... וגם, כבר ימים רבים אפשר למצוא אותי בחולצות ארוכות-שרוולים וצעיפי צמר רכים. המשמעות הפשוטה של זה היא שהגוף נחלש וזקוק לחום חיצוני. אין דבר, לשם כך המציאו את הבגדים ואת הקיץ (ואת הביפאפ...).

איך הכאבים בתוך כל זה? טוב תודה. כלומר ישנם, אבל סבילים בהחלט.

סרט/ספר/אסקפיזם השבוע: עדיין "עמודי תבל" של קן פולט, והסידרה האוס – אין כמוהו להעביר שעות קשות.

איש השבוע: חיילינו אחד אחד ובהם אחי, שהשבוע עלה גם הוא על מדים וירד דרומה, להצטרף לעוד בני משפחה וחברים ומכרים... שמור על עצמך, בחור

קישור/ציטוט/סיפורון למען המורל: הממ... התקלתי את עצמי. אפשר לקבל הארכת זמן?

ועוד מילה או שתיים: למה המצאתי את הסעיף המוזר הזה?

חופן חיוכים, שיהיו טריים לשבת

סיגל

השבועיים שלי

שבת שלום חברים וחברות יקרים.

בחרתי הפעם לפתוח במונולוג אישי ולנסות לשתף המעט את מה שאני עובר בשבועות האחרונים בימי הלחימה שמנהל צה"ל בשליחות מדינת ישראל.

עוד שבוע לא קל עבר עליי וכמו כל אזרחי המדינה הראש והלב שלי עם משפחות הלוחמים שחרפו נפשם על הגנת המולדת והעם היושב בציון.

לוחמים מהטובים ביותר שיש לצה"ל נכנסו לקן הצרעות ובגופם מנעו מאתנו התמודדויות עתידיות קשות ביותר שמדינת ישראל מעולם לא עמדה מולן קצינים וחיילים שבמותם ציוו עלינו את החיים.
בימים אלו במיוחד כאשר הלוחמים המדהימים שלנו מגלים את הרוע שיש בעולם רואים, נפצעים, נהרגים ואני שומע את חדי הלשון שמדברים נגד פעילות הצבא והמדינה נחרד אני מכך, הרגשתי קשה מאד מדבריהם, שלא יובן לא נכון אני בעד שיח אני מעודד ביקורת אך בזמנה הנכון ושהיא עניינית לא תוקפנית וחלילה אלימה.

לפני כ 5 שבועות נרצחו שלושה נערי חמד ע"י חיות אדם ולפחות לי היה ברור שמשהו באוויר משתנה ומשהו הולך לקרות כאן.

מאחר ואני גר בשכונת תפר צפיתי דרך המשקפת על הכפרים מסביב ושב היה לי ברור שמישהו מעמי ייקח ויעשה מעשה נוראי ואכן לא טעיתי וכמה מבני עמי פגעו ורצחו נער ערבי שהגיע משנאה עמוקה ויצר הנקמה, ממש כפי שאויבינו רוצחים בנו ממש מאותם הסיבות. לא חשובה כאן דעתי הפוליטית כלל ועיקר אלא ההבנה שרצח על שום בסיס איננו פתרון!!! יש כאן מדינה דמוקרטית ממשלה צבא ומשטרה שם מקבלים החלטות ושם מבצעים (גם אם אני לא מסכים או דעותיי שונות) לא אף אחד אחר ייקח ורשאי לקחת את החוק לידיים להפגין בכוח, לכתוב דברי שטנה בכל ערוץ תקשורתי, ובטוח שלא לרצוח כי..... וכן אני בעד עונש מוות לרוצחים באשר הם.

במוצאי שבת לפני שבועיים ישבתי בבית מתעדכן על הנעשה בשטח שמעתי על ההכנות של היחידה התקשרתי לחבר ואמרתי לו סא"ל ר' אנחנו עולים על מדים ונוסעים ליחידה אולי אנחנו זקנים וצולעים אבל הראש עובד בוא נראה מה ניתן לעזור שם ללוחמים.
הגענו לשם באמצע הלילה ולהפתעתנו ממש לא היינו ה"זקנים" היחידים שהגיעו לשם מה שלי אישית היה די ברור כבר מראש.....
ביחידה ראינו קצינים וחיילים גבוהים חסונים וחדורי מוטיבציה מוכנים לכל שיידרשו דברנו עם מפקדי הפלגות הכלים היו מדוגמים ומוכנים להינתן רגע הפקודה המשמעת היופי והטוהר ההבנה של הלוחמים שאין לנו ארץ אחרת והמלחמה היא על הבית הקסימו אותי שוב. צה"ל שלנו לא השתנה האנשים מבינים מה תפקידם ומהי הרגישות מול האויב, ואגב רובם ככולם דברו על הפגיעה בחפים מפשע הנגררים בעל כורחם למציאות הנוראה הזו.

נשארנו עוד יום שלם לעזור בכל מה שנדרש ועזבנו שאנו יודעים בטוחים ובוטחים שיש דור מצוין שיודע על מה - ולמה, הוא נלחם.

בשבועיים האחרונים ראינו שוב את עם ישראל מתאחד תומך תורם ועוזר תפילתי שהעם התבגר וזה ימשך כך גם אחרי המלחמה הזו, כי כך צריך לנהוג ולהתנהג בכל יום ויום.

תודה על קריאתכם

אנסה גם לענות על השאלון הקבוע בקצרה!!

תקציר השבוע בשלוש מילים: תנו לצה"ל לנצח

הטוב: אין טוב בימים שילדנו נהרגים

הפחות טוב: עם כל הרוג וכל פצוע הלב נקרע אצלי

איך הכאבים בתוך כל זה?: מתגמדים, אך לא אומר שלא כואב

סרט/ספר/אסקפיזם השבוע: סרט מלחמה

איש השבוע: ראובן רובי ריבלין

קישור/ציטוט/סיפורון למען המורל: תחי מדינת ישראל

ועוד מילה או שתיים: מאחל בריאות אושר לכולם מצדיע לנופלים ומאחל בריאות ללוחמים הפצועים

שבת שלום

Sigal H

New member
יפה כתבת

אני לא מצליחה לנסח את עצמי כרגע, אבל דע שריגשת. תודה

למעלה