סיכון גבוה - לופוס

tea1234

New member
סיכון גבוה - לופוס

שלום היום אני מתחילה שבוע 8. בסה"כ מרגישה ממש טוב. אני מוגדרת כהריון בסיכון גבוה בשל מחלת הלופוס. הסיכון הוא כמובן החמרת המחלה וסיכון נוסף הוא בשל העובדה שהיתה לי בעבר פגיעה כליתית והחשש בהמשך ההריון הוא לרעלת. האם מישהו עברה/עוברת גם דבר דומה?? יש לכם המלצות להמשך דרך? אשמח לדעת אם מישהי משתמשת גם בשירותי רפואה אלטרנטיבית תודה לכולן

nubi

New member
איך את מבחינת קרישה?

את מקבלת קלקסן? אחת הבעיות זה אנטי-פוספוליפיד שגורם לקרישיות יתר. חוץ מזה שיהיה לך הריון משעמם...
.

tea1234

New member
קרישה

דוקאא מהבחינה הזאת אין לי בעיה. אני לא צריה לקבל קלקסן תודה

ברוכה הבאה ובהצלחה

מכירה מישהי עם בעיה דומה שסיימה לאחרונה הריון תקין בהצלחה רבה
. אני אנסה לקשר בינכן.

קראו לי אז באתי ../images/Emo13.gif

שלום לך! שמי מעין וני סובלת כבר 10 שנים ממחלה אוטואימונית (לא לופוס אלא משהו הרבה יותר נדיר ואיזוטרי
). את המחלה גילו אצלי בגיל 20 והייתי מטופלת בתרופות שונות (חלקן בשימוש גם בלופוס) אותן הפסקתי לפני ההריון הראשון שלי. היום אני אמא לשני ילדים - אלה בת 4 ותומר בן חצי שנה. מאז ההריון עם אלה המחלה שלי נמצאת ברמיסיה קלינית ("תרדמת") ואני לא לוקחת שום תרופות. עד כאן עלי, ועכשיו לעניין ההריונות - את שני ההריונות העברתי במעקב סיכון גבוה, אם כי הראשון היה במעקב צמוד הרבה יותר, מכיוון שאין עדויות לתגובת המחלה אצלי בזמן הריון. המחלה שלי היא בעלת סיכון לפגיעה בכליות, ולכן עשיתי בדיקות דם קבועות בעיקר לרמות קריאטנין. לשמחתי הרבה לא התגלו אצלי שום סימני פגיעה, ושום סימני רעלת
. לגבי לופוס - המידע שלי מוגבל (אם כי הרופא שלי מטפל בהמון בנות, אני יכולה לשאול אותו. הוא נמצא בבילינסון), אך אני יודעת כי אכן יש חשש להחמרת המחלה. באיזה מצב קליני את נמצאת כרגע? האם את לוקחת תרופות? בכל מקרה, מנסיוני, חשוב מאד שיהיה קשר ישיר ופתוח בין הרופא המטפל שלך (ראומטולוג?) ובין רופא הנשים שלך. בהריון הראשון שלי, "זכיתי" לכמה ימי אשפוז בגלל נתק שהיה בין שתי "האסכולות המכובדות...". בנוסף, הייתי ממליצה לך לעשות את המעקב והלידה באותו בית חולים בו את מטופלת ללפופוס. זה מקל על העיניינים הרפואיים. טוב, אשמח לענות לך אם יש לך עוד שאלות ובכלל, מאחלת לך הריון תקין תקין ומשעמם לחלוטין
. ולאמא של פילפילון -
ותודה שקראת לי לכאן. אשמח לעזור ככל יכולתי בכל עניין. יום נעים לכולכן והריונות משעממים ביותר. מעין

למעלה