סיכונים בקייטסרפינג

gigas

New member
סיכונים בקייטסרפינג

היי , רציתי להתחיל קורס בקייטסרפינג, ורציתי לדעת לפני שאני נכנסת לתחום הזה, מה הסיכונים שלו. תודה

hagit oz

New member
שאלה יפה

היי, לא נראה לי שמישהו עד היום דיבר בפורום הזה על הסיכונים בקייט וטוב ששאלת כי יש מה לדעת. ראשית כל אפשר לחסוך את כל הסיכונים בקייטסרף אם לומדים קורס בבית ספר מסודר שמכשיר אותך ומקנה לך את הכלים הבסיסיים להמשיך הלאה ובדרך בטוחה (ה"אם" הזה שהצגתי הוא יותר מדי עדין, אני יכולה להגיד שחובה לעשות קורס). תראי, אפשר להבין מזה שרואים גולשים קופצים גבוה שיש למצנח כוח לא קטן ואפילו גדול מאוד, לא צריך כלל לחשוש כי זה תהליך עד שמגיעים לשלב של קפיצות ובגבהים, אבל אני רוצה פשוט להעביר כאן מסר שיש למצנח כוח רב וצריך ללמוד להניף אותו ולשלוט עליו, אם לא נלמד לא נדע ואז יתחילו הבעיות כמו פגיעה בסביבה שעל חוף הים וכמובן פגיעה בגולש עצמו. המצנח מורכב מ- 30 מטר חוטים שהם יכולים להוות סכינים חדים במידה והם עוברים במהירות ליד מישהו שלא במתכוון וכו'... לא רוצה להפחיד, רק צריך להזהיר ולדעת שצריך קורס מסודר, ללכת ממש בצורה איטית לפי השלבים, להישמע למדריכים ולגולשים המנוסים וזה הכל, מה שבטוח שהספורט מדהים והוא מתאים כמעט לכולם, אבל לא לטיפשים

kiteaway

New member
הסכנות בקייט

יופי של שאלה,,אסור להסתיר את זה שמדובר בספורט אטגרי לכול דבר,,הקייט מיצר כוח רב שיכול ליצר דרמות במידה ולא מתיחסים אלו בצורה נכונה ואחרית,,בכול נושא הבטיחות חובה לעשות קורס מסודר וגם זה לצערי לא תמיד מונע את הסכנה ,,לגבי נושא הבטיחות בקייט אנחנו מקימים ביום א הקרוב ערב בטיחות בבית ינאי ב8 בערב ואת וכולם מוזמנים להגיע לראות ולשמוע על נושא בטיחות בקייט בתיקווה שזה יעזור לך להחליט להיכנס לענף המדהים הזה בלב שלם 098666991 www.kiteaway.co.il

חשיבות האדם מול "המכונה" ../images/Emo13.gif

כפי שציינו לפני (תום/עמית?) מדובר בספורט אתגרי וככזה יש בו סכנות אבל... ב - 99% מהמקרים שבהם יש תאונה/תקלה וכו' מדובר בראש ובראשונה בטעות של אנשים. ישנם מספר כללי בטיחות חשובים שאותם אתה מקבל בקורס (אצלנו ואני נוטה להאמים שגם בתי הספר המסודרים האחרים מעבירים - דגש על המילה מסודרים). כמו כן במקרים רבים יושבים בחוף ורואים חבר'ה בגיל 15 ומעלה גולשים וקופצים וזה נראה כל כך קל כשיושבים מהצד אבל לקייט יש המון כוח וצריך ללמוד לתפעל אותו ובמקביל להבין את הרוח. אני בדרך כלל נותן את הדוגמא של צלילה: ספורט מדהים...אם עושים אותו כמו שצריך. תעשה את זה לא נכון, תעשה את זה לבד ובלי הדרכה מתאימה הוא יכול במקרים מסויימים גם לסכן חיים. שורה תחתונה - לא כל יום יש פציעות בארץ אז לחשוש מהספורט אין מה לחשוש אבל תעשה טובה אל תסכן את עצמך ולא את הגולשים האחרים ואת האנשים שבאים לים לבלות. בכל מקרה שיהיה בהצלחה ואם יש עוד שאלות נשמח לענות עליהם גם כאן בפורום וגם טלפוני

למעלה