סילבוס למתחיל

סילבוס למתחיל

בשיטוט חתרני בדפי הפורום של Ceramonical magick בפורטל OccultForums.com מצאתי רשימת סילבוס של נושאים שאדם הניגש לעולם האוקלט (לא רק בכישוף עסקינן) צריך ללמוד אותם באופן יסודי בכדי שיהיו בידיו כלים להבנה תאורטית או פרקטית של נושאים מסויימים (למשל, מאגיה) . . History of religion 2. Pagan theology 3. Theories of magick 4. Magickal ethics and etiquette 5. Breathing 6. Centering and Grounding 7. Meditation 101 8. Visualization 9. Chakras 10. Body of light 11. Energy work 101 12. Shielding 13. Divination 14. Astral realms 15. Path-work and guided meditation 16. Astral projection 17. Correspondences 18. Guardians 19. Seasonal celebrations – Esbats and Sabbats 20. Trance induction and altered states 21. Ritual dance 22. Color and music magik 23. Magikal tools, weapons and temple arrangements 24. Sacred space and circle casting 25. Massage 26. Healing 27. Magikal names and power words 28. Amulets and talismans 29. Spellcraft 30. Weather magik 31. Tree and plant identification 32. Herbalism 33. Portable beasties, elementals and thought forms 34. Evocation 35. Invocation הרשימה נכתבה על ידי הכותב http://www.occultforums.com/showthread.php?t=11318 PaulS בכל מקרה, אשמח לשמוע דעתכם בנושא ,גם לי יש הערות לגבי חשיבות נושאים שלא מופיעים פה וכו'. אני מניח שבמידה והאדם נמשך אל כיוון מסויים של אוקלט , יש דברים שהוא צריך להתעסק בהם יותר .

gwizard

New member
בקצרה ?

קורס דרגה ראשונה ב-witchschool + כמה קורסי עזר כגון הרבולוגיה. והרבה שנים של לימוד

יש לי סלידה מWitchschool

מכוון שהוא איננו מחנך לתפיסת עולם הנסתר, הוא מעניק כלים לחיים על פי דרך הוויקה ,ואמנם אנשי הוויקה שכחו שקיימות גישות שונות לעולם המאגי\פאגני אך שאדם לומד על "האל והאלה" אין כאן ספק מיותר על לאן המשך השיעורים יובילו. אדם המתעסק באוקלטיזם מבחינתי נתפס ל"איש הרנסנס" ,דהיינו , יש מחובתו בכדי להבין נכונה את עולם המאגיה,ללמוד גם מדעים נוספים כגון אומנות, מדעים מדוייקים, פסיכולוגיה,פילוסופיה ותאולוגיה. העניין הוא שבעולם שבו מצרך האינסטנט הוא הנדרש ביותר, מסובך ומורכב לדרוש זאת אפילו מעצמך. מה שכן , אני מאמין שהבסיס האמיתי להבנת המאגיה הוא כן לימוד שיטתי של תאולוגיה והיסטוריה של דתות ,ולאחר מכן לימוד מעמיק של עולם הארכיטיפים והסמלים ורק לאחר מכן לגשת לפרקטיקה (כגון מדיטציה \נשימה וכו') .

לגבי Witchschool לא ארחיב בדיבור

דיעותיי בעניין מוכרות, אך אבקש לא להשליך מהם על שאר עולם הוויקה. לגבי גישת "איש הרנסאנס", אני מסכים איתך במאה אחוז. הדוגמה הזו עומדת לנגד עיני, ויש איפשהו ברשת תרגום שלי למשהו שאגריפה כתב בעניין שמאגיה היא "מדע המדעים" ("מדע" במובן הבינימי של המילה) וצריך רקע נרחב בפילוסופיה, תיאולוגיה וכו' (ובכלל 7 מקצועות "בני החורין" ונוספים עליהם). לגבי פרקטיקה, נשימה, ריכוז וכל האשר לא נתפסים בעיני פרקטיקה "מאגית", אלא פרקיטקות נלוות אשר כלולות בסילבוס המאגי.

MetalSinagouge

New member
לדעתי זה מפוזר מדי.

אני הייתי מוריד את התאולוגיה, את כל הweather magick, את המסאג' אפשר להכניס לרלקסציה ונשימה, את הסאבאת' וכו', ומכניס במקום כל אלה איזה ספר או 2 של יונג. אם הייתי צריך להרכיב סילבוס מספרים, אז סביר להניח שזה היה הולך ככה: קודם מאגיית כאוס (פיטר קרול, פיל היין) ואולי Basic Magick, רוברט אנטון וילסון ו"היקום ההולוגרפי" ורק אח"כ להתמיין לגריפינדור, אההה ז"א לזרם: מאגיה טקסית, ת'למה, וודו, Left hand path וכו'.

Monsieur D

New member
זו רשימה לדעתי כללית מידי ואפילו לא נכונה

ואם המס' הם הסדר שבו צריך ללמוד את הדברים , אז זו רשימה בכלל גרועה. ברשימה הזאת יש הכל מהכל , ואם דיברת על מאגיה טקסית , הרשימה לא נוגעת בשלד של המאגיה הטקסית - דהיינו קבלה , אלכימיה, אנוכיאנה וטארוט. מצד שני, אני לא מבין את החיוב ללמוד על צ'אקרות, הרבליזם והשבתות אם אתה מכשף טקסי*. מאידך גיסא , אם הרשימה פונה למשל למכשף וויקאני, אני לא מבין למה הוא צריך ללמוד על "שמות עוצמה" וזימון חיצוני שאלו מושגים מהמאגיה הטקסית*. אני לא יודע אם הרשימה הזאת נכתבה ספציפית למאגיה טקסית, אבל לכתוב רשימה כללית על כל סוגי המאגיה השונים - זה בלתי אפשרי. אם הרשימה הזאת היא רשימה רק של לימודים "פרקטיים" כגון הטלת מעגל וריקוד טקסי , אז כדאי לציין שזו רשימה כזאת. ברשימה הספציפית הזאת יש למשל את המוסר מאגי ותורת ההתאמות- כך שהרשימה מתיימרת לכסות הן לימודים "תיאורטיים" והן לימודים "פרקטיים" וכמו שכתבתי בהתחלה, היא לא נוגעת בתחומים חשובים לא במאגיה טקסית ולא במאגיה לא טקסית. הזכרתי בהתחלה את הסדר של הנושאים - אם המס' אמורים להגיד לך איזה נושא בא לפני מה, אז למחבר הרשימה אין מושג במאגיה. קודם כל, לצד תרגילי הנשימה צריך לתרגל תרגילי דימיון ובו בעת ללמוד את ההתאמות , לא לחכות לשלב מאוחר יותר (ובטח שלא לשמור את כל אלה לאחרי נושא המדיטציה, איך אפשר לבצע מדיטציה בלי דימיון וידע בהתאמות?). וככה הרשימה נשארת מבולבלת עד הסוף. וכמו שכתבתי בעבר, מאגיה היא לא רק הטלת כשפים והטענת קמעות, להגדיר מאגיה ככה זה כמו להגדיר מתמטיקה כשיטה לפתירת משוואות. הרשימה מכוונת את התלמיד כך שידע איך להטיל כשפים, לא שידע איך להתפתח רוחנית, וחבל. * כן, אני יודע, אין פסול שתלמיד טקסי ילמד על צ'קרות והרבליזם ואין פסול שתלמיד ויקאן ילמד על שמות עוצמה וזימון חיצוני. אני יודע שבתכנית הלימודים של שחר הזהב, לא עסקו בהרבליזם או התעמקו בצ'אקרות, שלא לדבר על שמונת השבתות.

Jerald_Admonds

New member
מתבונן ברשימה בחלחלה

אני רואה שנמצאה דרך מעולה להפטר מהכיף, האינטואיציה, והאינדיבידואליות שקיימים בעיסוק בקסם.

למעלה