סילוק חלק מהמשכנתא?

סילוק חלק מהמשכנתא?

שלום, לקחתי משכנתא בדצמבר 2015 על 700,000 ש"ח, בדיוק כשהריביות התחילו לעלות. מצרף בקובץ פירוט שהוצאתי היום מהבנק. התכנון המקורי היה לא לעשות שינויים מלבד סגירת המשתנה כל 5 שנים בחלון הראשון אחרי פדיון קרן השתלמות.
אציין שאנחנו עומדים בהחזרים בהצלחה (משהו כמו 5,000 בחודש) ולכן בשנה האחרונה הצלחתי לחסוך קצת יותר כסף ממה שתכננתי. יש לי בצד סכום של בערך 130,000 כרגע ויכול להיות שקצת יגדל עד סוף השנה האזרחית. חוץ מהכסף הזה יש לי בערך סכום של שתי משכורות חודשיות בעובר ושב שאני לא חושב שכדאי לגעת בו במקרה ואצטרך קצת כסף נזיל.
חשבתי לסלק חלק מההלוואה כדי לקצר שנים ו/או כמובן לחסוך בתשלומי הריבית לבנק השנוא. אני מבין שלמחזר את המשכנתא בריביות של היום זה כנראה לא מומלץ, ואני גם לא כל כך רוצה להגדיל את ההחזר החודשי אלא לצמצם אותו מאחר ולא מזמן הפכנו מזוג לזוג+1, אבל רציתי לבדוק מה אתם מציעים לי לעשות.
האם לא לגעת? האם לסגור את אחד המסלולים במלואו ואם כן איזה? האם לפזר את סכום הכסף בין כל/כמה מסלולים? האם להמתין ולחסוך עוד קצת ואז לעשות מהלך?
אודה לסיוע ואשמח לספק עוד פרטים אם צריך.
תודה.

מאיר וידר

Member
מנהל
כדאי לסגור חלק מהמשכנתא

תיסגרו חלקים מהמשכנתא על מנת שההחזר החודשי יצא אותו הדבר
תסגרו מהמסלולים הגבוהים של הקבועה הלא צמודה והמשתנה הצמודה
&nbsp
וידר מאיר
מנכ"ל
ז'בוטינסקי 33
מתחם הבורסה רמת-גן
טלפון: 073-7294778
פקס: 03-6484778
דוא"ל: [email protected]
אתר: www.vider.co.il
דף הפייסבוק: www.facebook.com/vidermortgage

בגבוהים אתה מתכוון לריביות הגבוהות או להלוואות ליותר שנים?

למה עדיף מבחינתך לסגור את המשתנה הצמודה ולא את הק"צ ל-9 שנים עם הריבית הגבוהה יותר?
תודה על התגובה.

למעלה