תגובה
"זה לא מפתיע שאין מנגנון אינסטנקצטיבי לדחייה של חיות מסוימות כמו ג'וקים?"- לא, ג'וקים זה מזון מאוד מזין, עובדה, מעל מיליארד אנשים בעולם אוכלים אותם וחרקים אחרים כמו שאתה אוכל צ'יפס.
אם חשבת שהגוף שלנו נשמע לשטויות כמו כשרות, טעית.
אבל בהחלט יש לנו מנגנון, ויותר מאחד לדחייה מיידית של מזון מקולקל, מנגנונים שאחד מהם הוא פשוט מקסים ביופיו. אבל ג'וקים זה לא מזון מקולקל. יש בעלי חיים שמפרישים רעל שאותו הגוף שלנו יזהה ויגרום לנו להקאה מיידית או לשלשול.
"בקשר לתאי דם לבנים, אוקיי אז הטובים לא מבטאים, אבל גם הם עוברים אבולוציה ומשתנים וגם הרעים, אז למה שחיידקי עיכול לא פתאום יתחילו לאכול אותי במקום את האוכל שאני אוכל?"- אבולוציה זה תהליך שמתרחש בצורה רציפה, ומתרחש בקצב מאוד.....אבל מאוד איטי.
אתה מתכוון למוטציה, וכן, חיידקים, טובים ורעים, עוברים מוטציות, לטובה ולרעה. חלקן הגוף שלנו מצליח לזהות (למשל: חלק מהמוטציות גורמות לחיידקים טובים לבטא מולקולות "רעות" וההיפך) וחלקן לא, כאשר הוא לא מצליח לגלות.... זה לרוב מתבטא במחלה ואף במוות.
אם שמעת בשנים האחרונות על "החיידק הטורף" שגבה לא מעט קורבנות, המוסכמה המדעית היא שברוב המקרים מדובר בחיידק "לא מזיק במיוחד" כמו סטרפטוקוקוס, שעבר מוטציה, הגוף שלנו לא מצליח לזהות אותו או שהוא לא מספיק מהיר ויעיל בכדי להילחם בו... והמוותר הוא יחסית מאוד כואב ומהיר.
שכן ברחוב שלי היה בן 19, סגר שבת בבסיס, אובחן עם חום ביום חמישי, קיבל אקמול, במוצ"ש הוא כבר מת מהחיידק הטורף, מקרה מאוד מצער.