סימולציה ראשונה

Ophir228

New member
סימולציה ראשונה

אהלן

אני חיילת על סף שחרור והתחלתי ללמוד לפסיכומטרי דרך high Q.
לפני כל החוברות שהם נתנו לי הם אמרו לי לעשות את הסימולציה הראשונה. הזהירו אותי שהציון עלול להיות נמוך יחסית ושזה בסדר ולא להיבהל.
אכן, הקשבתי לאזהרות ובכל זאת קיבלתי 440. (אנגלית - 88, כמותית - 86, מילולית - 92).
בגלל שזו סימולציה ראשונה ושרק נרשמתי לקורס שלא הכרתי ונחשפתי אליו קודם לכן בחיי, אין לי שום אינדיקציה לגבי הציון הכללי והחלוקה שלו לקטגוריות. ברור לי ש440 הוא ציון נמוך, אבל מעניין אותי לדעת פחות או יותר מה הטווח והממוצע שאנשים מקבלים בסימולציה הראשונה שלהם, ואיפה פחות או יותר אני צריכה להשתפשף.
כמובן שאמרו לי שהמורה ידבר איתי עלהסימולציה, אבל זה יקח קצת זמן ואני סקרנית עכשיו לשמוע קצת בגדול...
מדאיג אותי קצת שלכל חלק יש 20 דק' ופשוט לא הספקתי לענות על חלק מהשאלות (למרות שאולי זה סימן טוב כי בעצם לא טעיתי בהן כי פשוט לא הספקתי
).
אשמח למעט עידודים וחיזוקים, אבל גם לתשובה כנה לגבי הציון הראשוני הזה - האם הוא ציון ממוצע/מעל/מתחת לממוצע בסימולציות ראשונות?
תודה ובהצלחה לכולנו

אופיר

niruzu

New member
הסימולציה הזאת לא מהווה אינדיקציה לשום דבר.

1. כל עוד לא למדת את החומר ותירגלת אותו בצורה מאסיבית, שום סימולציה שתעשי לא תעיד על היכולת האמיתית שאת יכולה להפגין בבחינה.

2. באופן כללי הסימולציות של הייקיו בעצמן לא משקפות בצורה מספיק טובה את המבחן. הייתי מציע לך לאחר שתלמדו את כל החומר ותכנסו לתקופת המרתון, להתמקד יותר בבחינות האמת של המרכז הארצי.

3. לכן, אין לך שום סיבה לדאגה. תמחקי את הציון הזה מההיסטוריה, תעשי את המקסימום לאורך כל תקופת הקורס, והציון שלך בבחינה האמיתית יהיה גבוה יותר משמעותית.

4. הייקיו ממשיכים לעשות סימולציות לאורך כל הקורס- לפני שסיימתם ללמוד את כל החומר- אסור לך להתיחחס לשום ציון כאינדיקציה למשהו, רק לסימולציות שתעשי לאחר שכל החומר נלמד.

shiro92

New member
הציון בדיאגנוסטי לא אומר כלום

כשלמדתי לפסיכו הראשון שלי (כרגע לומדת לשני) הציון של המבחן הראשון היה נמוך, ובמבחן עצמו קיבלתי 200 נקודות מעל הדיאגנוסטי. זה באמת לא משקף כלום.
מעבר לזה, גם כל שאר הסימולציות לא אומרות יותר מדי. הרמות לא כל כך תואמות את המרכז הארצי (חלק קל יותר וחלק קשה) וכל המטרה שלהן זה לעשות מעבר על החומר בצורה שמדמה בחינה, וגם החלוקה של הנושאים בפרק לא תמיד מדוייקת (בכמותי למשל)...
ככה שממש ממש אין לך שום סיבה להבהל מהציון הנמוך, פסיכומטרי זה הרבה עניין של תרגול, וברור שאת ממש לא מתורגלת.
בהצלחה!

shiro92

New member
הציון בדיאגנוסטי לא אומר כלום

כשלמדתי לפסיכו הראשון שלי (כרגע לומדת לשני) הציון של המבחן הראשון היה נמוך, ובמבחן עצמו קיבלתי 200 נקודות מעל הדיאגנוסטי. זה באמת לא משקף כלום.
מעבר לזה, גם כל שאר הסימולציות לא אומרות יותר מדי. הרמות לא כל כך תואמות את המרכז הארצי (חלק קל יותר וחלק קשה) וכל המטרה שלהן זה לעשות מעבר על החומר בצורה שמדמה בחינה, וגם החלוקה של הנושאים בפרק לא תמיד מדוייקת (בכמותי למשל)...
ככה שממש ממש אין לך שום סיבה להבהל מהציון הנמוך, פסיכומטרי זה הרבה עניין של תרגול, וברור שאת ממש לא מתורגלת.
בהצלחה!

למעלה