סימון חנייה ליד הבית

roeid

New member
סימון חנייה ליד הבית

שלום רב לאחר קבלתי על תג נכה
ביקשתי חנייה ליד הבית והם דחו אותי מכיוון שצריך מסמך של וועדת ניידות של ביטוח לאומי
אומנם לפני קבלת התג הלכתי לוועדה במשרד הבריאות אך לא אושרתי
לפי אתר בנגישות הישראלית רשום כל מי שיש לו נכות מעל 90% זכאי לסימון חניית נכה ליד הבית ולי יש 100% נכות לצמיתות
האם אפשר לעשות משהו?

yoelbeker

New member
מידיעה אישית צריך להמציא אישור ניידות.

הזכאות לחניה ליד הבית תלויה ב% הניידות...ובהתאם למסמכים המצורים המאשרים קשיי ניידות.
כנס לאתר הרשות שבה מתגורר ובדוק מה התנאים לקבלת חנית נכה ליד הבית.
לאחר שוועדה ברשות מאשרת, האישור הסופי עובר למשרד התחבורה והמשטרה שהם ורק הם מאשרים תמרורים.

roeid

New member
מאתר של נגישות ישראל

"אנשים עם מוגבלות בניידות, עיוורים ואנשים עם מוגבלות שנקבעה להם נכות של 90% ומעלה זכאים לבקש הקצאה וסימון חניה בסמוך לביתם כאמור, במידה ועומדים בכל הקריטריונים האחרים כגון: אין להם חניה צמודה ונגישה לביתם.":
&nbsp

yoelbeker

New member
מה שקובע אלה התקנות לא נגישות ישראל

מידע אישי וכאחד שהיה פעיל בישוב שלי בנושאי נגישות רק מי שהמציא אישור ניידות דנו בבקשתו....ומי שהרכב שלו הינו רכב נכים כהגדרתו בקובץ הנכים. תו נכה לא מזכה חניה ליד הבית אוטומטית, יש עוד קריטריונים. אם איני טועה הרכב שלך הוא לא רכב נכים, אלא רכב פרטי.
סתם לידיעתך..פרוטוקול הישיבה בה נידונה בקשתך הועבר למשרד התחבורה, קיבל אישור ואז נשלחה אליך התשובה.

תגיש עירעור ותסתמך על נגישות ישראל...

roeid

New member
הרכבשלי נכה

קיבלתי תג נכה לשנתיים לצרגים הרופאים
לידעתך הייתי בוועשת ניידות לפני התד והחידתי ולא בצדק
אתה לר יודע מה עבר כלעי במשך השנה הזאת ומה עשו לי בבית החולים לכן אין זכות לאף בן אדם לקבוע או לדעת מה עבר עליי
אני נכה 100% לצמיתות
ולאחר כמה שנים של מלחמה כימם
בהגשה האחרונה אישרו לי!
זה שהמדינה נהייתה קשהו ומאשרת ניידות למי שלא צריך ומי שצריך לא מקבל זה אשמתם ולא
אני
אתה בכלל לר מכיר אותי ומודע מי אני!!!��

yoelbeker

New member
תו חניה זה לא רכב נכה!!!!! הדיון כאן אינו על הנכות והסבל שלך

רכב נכה זה רכב שנרכש בהלוואה עומדת מביטוח לאומי ונרשם בקובץ הנכים של משרד התחבורה.
רק מי שהליקוי שלו מופיע ברשימת הליקויים של משרד הבריאת לצרכי ניידות זאי לקביעת % ניידות...אכן הרשימה לא עודכנה עשרות שנים..אבל נכון להיום זה החוק.
לצערנו הנכים לא כל בעל 100% נכות אי כושר או רפואי זכאי ל% ניידות.
אם נדחית שלא בצדק מקווה שהגשת ערר....
ושוב...אין כאן שום וויכוח על הנכות והסבל שלך כנכה, כל נכות היא סבל בל יתואר.

ואין טעם שתתווכח איתי, לא אני מחליט, רק ציינתי מה הפרמטרים לקבלת חניה ליד הבית...תיאבק ותערער למחליטים.

roeid

New member
אני מתכוון לתג חניה ולר ץו חניה מעייקיעררעה

כל עוד קיבלתי רכב תג חנייה ממשרד הרישוי
והאוטו משמש אותי לצרכיים הרפואים בלבד מאז הניתוחים(אישפוזים,מעקבים בדיקות רפואיות ,ביקורות ובעזרת השם עוד ניתוח ואישפוז) זה אוטו נכה!
מילא אם קיבלתי תג חנייה והייתי משתמש איתו לבילוים הייתי מצשיק אותך
אבל לצערי הרב מצבי הרפואי לא משמש את הדברים האלה
הרכב הזה קורה שנים עם או בלי תג רופאים בתי חולים קופוץ חולים ומעקבים
&nbsp
לכן זה אוטו רפואי

yoelbeker

New member
גם קשיש בגיל 70 זכאי לתו חניה...

אתה קיבלת תו חניה לפנים משורת הדין לפי מצבך הבריאותי\רפואי וכפי שכתבת לשנתיים בלבד!!!!
לנכה עם % נכות בניידות יש תו לכל החיים, הוא מקבל הלוואה עומדת לרכישת רכב, מקבל קיצבה לתחזוקת הרכב, מקבל חניה ליד הבית אם עומד בתנאים כי לפי וועדה רפואית הרכב משמש לו כרגליים. ואילו אתה קיבלת תו חניה זמני כעזרה למצבך הרפואי בלבד!!!!
במקום להתדיין כאן איתי תגיש ערר גם לניידות וגם לעיריה...

2neders

New member
נושא: מאתר של נגישות ישראל

שמתם לב "זכאים לבקש הקצאה וסימון חניה בסמוך לביתם"
עד כמה שידוע לי המועצה המקומית לא מעלה לדיון בקשות שאין עליהם אישור ניידות
אבל לבקש אפשר

yoelbeker

New member
זו הוראת משרד התחבורה, מנסיון הפעילות שלי...

אבל אפשר לבקש וועדת חריגים אם יש סיבה מספקת לדעת המבקש

למעלה