סימון מרחקים על החוט

סימון מרחקים על החוט

עוד רעיון עיוועים ממוחי הקודח. מה לעשות. איזה רפה שכל נתן לי גישה למחשב, וכולם סובלים בגלל זה. בכל אופן, עלה בדעתי לסמן על חוט הדיג ברולר מרחקים שונים. למשל, כל 20 מטר סימן (איך לסמן זה סיפור בפני עצמו). למה זה טוב? להרבה דברים. למשל: * כאשר מגלגלים את החוט, חשוב לדעת שקצה החוט מתקרב. ליד מזח זה אומר שצריך להתחיל לגלגל מהר כדי למנוע תפיסה. גם נדע לעצור בזמן, לפני שהקרסים או המצוף או המשקולות יתקעו בקצה החכה. * אפשר לדעת לאיזה מרחק זרקנו כדי לבדוק טכניקות שונות ולדעת מה הטובה ביותר. * אפשר לדעת באיזה מרחק תפשנו את הדג. זה יעזור לנו להחליט לאיזה מרחק כדאי לזרוק (היכן נמצאים הדגים). *במצבי דיג שהחוט *נמשך* מהחכה (למשל בתחנת הכח, או בדיג מסירה) אפשר לדעת היכן נמצא הפתיון. אני מניח שיש עוד תועלות. איך לסמן? אפשר לחשוב על כמה שיטות. למשל, שהחוט ברולר יהיה חיבור של קטעי חוט בצבעים שונים. נניח כל קטע באורך 20 מטר. אולי אפשר לצבוע סימנים על החוט (יש למישהו מושג איזה צבע יכול להתאים?). מה דעתכם? יש לכם רעיונות בעניין?

paluta

New member
בהצלחה - עניין הסימון ../images/Emo65.gif

תשתמש בטבלת הסימון של נגדים בתעשיית האלקטרוניקה או לחילופין למי שיש ילדים שלומדים חשבון ביתות היסוד בשיטת הבדידים לכל צבע יש קישור למספר וכך תוכל לסמן מספרים באמצאות צבעים אני מניח שבאמצאות צבע עמיד מיים תוכל לסמן סימונים קצרים על החוט ולא לבצע קשירות נוספות טבלת הצבעים ושיוך מספרי(של נגדים): שחור = 0 חום = 1 אדום = 2 כתום = 3 צהוב = 4 ירוק = 5 כחול = 6 סגול = 7 אפור = 8 לבן = 9

לא בדיוק לזה התכוונתי

קודם כל, תודה על שיטת הצבעים. יתכן שאצליח לאמץ אותה. הכוונה שלי היתה לגבי סוג הצבע (איזה חומר, יצרן, דגם) שיכול לשמש לצביעת חוט נילון, כך שגם ידבק, וגם לא יתגרד/יפול תוך זמן קצר. ומה דעתך בכלל על הרעיון של סימון מרחקים על החוט?

paluta

New member
טמבור חביבי - תוצרת הארץ ../images/Emo104.gif

פנה אליהם בטלפון הירוק ותועבר למחלקה הטכנית אני משוכנע שתקבל תשובה מקצועית אבל אפשר גם עם מרקרים (טושים בלתי מחיקים) הצבע שלהם מחזיק זמן רב על החוטים (צריך לסמן פעמיים לפחות עם זמן השהייה של 1 שעה בין סימון לסימון) כל הנושא של סימון החוטים נראה לי בעיקרון ולו רק מכיוון שלפני הרבה שנים עשיתי זאת למטרות דומות - כיום זה חסר חשיבות בשבילי

רעיון מעניין ונחמד -פתרון הסימון ..

יהיה לאוו דווקא על החוט אלא על השפולה. ז"א,2 אופציות סימון. א.סימון בעט רפידוגרף דק עמיד במיים על דופן השפולה כל 20 מ´ פס. ב.סימון עם עפרון מכני חורט,כנ"ל על דופן השפולה כל 20 מ´ פס. הפתרון פשוט יותר מצביעת חוט או עצירת רצף החוט ע"י החלפת צבע חוט. תהנה תותח ירוק שלנו.... תאומים מחר!

למעלה