סימון תאי שטח

rtal91

New member
סימון תאי שטח

האם בכל מצב סימון מס תאי שטח יהווה חלוקה למגרשים?? או רק בתכנית שמצויין שהיא עוסקת באיחוד וחלוקה? הכוונה בשאלתי היא כזו: יש לי תכנית שלא עוסקת באיחוד וחלוקה (ע"פ הנחיות הועדה ) כשבמצב קיים היתה הפקעה לדרך שבסמוך למגרש הנדון. כיום במוצע עלי להראות שחלק מההפקעה מבוטל והופך להיות ייעוד מלונאי של המגרש הנדון. האם לאור האמור אני יכולה לסמן את האזור של ביטול הדרך בתא נפרד (תא מס 3 ) אבל עדיין השטח שלו יהיה חלק מהמגרש (של תא מס 1 )הכולל שלי או עצם זה שאני מסמנת תא שטח נפרד זה כביכול משאיר את החלוקה ורק שינה ייעוד? אני מקווה שהשאלה ברורה. תודה , רחלי

מגרשים ותאי שטח

רחלי שלום, במרבית המקרים יש זהות מוחלטת בין מגרשים לבין תאי שטח, אך לא בכל המקרים. יש שלושה מצבים בהם אין זהות בין ההגדרה והסימון של תא שטח, לבין ההגדרה והסימון של מגרש (מגרש: יחידת בעלות מוצעת בתכנית, אשר לאחר אישור התכנית יוכן תצ"ר והמגרש יהפוך לחלקה רשומה בספרי המקרקעין). להלן הסבר: המקרה הפשוט ביותר הוא דרישתנו לסמן גם את הדרכים כתאי שטח, ואפילו לסמן כל כתם קטן של דרך מאושרת בתוך דרך מוצעת, או להפך, כתא שטח נפרד. במקרה זה תאי השטח אינם מגרשים, ואין שום כוונה שהם יעוגנו בתצ"ר ויירשמו כך בטאבו. המקרה האחר הוא כאשר תכנית מכריזה, בכותרתה (גם בתשריט, בשובלו, וגם בהוראות - בהגדרת התכנית) שהיא איננה עוסקת באיחוד וחלוקה. גם כאן ההיגיון הוא די פשוט - אם היא לא עוסקת באיחוד וחלוקה לא צריך להכין תצ"ר, ולפיכך לא ייתכן שמה שסומן בתכנית כזו כתא שטח מבטא כוונה ליחידת בעלות חדשה. מכאן גם נובע שהסימון של תאי שטח, בתכנית כזו, לא חייב לחזור על החלוקה למגרשים הקיימת, וניתן לאגד כמה מגרשים באותו יעוד לתא שטח אחד. שוב - במקרה זה, המשמעות היחידה של חלוקה לתאי שטח היא לצרכי סימון והזדהות, ואין לה קשר עם חלוקת המקרקעין למגרשים ולבעלויות. המקרה השלישי הוא הפוך: כאשר תכנית דווקא כן עוסקת ברה-פרצלציה, אך הדרישה שלנו להגדיר כל כתם צבע כ"תא שטח" לא תואם את החלוקה המוצעת למגרשים. הרי ייתכנו מגרשים שיש בהם שני יעודים (בחלוקה גיאוגרפית, לא ביעוד מעורב) ובכל זאת לא מדובר בחלוקת הבעלות! בפתרון שקבענו, במקרה כזה, הוא סימונו של המגרש (יחידת הבעלות) בפוליגון מסוג "מגרש המחולק לתאי שטח". זה מבהיר מה הוא המגרש, וכל תת חלוקה בתוכו היא רק תאי שטח, שאינם מגרש. והגענו לשאלתך: במקרה שלך, אם הבנתי נכון, מדובר גם על מקרה שניים וגם על מקרה שלוש. בתיאוריה, התכנית שלך בכלל לא עוסקת באיחוד וחלוקה, ולפיכך אין לך ממה להתיירא. השטח שקודם היה דרך הופך עכשיו ליעוד סחיר, מוגדר כתא שטח, אבל כיון שלא יהיה תצ"ר - איש לא יתייחס אליו כאל יחידת בעלות. אבל אם את לא לגמרי בטוחה בכך שכולם יבינו זאת - סמני, ליתר בטחון, גם פוליגון מסוג "מגרש המחולק לתאי שטח" סביב יחידת הבעלות המקורית, ובמקרה זה תוכלי להגדיר את יחידות השרטוט המרכיבות אותה כתאי שטח נפרדים. מכיון שהמגרש סומן ככזה, איש לא יטעה. בהצלחה

למעלה