סימון תוצרת חקלאית ישראלית בסופרמרקט

פונדיצ'רי

Active member
בעקבות כתבה בעניין בחדשות 13 הערב.
בסופר השכונתי שלי בצרפת היה באיזור הירקות והפירות, לוח קטן על כל מדף ובו נכתב בגיר מאיזו מדינה הגיעה כל סחורה.
למחרימי ה-bds היתה עבודה קלה.
מקוה שהצעת החוק של החקלאים הישראלים שתחייב כל רשת שיווק לסמן את תוצרת הארץ, תתקדם במהרה.

raya

Well-known member
בסופר השכונתי שלי בצרפת היה באיזור הירקות והפירות, לוח קטן על כל מדף ובו נכתב בגיר מאיזו מדינה הגיעה כל סחורה.
מקוה שהצעת החוק של החקלאים הישראלים שתחייב כל רשת שיווק לסמן את תוצרת הארץ, תתקדם במהרה.
נכון, צילמתי בזמנו תמונה , לצערי לא מוצאת אותה.

SupermanZW

Well-known member
את מבקשת לאמץ תקנה שבצרפת עזרה למחרימי הbds ובישראל תעזור למחרימים אחרים ובנוסף העלות תגולגל כרגיל לצרכנים. איזו צביעות! אם את נגד חרמות עלייך להתנגד להצעת החוק הזו.

פונדיצ'רי

Active member
את מבקשת לאמץ תקנה שבצרפת עזרה למחרימי הbds ובישראל תעזור למחרימים אחרים ובנוסף העלות תגולגל כרגיל לצרכנים. איזו צביעות! אם את נגד חרמות עלייך להתנגד להצעת החוק הזו.
אני לא בעד הנגד אלא בעד חקלאי הארץ. לא מחרימה אף מדינה. כמה עלות יש לשילוט קטן וגיר?

SupermanZW

Well-known member
אני לא בעד הנגד אלא בעד חקלאי הארץ. לא מחרימה אף מדינה. כמה עלות יש לשילוט קטן וגיר?
לא מספיק לך לשלם מחירים מהגבוהים בעולם על מזון גם כך? העלות שתגולגל תהיה גבוהה בהרבה מהעלות האמיתית, שכחת שאת חיה במדינת הגנבים.

פונדיצ'רי

Active member
לא מספיק לך לשלם מחירים מהגבוהים בעולם על מזון גם כך? העלות שתגולגל תהיה גבוהה בהרבה מהעלות האמיתית, שכחת שאת חיה במדינת הגנבים.
למיטב ידיעתי, המחירים היקרים לא בגלל החקלאים אלא המפיצים והמשווקים. שרי החקלאות שלנו סבלו כל השנים ממחסור בביצים

אלפיני

Well-known member
בעקרון ישנו גוף הנקרא מועצת הצמחים. הם עושים עבודה נהדרת לגבי סימון שמן זית עם התו שלהם המאשר תוצרת הארץ.

בעיה שמאוד קשה לאכוף תו תקן שכזה על פירות וירקות , לכן הדרך היחידה לעשות זאת היא לקנות ישירות מהחקלאי.

SupermanZW

Well-known member
בעקרון ישנו גוף הנקרא מועצת הצמחים. הם עושים עבודה נהדרת לגבי סימון שמן זית עם התו שלהם המאשר תוצרת הארץ.

בעיה שמאוד קשה לאכוף תו תקן שכזה על פירות וירקות , לכן הדרך היחידה לעשות זאת היא לקנות ישירות מהחקלאי.
אנשים קונים בסופרמרקט כי זה הכי נגיש והכי נוח ואפשר לקנות הכל במקום אחד.

אלפיני

Well-known member
אנשים קונים בסופרמרקט כי זה הכי נגיש והכי נוח ואפשר לקנות הכל במקום אחד.
לא בהכרח הכי נגיש. רוב האנשים חיים בערים ויש להם ירקן שכונתי.
הבעיה עם סופרמרקטים, ובמיוחד הגדולים בשולי הערים, שהם הופכים ירקות למוצרי לוס לידרס ולכן נאלצים לייבא ממקומות כמו טורקיה באיכות נמוכה יותר.

SicTransit

Active member
אם כבר מסמנים, אני מעדיף את מה שכתבת שנעשה בצרפת. אולי לא איכפת לי לקנות שום מסין אבל אני לא רוצה עגבניות מתורכיה וכד'.

SupermanZW

Well-known member
יש לי מן סריטה כזאת: אני לא רוצה לקנות ממי שיורק עלי, ולא רק בגלל הקורונה.
ירקו עליך בתורכיה?
במידה וכן, האם מי שירק עליך הוא יצואן עגבניות?
במידה וכן, כיצד תוכל להיות בטוח שהעגבניות שאתה לא רוצה יוצאו דווקא ע"י המניאק שירק עליך? אולי היצואן שיצא דווקא את העגבניות ההן הוא איש נעים הליכות שאין לו דבר נגד ישראלים?

SupermanZW

Well-known member
יש לי מן סריטה כזאת: אני לא רוצה לקנות ממי שיורק עלי, ולא רק בגלל הקורונה.
חשבת אולי שאם יצואן העגבניות התורכי שונא ישראלים הוא לא ירצה למכור לישראל? סביר בהרבה להניח שהעגבניות מטורקיה לא נמכרו ליבואן הישראלי מיצואן אנטי-ישראלי אלא ע"י יצואן שאין לו דבר נגד ישראלים.

SicTransit

Active member
חשבת אולי שאם יצואן העגבניות התורכי שונא ישראלים הוא לא ירצה למכור לישראל? סביר בהרבה להניח שהעגבניות מטורקיה לא נמכרו ליבואן הישראלי מיצואן אנטי-ישראלי אלא ע"י יצואן שאין לו דבר נגד ישראלים.
אני כמובן לא מכיר את היצואן הספציפי, אבל אין לי שום חשק לעזור לכלכלת תורכיה ע"י קניית תוצרת חקלאית משם, ולא איכפת לי לשלם קצת יותר עבור עגבניות ממקור אחר (אין כאלה? נכון. בגלל שאין מספיק אנשים שחושבים כמוני בעניין).

evike

Well-known member
מנהל
אני מציעה להוסיף לכיתובים גם של פירות וירקות שהיו בקירור. במיוחד בירקות, היותם בקירור מורגש בטעם והריח שלהם, וגם הווטימינים בהם פחותים מהטריים.

למעלה