סימלה או אמריצר

לימור75

New member
סימלה או אמריצר

המסלול דלהי-מנאלי-קסול ועמק פרוואטי-דרמסלה (מקלוד גאנג)-דלהי-אגרה-פושקר-דלהי. (22 יום נטו) במידה ונראה שיש לנו זמן, האם יש נימוק להעדפת סימלה על אמריצר או להיפך?

kogawa

New member
בעקבות ישראל הגולה

לפי המסלול שבחרת את רוצה להיות בהודו ולהשאר בישראל. קאסול? על חשבון מאניקראם? ופושקר על חשבון ג'איפור? כנראה שלא אוכל לעזור לך אם זוהי מטרתך - לפגוש את מירב הישראלים על חשבון ביקור במקומות מרתקים. ובכל זאת, אין להשוות את אמריצר לשימלה. אמריצר היא עיר מעצבנת וחמה, אבל היא הירושליים של הסיקים, ומי שמענין אותו להיות במקומות מרתקים ויפים, וגם חשובים במורשת, ומתעניין במה שקרה שם לפני 20 שנה ועדיין ניכר בקירות המבנים, חייב לעצמו לבקר באמריצר. מי שרוצה לראות עיר קיץ שנבנתה להעביר את הקיץ החם לאנגלים המפונקים אולי ימצא עניין בשימלה.

לימור75

New member
מניקרם בתכנית (ליומיים מלאים)

לא נתתי את כל המסלול, הכוונה 13-14 ימים בצפון (כנראה 4 בדרמסלה), יום התחלה ויומיים בסוף דלהי, אגרה חצי יום, פושקאר יומיים. גאיפור הפעם לא, היתה בפעם שעברה. ובפושקאר היינו חולים והבטחתי לעצמי להגיע בפעם הבאה. (שהיא הפעם)

aviron

New member
kogawa - מ'זה צריך להיות?

לראות את שמך ללא צילום ? לא ולא! הרגלת אותנו לטוב (מאד - מצויין!), אתה מקור אדיר בשבילי לאלבום התמונות שלי, כל תמונה - פצצה וכל צילום - פיצוץ !! אז, רבאק !!

עמית22

New member
KOGAWA

פגישת ישראלים לא באה על חשבון ביקור במקומות מרתקים...

עמית22

New member
לימור

את מודעת לזה שמתוך ה- 22 יום נטו שלך בהודו את מבזבזת יותר מיומיים נטו על נסיעות...

עמית22

New member
אני הייתי מוותר על אגרה ופושקר

ונשאר בצפון היפה. חוסך לכם גם את המעבר לדלהי (עוד פעם). זה פשוט קצת רחוק מהאיזור המרכזי שתטיילו בו.

לימור75

New member
לא ילך

הבטחתי לבן זוגי את אגרה ולעצמי את פושקר. (מחקנו את קסול)

aviron

New member
באגרה יש

את הטאג' מאהאל, את המבצר האדום, את פטיפור (בסמוך לאגרה את נהר היאמונה על מכבסותיו ועל טקסי שריפת-המתים שבגדתו. מהצד השני של היאמונה יש את הבייבי טאג' ובעיר את קינארי בזאר. ויש גם את המקדש שניבנה כבר 90 שנה וייבנה עוד 90 שנה - ושהוא מאד מעניין - דיאל באג. אז למה לוותר על אגרה? בפושקאר לא הייתי.

עמית22

New member
יש דברים מעניינים בכל מקום בהודו

אבל צריך לעשות סינון כשנוסעים לפרק זמן קצר, כל אחד יקצץ לפי שיקוליו

ronyboy

New member
שימלה עדיף!!!

מה שכן שימלה היא יקרה יחסית להודו והיא מעין קולוניה בריטית רק בלי הבריטים מומלץ לבקר למי שמעוניין לנוח קצת מהודו. אמריצר שווה ביקור של יום ולברוח. זו עיר קשה ומג'וייפת אבל יש בה כמה אתרים שוים כמו מקדש הזהב, שרי דורגיאנה שזה חיקוי מקדש הזהב של ההינדים, לאל דווי מאטה טמפל (חובה!!!) שזה מקדש כיפי ושונה מכל מקדש אחר שראיתי (זה כמו לונה פארק - שווה בטירוף ורצוי לבוא עם כיסים עמוקים כדי להמנע מאכילת פרחים ואני לא צוחק) וכמובן הטקס של החלפת המשמרות בגבול הודו פקיסטן - מחזה מטופש ומצחיק ובהחלט שווה. הטקס הוא בערב כך שאם אתם נאלצים לישון באמריצר תאלצו למצוא מלון שלא מתוך הלונלי פלאנט כי כל המלונות המומלצים שלהם ממש דוחים. פגשנו זוג ששכרו מונית ממוזגת ממקלאוד גאנג' לאמריצר וחזרה ב 2500 רופי הם יצאו בלילה הגיעו בבוקר (לא מוקדם) בילו כמה שעות במקדש הזהב ועוד כמה שעות בשרי דורגיאנה אחרי הצהריים הם נסעו לגבול ואח"כ הלכו ללאל דווי מאטה טמפל שהרבה יותר מעניין בשעות הערב וחזרו לילה למקלאוד גאנג' (הם שמרו שם חדר)

למעלה