סימן במקום הזרקת הקלקסן

פקמנית

New member
סימן במקום הזרקת הקלקסן

שלום לכולן, אתמול התחלתי עם הקלקסן, 40 מ"ג. יש לציין שהייתי אצל מכרה ותיקה של ההורים, שהיא אחות שנים, אז אין ולא היה חשש של כאב בזריקה, אבל כמובן החומר כאב אבל התאפקתי. היום בבוקר, הבחנתי בנקודה אדומה כמו שטף דם שמסביבה עיגול גדול יותר של מתחיל להיות כחול, כמו שמקבלים מכה. האם זה נורמלי, אולי בגלל שזה בפעם הראשונה, ואם לא, מה כל הבטן תתכסה לי בכאלו צבעים?

לא מזריקה אבל מקרובות ומחברות

יודעת שזה קורה, אבל לא תמיד קורה ועם הזמן לומדים איזה איזורים אצלך רגישים יותר ואיזה פחות. מקווה שתיכף תעננה לך המזריקות "שלנו".

harelr6

New member
סימנים כחולים

הם עניין של הזרקה טובה או פחות. לעיתים נשארת נק' אדומה קטנה בלבד ולפעמים סימן כחול אמיתי. האזור של הזריקות באופן כללי שינה את צבעו אצלי כי כל יומיים הוא "חוטף" זריקה ולא מספיק להחלים. החומר לרוב שורף וזה לא עובר עם הנסיון. שיעבור בקלות ובהצלחה, נילי.

פקמנית

New member
טוב נרגעתי שאני לא היחידה,

אם אני אעסה את המקום אחרי ההזרקה זה בסדר?

harelr6

New member
לי אמרו לא לגעת

במקום בכלל, אבל קראתי בשרשור על הנושא שמישהי המליצה על כך. הכי טוב לשאול את הרופא והאחות שאת מטופלת אצלם.

גם אצלי יש הרבה סימנים כחולים

וזה קורה כאשר המחט פוגעת בכלי דם קטן מלבד מראה לא כל כך אסתטי אין בזה סכנה לאט לאט את תגלי איזורים בהם הזריקה פחות כואבת אצלי למשל זה באיזור המותניים למטה לכיוון הגב אולי שם יש פחות כלי דם באיזור הזה אני כמעט ולא מרגישה את הזריקה שיהיה בהצלחה!

טחג

New member
אני מזריקה שבוע

וגם לי יש סימנים כחולים ואמרו לי שזה נורמלי. פעם אחת כנראה הזרקתי בטעות ישירות לתוך כלי דם (יצא דם כשהוצאתי את המחט) ושם יש לי ממש סימן רציני. בשאר המקומות זה מתחלף. לגבי העיסוי - לי אמרו ממש לא כי זה מזרז את הספיגה ודווקא רוצים שהספיגה תהיה איטית. וככה גם כתוב בחוברת על ההזרקה שקיבלתי בבית חולים. אני יודעת שבשרשור מישהי אמרה שזה מה שהיא עושה כדי להקל על הכאב אבל לפי מה שאמרו לי זה לא טוב.

מה שאמרו לך נכון

נכון שספיגה מהירה יותר מונעת את הסימנים הכחולים, ונכון גם שספיגה מהירה פוגעת ביעילות התכשיר. אז האם זה אומר שלמזריקות קלקסן למרחקים ארוכים יהיה רורשאך על הבטן לעשרה וחצי חודשים? לא בהכרח. חלק מהנשים מפתחות מיומנות שמצמצמת את הופעת ה"כחולים" למינימום, ואחרות פחות נוטות לכך (לי, למשל, במשך יותר משנה של הזרקת קלקסן ברציפות, כמעט לא היו סימנים). ויש גם כאלה שאצלן הבטן כן נהיית כחולה, אבל מעבר לקושי האסתטי אין עם זה למעשה בעיה. אז שאלה יהיו הצרות שלנו... עתליה

למעלה