סימנים לבנים על הציפורניים

jen711

New member
סימנים לבנים על הציפורניים

יש לי סימנים לבנים על הציפורניים. הם לא עוברים אלא נשארים על הציפורניים עד שהם גודלים ואני גוזרת אותם. מישהי יודעת למה זה קורה? מה אני יכולה לעשות?

lilo4

New member
חיפוש קצר בגוגל

העלה את הכתבה הבאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3371729,00.html שמסבירה את העניין בצורה דיי מתומצתת. כמו שמוסבר בכתבה, בד"כ אין להם משמעות, אלא אם מדובר בתופעה רחבת היקף. במידה ואת חוששת הכי טוב לפנות לרופא משפחה ולהצביע על הבעיה. הוא כבר ידע איך להמשיך לבדוק ולתת את הטיפול המתאים

RUTHIE1

New member
ואני זוכרת שקראתי פעם שזה מיתוס

ושאין שום קשר לחוסר בסידן...

lilo4

New member
לא תמיד יש קשר

צרפתי כתבה שמדברת על זה. במקרים קיצוניים זה מצביע על מחסור בויטמינים ומינרליים, בד"כ זו פשוט תופעה טבעית. מי שמודאגת צריכה לפנות לרופא המשפחה שלה

נופ ר

New member
ותי לימדו בקורס בנייה

שהסימנים הם תוצאה של מכה שקיבלת בציפורן זה יכול להיות מכה באיזור שלפני הציפורן, קשה להסביר, אבל דמייני פלסטיק קשיח שאת מכופפת אותו, ואז מחזירה אותו למצבו הקודם, מה נשאר? סימן לבן. אז זה אותו העיקרון בציפורניים. זה ממש לא מחסור סידן!!!

../images/Emo207.gif שואלת על משהו דומה

ואולי זה יתן תשובות גם לך. אצלי הסוף של הציפורן (החלק הלבן) נהיה ממש גדול. וכל פעם הוא משתנה . ולא תמיד זה בקו ישר אלא הרבה פעמים זה "נכנס" לכיוון אמצע הציפורן. אני מקווה שהסברתי טוב. יש לכן מושג מה זה?!

נופ ר

New member
כן

החלק הלבן שיוצא מהציפורן זה בעצם ההמשך של הציפורן שהתנתקה מהבשר. החלק הורוד שדבוק לבשר הוא בעצם "חי" וצומח כל הזמן (הציפורן גדלה בשכבות) גם מה שמתנתק מהציפורן "חי" אבל הוא בעצם יבש כי הוא לא צמוד לבשר ולכן הוא לבן. בדרך כלל לקצה הציפורן החופשי (הלבן) יש צורה ישרה (צורה של סמיילי יותר נכון). מי שציפורניה נפגמו בצורות שונות (כוססות, בניית ציפורניים ומכות חזקות מאוד) הדבר עלול לגרום לקצה הציפורן להתנתק מהבשר בצורה לא אחידה ולכן הקו של הסמיילי עקום, או נכנס לכיוון אמצע הציפורן כהגדרתך. לעיתים זה מסתדר לבד אך לרוב זה נשאר ככה המון זמן. לי היה את זה ואני יכולה להעיד שאצלי זה עבר

נופ ר

New member
לא פטריה

ממש לא זה בפשטות התנתקות הציפורן מהבשר. קה לי להעריך מתי זהעובר אם בכלל. הציפורן לא יכולה להידבק מחדש לבשר (אלא אם עקרו אותה מהשורש והיא גודלת מההתחלה כמו במקרה של ציפורן חודרנית ברגל אבל קשה לי להאמין שמישהי תעשה את זה ביד)

למעלה