סימנים מוזרים

o r i 6 6 6

New member
סימנים מוזרים

והנה מתחילות הבעיות....היום בדקתי את הנחש החדש לראות אם הוא בריא..נראה מצוין זז טוב הכל טוב ויפה חוץ משני סימנים על הגחון קשה לתפוס תמונה טובה של זה כי הוא כל הזמן זז, ובינתים יש אחת, אפילו שלא רואים ממש את הסימנים

naja

New member
אל תבהל.

קרוב לודאי שהוא היה על משטח מלוכלך במשך התקופה שהוא ברח וחטף איזו פטריה או זיהום מקומי מתחת אחד הקשקשים. אני מציע שתשטוף אותו, ואח"כ תשים פולידין, ותמשיך לשים פולידין פעם ביום. אם הכתמים האלה יתחילו לגדול אז כדאי לגשת לוטרינר. לדעתי הם יעלמו אחרי הנשל.

o r i 6 6 6

New member
בקשר לשטיפה

מילאתי גיגית במים פושרים וניסיתי להכניס אותו ממש לאט אבל הוא נבהל לאללה. ובקשר לפולידין, לשים משחה רגילה? זה לא ימרח כשהוא יזחל?

naja

New member
לא צריך גיגית.

גם צמר גפן רטוב יספיק, למרות שנחש שהיה כ"כ הרבה זמן מחוץ לטרריום באמת כדאי לשטוף. בקשר לפולידין-תשים על כל הכתם בעזרת קיסם עם צמר גפן(אם צריך אז גם שים קצת בין הקשקשי גחון). מה שירד-ירד....

o r i 6 6 6

New member
עשיתי אמבטיה

הוא די נבהל רוב הזמן אבל היו קטעים שהוא נרגע קצת והספקתי לשטוף אותו די טוב הפסקתי רק כשהוא כבר התחיל לאיים בנשיפות וכאלה.... ובקשר לחיטוי...אני מנקה עם מקל אזנים כי הצמר גפן נדבק למשחה, היא די סמיכה...אין עם זה בעיה נכון?

o r i 6 6 6

New member
עוד אחת

יש עוד משהו שנראה כמו התחלה של סימן כזה בגחון באיזור שיותר קרוב לראש...אבל זה אי אפשר להבחין בזה כמעט בתמונה

o r i 6 6 6

New member
משהו אחר

זאת תמונה די בטושטשת אבל בכל זאת שימו לב לקטע אפור בין הקשקשים שאני לא ממש מבין מזה...נראה כמו קשקשים מתים בין הקשקשים הרגילים וזה רק באיזור הזה נמצא

כרגע לא הייתי דואג יותר מדי רק

מחכה לנשל ונראה לי שהוא יתנשל בתוך שבוע וקצת. אחרי הנשל במקרה ועדיין יש את הסימנים אז כדאי לטפל בזה, אם איני טועה יש סוג של טפיל פנימי שגורם לזה, נתקלתי בכתמים דומים בפיתונים מתכדרים שהגיעו מהטבע. אולי גם ד"ר נאור קטלן יוכל לייעץ בנושא.

o r i 6 6 6

New member
לחכות לנשל?

כלמור לא לשים לא פולידין לא אלוורה, כלום עד הנשל?

תמיד טוב לעשות חיטוי לנחש פעם בכמה

שבועות או חודשים, ואולי זה יעזור להזיק זה בטוח לא יזיק. אלוורה רק יכול להרגיע וגם זה לא מחטא וגם אין לי מושג איך אם זה בכלל עוזר לזוחלים.

שובל09

New member
אלוורה...

אמורה להרגיע את המקום, ואם הפצעים האלה לא מפריעים לנחש, אז אין סיבה שזה יעזור לו במשהו...

Liron Samuels

New member
זה מה שהמורה לביולוגיה אמרה

אתמול בשיעור. היא אמרה שהאלווורה מרגיעה את העור וגורמת להאצה בהתחלקות התאים - וזה מאיץ את ההחלמה.

למעלה