סימנים ראשונים

סימנים ראשונים

שלום לכולם,
לא יודעת אם פה זה המקום הנכון,
אני אמא לילד מקסים בן 4
בתקופה האחרונה מראה הרבה סימנים של "רוצה להיות בת"
צובע ציפורניים בטוש
מסתובב עם המגבת "עכשיו יש לי שמלה מסתובבת", אבל אתה בן, "לא, אני בת", "מחר אהיה בת" ועוד הרבה התעסקות עם הנושא.

אשמח לדעת מאלו שכן גילו שיש להם נטייה דומה גם בגיל מבוגר יותר, האם ככה זה מתחיל? איך להתייחס לתופעות?
אני מנסה להסביר לו ש"אתה בן, לא בת..." אבל זה כל פעם חוזר לאותו דבר...

תודה רבה...

lee113

New member
תשובה

חשוב להבדיל בין מין למגדר. מין זה סימינים פיזיים של זכר או נקבה שאיתם אנו נולדים ומגדר זה מאפיינים חיצוניים שמשויכים למגדר של בן/גבר או בת/אישה בתרבות מסוימת, כולל ליבוש, התנהגות, תסרוקת, תחומי עניין וכו'. וגם לא חייבת להיות התאמה בין כל המאפיינים האלה. יכול להיות שילד מעוניין בדברים שבת יכולה לעשות ובן לא בתרבות שלנו. אז יכול להיות שבא לו שמלה ובא לו לצבוע ציפורניים בלק. להורה אולי לא קל להתמודד עם זה שכן ילד הופך להיות שונה מ"המקובל", מ"הנורמה" כביכול. אבל למעשה שמלות ולק וכל שאר הדברים הם נחשבים "נשיים" בתרבות שלנו כי ככה הגדרנו אותם ועובדה שלא תמיד כך היה. אני חושבת שבגיל כזה מוקדם מדי גם בשביל הילד עצמו וגם בשביל הורה או פסיכולוג או כל אדם אחר לקבוע אם זה אומר שהוא ירצה להפוך להיות בת בעתיד או להישאר בן. יש ילדים שמגלים רצון לבצע התנהגות של המגדר השני ואחר כך זה עובר להם ויש כאלה שההרגשה הזאת של השתייכות למגדר אחר, נשארת קוהרנטית. נראה לי שבגיל כזה צריך לאפשר לילד לעשות את מה שהוא רוצה, אם הוא רוצה ללבוש שמלה שילבש, אם רוצה לצבוע ציפורניים בלק אז שיצבע. לא בהכרח צריך להסביר לו שזה של "בת" כי אנחנו כחברה הגדרנו שזה של בת, זה לא באמת חייב להיות ככה. ואם הילד יקבל אפשרות לעשות את הדברים שוא רוצה לעשות אז לא בהכרח שהוא לא ירצה להיות בן. פשוט השאלה אם ההרגשה הפנימית שלו היא שהוא בת או שהוא בסה"כ מעוניין בדברים שלבנות מותר לעשות ולבנים לא. האם זה שהוא לובש שמלה הופך אותו לבת? לא. השאלה מה ההרגשה הפנימית שלו של השתייכות למגדר מסוים.
אני יכולה להמליץ לך על סרט טוב על ילדים טרנסג'נדרים ששודר בערוץ 8, אבל לא בהכרח זה אומר שגם הילד שלך ממש ירצה לעבור למגדר אחר.
http://hot.ynet.co.il/home/0,7340,L-10017-64889,00.html

למעלה