סימנים ראשונים?

קמרון

New member
סימנים ראשונים?

אבי שוהה בטיול שורשים בחו"ל. היום (לפני מס' דקות) התקשרתי אליו, והוא דיבר איתי עברית, כרגיל, ואז כששאלתי אותו מתי הוא חוזר הוא ענה לי שפה אחרת, שאיני מבינה, שהיא השפה של הארץ בה הוא נמצא. שאלתי שוב והוא ענה לי שוב באותה שפה. הסבתי את תשומת ליבו ואז הוא אמר סליחה, ושהערתי אותו מהשינה וענה לי בעברית. עכשיו אני לחוצה. מישהו מוכן להגיד לי אם יש סיבה לדאגה?

ענתי44

New member
קמרון יקרה!

אומנם אומרים שהחצב מבשר את בוא הסתיו אבל אני לא ממליצה לך לפתוח מטריה. את מספרת שאביך נמצא במסע שורשים. אין ספק שהוא נמצא בסערת רגשות, החזרה למחוזות הילדות היא חוויה עם עוצמות חזקות. יכול להיות שזה והעובדה שהוא שומע את שפת ילדותו ואולי גם העובדה שהתעורר משינה באמת בילבלו אותו. בילבול מסוים קורה לכולנו, וככל שאנחנו מתבגרים זה נפוץ ללא קשר למחלה. סבא שלי שמת בשיבה טובה ובצלילות דעת פעם התעורר משינה עמוקה ולא זיהה את בן דודתי שחזר מחו"ל ובא לבקרו.קורה. אם אירוע זה בודד הרגעי. אם כבר היו אי אלו מקרים נוספים, פשוט תעקבי מרחוק לבחון האם יש שינוי משמעותי.בינתיים פשוט שילחי לו חיבוק אוהב ואחלי לו מסע טוב ושיחזור בשלום.

zs1957

New member
תגובה לקמרון

שלום קמרון! קראתי את סיפורך. אביך נמצא במסע שורשים והוא בסערת רגשות והערת אותו מהשינה. הרגעי!יחד עם זאת תהיי עם אצבע על הדופק באם זה חוזר מספר רב של פעמים יש לשקול ביקור אצל נוירולוג או פסיכוגריאטר. ענתי נתנה לך תשובה מצויינת ואף אני מחזקת אותך באותה תשובה. בהצלחה בבדיקה. אשמח לעזור באם יהיו שאלות נוספות. זהבה שחם -עמותת אלצהיימר.

למעלה