סימני אזהרה להברזת מטפלת? הקורא רענן*** מתבקש

yekantalisa

New member
סימני אזהרה להברזת מטפלת? הקורא רענן*** מתבקש

לקרוא בעיון ולנסות לסייע. בשבוע האחרון המטפלת המסורה שלנו, משמיעה רמזים של שביזות. רקע: היא בת 29 - הגם שבטופס הרשמי טענה שהיא בת 31. ילדותית מאוד, תלותית, חוששת להסתובב לבדה. חביבה, 'ביתית', תוצר מובהק של הפטריארכיה ההודית, מנסה לרצות בפתח, מנקה ומשקיעה. מנגד: מחפשת 'אהבה'; כיופים וחיזוקים. המשפחה, אנחנו, מספקים לה חיבה ופינוקים ומרעיפים עליה ככל שניתן. הבעיה: אין לה שמץ איך מתנהלים מול חולת אלצהיימר. בשיחת הטלפון שקיימנו מול הודו בקיץ, היא טענה שכן, טיפלה בעבר באישה חולה. להד"ם. גרה במתחם משפחתי גדול בבחריין והופקדה בעיקר על ניקיון וטפול בילדים. אתמול היא דיברה על כך ש'אני לא הפי-הפי בסגול', לא צוחקת בכלל', 'מאמי לא מתקלחת', 'מאמי לא עושה מה שאני מבקשת אפילו שאני מסבירה שוב ושוב'.... לולי העצב הייתי צוחקת. ראבק. 'מאמי' חולה. 'מאמי' מקשיבה לפעמים לאדם אחד - לי. המטפלת מתקשה להפריד בין המחלה לאגו שלה, שהוא בגובה של בת טיפש עשרה מצויה, נעלבת מכל תגובה ל א נעימה של אמי וכו'. אמש שאלתי אם היא מתכוונת לסיים חוזה בן שנה, עד אוגוסט. אמרה שכן, אבל קלטתי את ההיסוס. רענן - את ההשמה שלך קיבלת
. אשמח לעזרה@@@@@@@@@@" מה עושים כעת??? לדבר עם התאגיד? מסתבר שהעובדת כבר בררה ואמרו לה שזכותה ללכת מאיתנו; הסבירה שהמשפחה נחמדה אבל קשה לה עם המטופלת. לפנות לתאגידים נוספים? לחפש באופן אקטיבי ולא להמתין להברזה סופית? ובעיקר, כמה עתודות נפשיות נותרו כדי להשאיר את אמא בבית. אין לי כוח להתחיל הכול מההתחלה. :( כל עצה תתקבל בברכה. ישנתי רע מאוד הלילה.
 

raanansh

New member
בהחלט יש מקום לדאגה

ורצוי לערב את התאגיד בכך, אחרי הכל אחריותו לדאוג לפתור בעיות המתעוררות עם המטפלת ולספק את ההדרכה המתאימה.גם במידה והיא עוזבת טרם חלפה שנה, הם מחוייבים לספק מחליפה. אם היא ביררה לגבי זכותה לעזוב - זה די אומר שהיא מתכוונת לכך. סביר להניח שהיא כבר מחפשת ביום החופשי עבודה חלופית וברגע שתמצא (סביר להניח במצב של היום - לא הרבה זמן) היא תיקח את הרגליים ותלך.הדבר מרגיז ומקומם, אבל למדינה הזאת חשוב לכבד את חופש העיסוק של העו"ז על חשבון זכותם של קשישים לרווחה וטיפול הולמים.
 

yekantalisa

New member
מעצבן לאללה, תודה על התגובה המהירה

היא צופה את ההידרדרות העתידית של אמי. הזהרת אותי מראש שזה המצב... אפנה מחר ל-ג'. מקווה שיימצא פיתרון. מה אם לתאגיד אין כרגע עובדות מתאימות? אתה ממליץ לפטר אותה אם נמצא במקרה עובדת מתאימה בטווח הקרוב?
 

yekantalisa

New member
בקשה- לינק לאתר 'פיליפינית'/נשמר והשני, שמישה

שמישהו העלה לפורום לפני כמה חודשים?? האם פנייה לעובדות שלהם משמעה אובדן הזכות להשתתפות מטעם ב. לאומי?? תודה
 

raanansh

New member
האתרים שאת מדברת הם

www.filipinit.co.il ו isavta.co.il אם את מאתרת עובדת באופן עצמאי דרכם, אין בעיה עם זה כל עוד היא חוקית . רק כדאי מאוד לבדוק את הרקע שלהם, לא מעט מהם מחפשים משום מה עבודה כשהם עדיין עובדים...
 

raanansh

New member
אני מציע לנסות ולבדוק איתה אישית

ובצורה פתוחה את הנושא, גם כדי לא להיכנס לסיפורים של מריבות כי אפשר לסיים דברים גם אחרת. בסה"כ עובדים זרים הם לא מצרך מדף שהתאגידים שומרים, לכן יכול לקחת כמה ימים לפני שהם ימצאו מישהי מתאימה. בכל מקרה, במידה ואתם מחליטים לפטר אותה, לא לעשזות זאת טרם העובדת המחליפה נמצאת מספר ימים. דבר נוסף, במידה ושולחים מחליפה לראיון, בשום פנים ואופן שלא יהיה מגע בינה לבין העובדת הנוכחית.
 

yekantalisa

New member
העליתי את הנושא באופן הכי גלוי,

התחלתי לדובבה אמש בזמן ארוחת הערב מפני שקלטתי רמזים. מעדיפה שהיא תישאר. מצד שני, האם עלי להיות בת ערובה? להמתין עד שהיא זו שתפטר את אמי?? לא יודעת.
 

ענתי44

New member
מחזיקה לך אצבעות, יקירה

ולדעתי, מחר חפשי עובדת חדשה. שלא תשארי בוקר אחד בלי מטפלת. רענן בקי ממני וטוב ייעץ לך. לפני שעברתי את הניתוח המסובך לפני שנתיים כמעט, ניתוח שלא ידעתי אם וכיצד אקום ממנו הייתי בבעייה מה עושים עם אמא. שתי האופציות הכי טובות שעמדו בפניי היו הבאת עובדת זרה או העברתה של אמא לבית אבות לזמן מוגבל. בחרתי בבית אבות, בדיוק מתסריט כמו שאת מתארת. שמטפלת לא תסתדר אצלנו והטיפול הקשה באמא, הכולל החלפת טיטולים והרמתה מהמיטה ולמיטה יבריחו אותה ואני, אשאר איתה אחרי ניתוח בטן. המקרה שלך זה בפירוש להקדים תרופה למכה. תחפשי עובדת טובה יותר ואז תשלחי את זו לדרכה. בדרכי נועם, אבל בלי למצוא עצמך בת ערובה. מכירה לא מעט מקרים שהמטפלת החילופית היתה נפלאה והמשפחה שמחה על החילוף, מאחלת לך מכל הלב שכך יהיה גם אצלכם.
 

yekantalisa

New member
נתחיל לחפש. אולי הפעם אחפש דוברת רומנית

שחיה תקופה בישראל. הלוואי שהתהליך יהיה קצר ומהיר. תודה.
 

raanansh

New member
ברור שעדיף שהיא תישאר

וכדאי לנסות ולעבוד איתה על כך. אני לא פוסל במקביל לחפש מישהי אחרת, אך קחי בחשבון שצריך ללמוד מה הדברים ששברו את העובדת והאם הם לא ישברו את העובדת הבאה.
 

ענתי44

New member
שאלה לי אליך רענן

האם לא צריך להעביר עו"ז בהכשרה לגבי הטיפול בקשיש, בעיקר סיעודי או חולה במחלה כמו אלצהיימר? העובדת הישראלית שקיבלנו בזמנו בשעות הסיעוד עברה מספר קורסים דרך חברת כוח האדם בה עבדה וידעה להתמודד עם מצבים מסוימים ואיך ליצור קשר עם אמא. אני לא פעם מקבלת רושם, ממה שחברים כותבים פה, שהמטפלות לא מוכנות ולא מודעות עם המצב ולכן זה יוצר קשיים מעבר לאלו שקיימים.
 

raanansh

New member
יש הכשרות שהעו"ז עוברות

כחלק מהתהליך טרם הגעתן לארץ. גם בארץ, חברות הסיעוד מציעות לא פעם קורסים בדומה למטפלות ישראליות (החברות מחויבות ל% מטפלות מוסמכות ולכן יש להן אינטרס לכך) . בסה"כ אני רואה במשפחות שאני מטפל שמה שמחזיק מטפלות זה הזמן, ניסיון והסתגלות למטופל. ככל שהקליטה של העו"ז היא בשלב התחלתי כשהאדם ברמת תפקוד גבוהה, כך הסיכוי של העובדת להישאר כשהמצב מחמיר גובר.. אצל אנשים קצב המחלה והתופעות מאוד אינדיבידואלי ולכן קשה לדעת אילו דגשים בהכשרה רלוונטים לכל אחד ויש להסתמך על הדרכה של המשפחה ותמיכתה.
 

yekantalisa

New member
שאלות לגבי היתר העבודה שלה/ויזה:

הויזה ניתנה לה על שם המעסיקה, אמי. האם היא יכולה להיעלם ולהישאר בארץ? אין 'כבילה' למעסיק? באשר ל"מה הבריח אותה": אמי לא סיעודית. היא נזקקת לעזרה ברחצה ולתזכורת מתמדת להחלפת מכנסוני-חיתול, ומסרבת להתקלח, כמקובל בעדות הדמנטיות... בקיץ, לפני כחמישה חודשים, היא שלטה כמעט לחלוטין בצרכים. זה מידרדר והולך. המטפלת מצפה ל'שיחות', להנעה לפעולה/לתגובה. מצביע על הנאיביות שלה. מדי פעם אמי נרגנת ורגזנית. הלא זה טבעה של המחלה? חוצמזה המטפלת עדיין לא למדה עברית. האנגלית ההודית שלה מעצבנת את אמא, למרות שהן מתקשרות. אמא עונה בעברית והמט' באנגלית. למה אתה מחפש 'אשמה' בצד שלנו? האמן לי, אנחנו מעסיקים טובים מאוד. ענתי, תודה.
 

raanansh

New member
נשמע שאכן המטפלת הזו לא מתאימה בגלל אופיה

1) אני ממש לא מחפש 'אשמה' כי לרוב אין. יש עניין של חוסר התאמה כנראה. ומשפחה ככל שתהיה טובה, לא תוכל לתת מענה אם מדובר בעובדת מפונקת מידי... 2) למחלה יש כיווני התפתחות שונים, במקרים הטובים שראיתי האדם מתכנס לתוך עצמו, שומר על רוגע ונעימות כדי להסתיר את החרדות (הוא לא מכיר את האדם שמולו ולא רוצה להראות את פחדיו ולהיתפס כפגיע) . במקרים הקשים פוגשים את המכחישים שאצלם "הכל בסדר" , האובדן שליטה על תפקודי הגוף והכנסת נהטיפול לרוב מעוררים חרדות ותגובות אגרסיביות מצידם מגיעים לאלימות. לרוב אלו המקרים שיועברו למוסד גריאטרי. העו"Z יכולה לקום וללכת בכל רגע נתון ואין ממש שום כלי שיכול למנוע ממנה. עבר לפני כחצי שנה חוק הכבילה אולם עדיין לא הוסדרו התקנות לאכיפתו.
 

yekantalisa

New member
לגבי סעיף 2

אמי לא אלימה. היא כן מתכחשת למחלתה; מודה בבעיה בזיכרון ותו לא. לגבי חוק הכבילה- לדעתי הקלות הבלתי נסבלת של עזיבת העו"זים, מזעזעת ותוקעת את המעבידים, שקיבלו אשרה לשנה. ג' יעצה לי לנהל שיחה עם המטפלת. אם וכאשר העסקתה תסתיים, והתאגיד לא ימצא עובדת חלופית, אשמח לעזרתך.
 

yekantalisa

New member
כנראה שמצאנו עובדת רומניה

דרך התאגיד הנוכחי. ולמה כנראה? כי "לעולם אין לדעת", כפי שבעלי אומר... ראיינו היום מישהי מומלצת מאוד ממולדביה. יצרה קשר מיידי עם אמי, שהייתה ערנית עם שובה ממועדון היום. המועדון מיטיב איתה. נראה לי שנניח לנוכחית לסיים את השבוע, כפי שסגרתי איתה, והחדשה תתחיל בראשון הבא. תחזיקו אצבעות!!!!!! די חוששת. אחותי הפכה את זה לבדיחה; "הודית וכעת רומניה ואחר כך אתיופית ובסוף מוסד,... לא פשוט. אה, העברית של החדשה בסיסית למרות שהיא נמצאת שנתיים בארץ. תקשרנו בעזרת התרגומון של גוגל... עברית/רומנית. מנפלאות האלצהיימר הגלובאלי
 
למעלה