סימני התפתחות

nirit123456

New member
סימני התפתחות

שלום, שמתי לב שהילדה שלי (בת 6 חוד') לא תמיד מגיבה כשאני קוראת בשמה וגם לפעמים היא "שקועה" במשחקים שלה ולא כ"כ מגיבה לסובבים אותה. מצד שני היא מפטפטת, צוחקת ועוקבת אחרי חפצים וגם תופסת בשתי ידיים. אפילו מנסה להתיישב. ויש פעמים שקוראים לה אז היא מפנה את הראש למי שקורא לה. רציתי פשוט לדעת אם תינוקת בגילה אמורה כבר להגיב או להיות רב הזמן עירנית לסובבים אותה (אנשים מוכרים). או שחלילה זה עלול להצביע על בעיה התפתחותית כלשהי. תודה מראש.

nirit123456

New member
אני רואה שהיא שומעת

כי אם טורקים דלת או סתם משמיעים עם רעשן לידה היא מסובבת את הראש , בכל מקרה לקחתי הפנייה לבדיקת שמיעה אבל אמרו לי שאצל תינוקות זה פחות משמעותי. אבל באמת רציתי לדעת האם בגיל 1/2 שנה היא אמורה תמיד להגיב לשמה?

nirit123456

New member
ב"פחות משמעותי" התכוונתי שהבדיקה

היא כללית לשתי האוזניים ולא ניתן לבדוק כל אוזן בנפרד.

התפתחות בגיל חצי שנה

אם יש מים באזניים, למשל, היא תשמע קולות חזקים כגון טריקת דלת או רעשן, אבל קולות חלשים יותר יהיה לה קשה לשמוע. השמיעה עם מים באזניים היא כמו שאת שומעת מתחת למים... בכל אופן, תינוק בן חצי שנה מגיב בד"כ לדיבור אליו, לא משנה אם זה שמו או לא. קול ההורה מסב את תשומת לבו. קשה לי דרך מסך המחשב להבין בדיוק את הסיטואציה, את עצמת הקול שלך ואת מידת הריכוז של הילדה באותו רגע. יתכן בהחלט שברגעים מסויימים היא מרוכזת מאוד במשהו וקשה להשיג את תשומת לבה. אני מציעה לך להמשיך ולעקוב. אם את מודאגת או אם המצב מדרדר גשי לרופא. הוא ידע להפנות אותך אם יהיה צורך.

... רק עכשיו קראתי שיש לכם כבר

הפניה לבדיקת שמיעה. מצויין. אשמח אם תעדכני.

nirit123456

New member
היינו בבדיקת שמיעה

ואמרו הכל תקין. שהיא מגיבה כמו שצריך. אבל היום ראיתי שכשאני מניחה אותה על הבטן לפעמים היא "חולמת" ומתנתקת לכמה שניות מהכל. בינתיים ראיתי את זה רק כשהיא על הבטן. זה גם תקין?

למעלה