סימני מצוקה ברינדור

yicekson

New member
סימני מצוקה ברינדור

שלום יצא לי כבר להסתובב ולהיעזר בפורום הזה אך אני כותב בו לראשונה עכשיו עקב בעיה שנתקלתי בה. אני משתמש בVIZ (בבקשה לא להתחיל להתלהם, זה מספיק לצרכיי...) ולאחרונה התחיל המחשב שלי להביע סימני מצוקה בעת הרינדור בצורת ציפצופים עזים מכיוונו של הרמקול הפנימי של המחשב - אחרי סיום הרינדור הצפצוף פוסק. לעיתים הצפצוף מתרחש גם העת ביצוע פעולות כבדות על הviewport. מה שמוזר הוא שזה קורה עם כל מנועי הרינדור, גם על פעולות פשוטות שבעבר לא זכו ליחס קשה כל כך מצד המחשב. לא הצלחתי לקשר את הבעיה לסוגיית הגדרות כלשהי וגם בדיקה בסיסית בקרבי המחשב שללה פגיעה פיזית בחומרה.האם מישהו מכם נתקל בעבר בבעיה דומה ? נתוני המחשב: p 4 3.0ghz gigabyte radeon 9250 128mb 512mb ddr400 (אמנם לא מדובר במפלצת אך כאמור, זה עבד בעבר בסדר...)

CGn00b

New member
נשמע כאילו שאחד

מהרכיבים מתחמם ומתריע על כך, זה יכול להיות מעבד, אחד הצ'יפים של לוח האם, אולי גם כרטיס מסך.

yicekson

New member
תודה

אוקיי תודה. פתחתי את המחשב ניקיתי את כל האבק שהצטבר ווידאתי שכל המאווררים תקינים. הפעלתי אותו כשהוא פתוח והוא עדיין השמיע את הצפצוף, יש למישהו הצעה מה השלב הבא? (אם השאלה לא במקום אתם מוזמנים להעביר את השרשור לפורום תמיכה - אני לא יודע איך עושים זאת)

yicekson

New member
תודה זאת אכן טמפ' המעבד

קצת מדכא לחשוב שמכרו לי מחשב שיכול להביא את עצמו לחימום יתר. נלך לקנות עוד מאוורים ובנתיים נרנדר עם הרגליים באמבטיית קרח...

De-Panther

New member
../images/Emo3.gifוישרף לו המעבד..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

בזמן שהוא עושה את זה כבר איזשהו מעבד התחמם לי יותר מידיי... לא נעים
עדיף לדאוג למערכת קירור טובה קודם וכל מעבד מתחמם... בשביל זה המאוררים ומערכות הקירור שיש במחשבים ובגלל זה למשל בחוות שרתים יש מזגנים שדואגים שהחדר יהיה כל הזמן בטמפרטורות מסוימות...

d o g b i t e

New member
לרוב, הצפצופים האלה

זה שהמעבד מתחממם לכמה שניות או רק הגלאי מתחממם ואז זה מצפצף כל כמה שניות. אם זה מתחממם זה בטח בגלל לכלוך, צריך לנקות את המחשב כל חצי שנה.

למעלה