סימפיזיוליזיס- לאילנה שמש

to the point

New member
סימפיזיוליזיס- לאילנה שמש

אילנה שלום, אני מורה ליוגה ויש לי תלמידה בהריון- שבוע 32 הסובלת מכאבים חזקים באזור המפשעה, בעיקר במעברים בין תנוחות. לפני מספר ימים היא אובחנה ע"י גניקולוג- על סמך מישוש כסובלת מסימפיזיוליזיס. הבחורה מעוניינת בלידה טבעית( פעילה). שאלתי: האם יש לך ניסיון עם בעיה דומה? האם את ממליצה לה ללכת על לידה וגינלית או לזרום לכיוון קיסרי- כפי שממליצים הרופאים? האם במקרה זה לידה וגינלית, עשויה להחריף את המצב? תודה רבה נועם- פזיותרפיסטית ומורה ליוגה

נועם - חוששתני כי התבלבלת קצת...

אילנה שמש לא עונה בפורום הזה בד"כ (ככל הידוע לי בכל אופן). זה פורום תמיכה של נשים בנושא לידות בית. רובנו פה אמהות ויולדות, בעבר או בעתיד, וחלקנו תומכות לידה. את אילנה לא ראיתי כאן מעולם. את בטוחה כי זהו הפורום הנכון אליו התכוונת?

אילנה כן מסתובבת כאן

אולי כסמויה, אבל בכל אופן היא היתה פה בארוח וגם לפני כן ענתה על שאלות והגיבה לכל מיני דברים. אז אולי היא כן תראה ותענה. אם לא אילנה אולי מיכל בונשטיין תוכל לענות לו, היא די פעילה פה לאחרונה.

סטיוויה

New member
נועם

אני לא סמכות גבוהה בנושא אבל גם אצלי איבחנו את אותה "בעיה" ולא היתה לי שום בעיה ללדת ואגינלית פעמיים(אחרי קיסרי).חוץ מזה,אולי כדאי לקבל חוות דעת נוספת בנושא כל כך עדין. ואשריה שהיא מתרגלת יוגה...זה רק יכול לעזור.

to the point

New member
תודה לעונות

תודה רבה לכולכן. למי שאמרה שאילנה לא נמצאת בפורום- ראיתי מספר פעמים תשובות שלה וקיוויתי שתראה את שאלתי. לגלי- תודה רבה- אפנה את התלמידה למאמר שלך- רק אשמח אם תצייני על איזה מחקר או ספר התבססת בהמלצותייך ללידה מכיוון ששם ההתלבטות שלה ואשמח לדעת, שדעתך מבוססת על נסיון מוכח. זה יעזור גם לי בהדרכתי בשיעורים- לציין שאינה סובלת מכאבים בשיעורים.. תודה על כל פנים נועם- פזיותרפיסטית ומורה ליוגה

gali baron

New member
מבוסס על קריאת פרסומים

שונים של בנות שניסו וחוו, על מאמרים באנגלית שקיבלתי ממדריכת הכנה ללידה. לא מצאתי דברים רציניים בספרות הקיימת להריון ולידה בעברית. אני סבלתי מזה בהריון האחרון שלי אבל לא הספקתי להתנסות יותר מידי כי האסימון ירד מאוחר מידי לגבי מה זה וגם איסוף החומר נעשה בשלב מאוחר עבורי. באמצע ההריון כשזה התחיל הרופא אמר לי שזה תופעות של ההריון ויחלוף אחרי הלידה. כשהכאבים החמירו לא ממש ידעתי מה לעשות והתחלתי לחפש מה זה ואיך להתמודד. בסוף ההריון גיליתי וכתבתי כדי שיהיה לעזר לבנות אחרות. אני מקווה שלא אצטרך להעזר בו בהריון הבא (אם יהיה).

to the point

New member
גלי תודה

תודה רבה על ההתייחסות הרצינית לשאלתי. עדכנתי בשמחה את התלמידה והיא תכנס לכאן בקרוב כדי לקרוא מה שכתבת. מאחלת לך לשכוח לחלוטין מהבעיה כל טוב נועם

debby12

New member
מנהל
תגידי - כמה זמן זה המשיך לכאוב אחרי

הלידה? קראתי על זה קצת חומר באנגלית וראיתי שיש נשים שאצלן הכאב אפילו החריף אחרי הלידה, ונמשך חצי שנה ואפילו שנים (נהייה משהו כרוני) גם אצלך זה היה ככה?

debby12

New member
מנהל
אופס השאלה לגלי (בעצם גם לסטיויה)

<דבי צריכה דחוף קורס הדרכה בשירשור>

שירשרת מצוין

כל התגובות לגלי (של סטיוויה, to the point, ושלך) נמצאות זו מתחת לזו, "קומה אחת" פנימה.

gali baron

New member
אצלי אחרי הלידה זה עבר בינתיים

אני משתדלת לא להרים דברים כבדים ולא להעמיס על האגן

סימפיוליזיס

שנה שעברה פנתה אלי אשה מיואשת בחודש חמישי שלא יכלה ללכת בגלל כאבים עזים מסמפיוליזיס. שלחתי אותה לכירופרקטית (שהיא גם מורה ליוגה!) היא עזרה לה בצורה דרמטית, אחרי שניים שלושה טיפולים הבחורה היתה על הרגליים והמשיכה בטפולי תמיכה עד הלידה הטבעית שלה! וזה אחרי שניסתה גניקולוג, אורטופד ומדקר... כשיש בעיה במבנה- ביציבה- כל הטפולים התומכים יעזרו זמנית וסימפומים יחזרו. צריך תרגילים וטיפולים שישפרו את היציבה. זה דורש ידע וניסיון של המטפלים. בתחומים מהסוג של- יוגה שקומית, פלדנקרייז- טפולים אישיים(F.I ) אוסטאופטיה וכירופרקטיקה. בהצלחה בלידה מיכל ב

למעלה