סין - איפה מתי וכמה

ברקוש22

New member
סין - איפה מתי וכמה

שלום לכולם. אני וחברתי מתכננים לטוס לסין בחודש יוני ולבלות בסין שלושה חודשים. אנחנו נוחתים בביגין ומשם העולם או יותר נכון סין גדולה מאוד. הרעיון הוא פחות להסתובב בערים ולראות ארכיטקטורות כאלו ואחרות אלא יותר לחוות את התרבות הסינית הכפרית, לראות נופים ולחוש את הטבע. אשמח מאוד לטיפים מועילים למקומות שהייתם בהם לסתם טיפים לסין ולמסלולים כאלו ואחרים. אני מכיר את האתר למטייל והוא לא עוזר בנושא סין. אשמח מאוד לתגובות בנושא.

אMור

New member
אתה מוזמן

לשייט בדפי הפורום... אני מניח שתמצא לא מעט אספקטים של התרבות הסינית...
כמו-כן, מוזמן תמיד לשאול פרטים יותר ספציפיים...

ברקוש22

New member
מידע ספרותי

אני עומד לרכוש את העולם או בשמו הלועזי lonly planet של סין. יש עוד ספרים או אתרים מומלצים למידע בנושא?

סליחה מראש -אמור

ברקוש- האתר של למטייל מעולה ויש שם אחלה טיפים. בצד שמאל יש כתבות מפורטות על המחוזות והערים העיקריות של המטיילים שם ובנוסף אתה תמיד יכול שאלות ויענו לך... בתפוז יש גם את אתרי המזרח הרחוק ותרמילאים ובהם גם תוכל למצא המון עזרה. לגבי השאלה שלך-בשלושה חודשים אתה יכול לעשות את מסלול ה-C של סין שמתחיל בביג'ין ונגמר בהונג קונג בערך או הפוך. המסלול עובר דרך מחוזות GANSU , סיצ'ואן יונאן ועוד כמה שאני לא זוכרת... בדרך אתה יכול גם לעשות את הבק דור -מסלול שעובר בגבול עם טיבט דרך כפרים ומיעוטים ונופים מדהימים! זהו בגדול. בהצלחה!

ברקוש22

New member
ספרי לי יותר על הבק דור

את מסלול הסי אני מכיר ספרי לי יותר על הרעיון של הכפרים וטיביט

הבק דור-

מסלול שעובר מסי'צואן ליונאן דרך הגבול עם טיבט בצידו המזרחי... הוא עובר בין כמה כפרים או עיירות ששיכות לבני מיעוטים או לאוכלוסיות מעורבות. אני עשיתי את המסלול הזה: קנדינג-טגון-ליטנג-דאוצ'נג (שם אפשר לצאת למסלול בשמורה ידין) - זונגדיאן-דצ'ין ופלייסי ... יש כאלה שעושים אותו טיפה אחרת אבל בגדול זה המסלול. משם אתה עובר לליג'יאנג ולמסלול הנמר המקפץ (אם בא לך). אתה יכול לעשות את המסלול גם הפוך. לדעתי זה אחד מהמסלולים היותר יפים שיש והיותר אותנטיים . הנוף מדהים ! ואם אתה רוצה תרבות מעניינת אתה גם תמצא את זה שם... תהנה:)

Omiz

New member
נשמע טוב הבק דור הזה

בהזדמנות, כשהיה זמן, אני אנסה לזרום לשם...

אMור

New member
אין שום בעיה, ניקלס

אנחנו מאסכולת התושבים, לא הטיילים... כל מידע אודות מסלולים ואכסניות למיניהם, הרגישי חופשי לפרט ולשלוח לינקים רלוונטיים.
בכל מקרה, לעשות מסלול מוצ'ילה בכפרי בסין ללא ליווי מקומי וללא ידיעה בסיסית של התרבות והשפה - זה משהו שמצריך המון אומץ ותעוזה - ומי שלא מבין למה - יבין תוך כדי וברטרוספקטיבה על מסעו... כך או כך, תיווצר שריטה עמוקה באי אילו ממסדרונות המוח הסבוכים...
וכמובן - תמיד תמיד לשאת עמך מיני כדורים שמסדרים בלגאני-בטן למיניהם, כמות נכבדת של ניר טואלט - חובה! ורצוי מאוד גם כמה עשרות של צ'ופסטיקס חד-פעמיים... שלא תגידו שלא אמרנו

אחלה../images/Emo140.gif

אגב, אני דוקא חושבת שכל עוד יש שיחון ולונלי אפשר להגיע ולהסתדר בכל מקום בסין... השריטה תיוצר בכל מקרה-לזה אני מסכימה:) מצטרפת להמלצה של מסדרי הבטן (למרות שאני העדפתי לא לקחת) ולגבי הנייר טואלט-חובה חובה חובה לקנות איזה סטוק קטן... אתה כבר תבין לבד:) לגבי צ'ופסטיק-בכל מסעדה מקומית יביאו לך (או שיגלפו לך תוך שניה) לזה דוקא לא הייתי דואגת במיוחד... בוקר טוב ושבוע טוב לכל שגרירינו באשר הם בסין!

guanyin

New member
או, רעיון אחר:

צ'ופ סטיקס כאלה שקונים בחנויות לתיירים (יש דבר כזה בשנז'ן?) שבאים עם איזה בד שמכסה אותם. וככה הם לא מתלכלכים, ואפשר להשתמש בהם לחודשים! וגם - חסים ככה על המוני עצי במבוק!!!

למעלה