סין זולה, נכון?

אMור

New member
סין זולה, נכון?

אז זהו - מסתבר שלא כל-כך... מחירי הטלפוניה אל מחוץ לסין יקרים יותר מכל מקום אחר שהייתי בו. מחירי השכירות (דירות, חנויות ומשרדים) גם כן לא זולים ואף יקרים מאוד, אם אתה רוצה משרד או דירה במקום סביר + (כמובן שלא בכפר או פרובינס נידח...) אז נכון, אפשר לאכול ארוחה בחמישה ש"ח ואפילו בשקל וחצי, אפשר לקנות בגדים מזופים ותיקים בעשרים ש"ח ומחירי התחבורה הציבורית פשוט מגוחכים ואפילו המשכורות של הסינים זולות מאוד (ולא שהתפוקה שלהם לא מצדיקה את זה, כן?) אבל מי שחי כאן ונזקק לשרותים המסופקים לעסקים, יגלה עם הזמן שההוצאות כאן הן כבדות לא פחות ממקומות מערביים מקבילים - רק שבמערב ניתן לעקוף מיני הוצאות, כמו למשל - התקשרות דרך IP PHONE או SKYPE, שירותים הנחסמים כאן ע"י הממשלה המקומית בטענה שהם נוגסים בהכנסות של CHINA TELECOM, ששייכת...ניחשתם נכון. סין.

Charlie

New member
אתה בעצם מנסה לומר

סין זולה אולי לתייר, לאוליגרכיה הסינית אבל לא לאנשי עסקים המנסים להרים עסק בסין, ואינם מקורבים לשלטונות...

Benkok

New member
מסכים איתך..כאן זה אותו דבר.

למרות שכאן קצת יותר ליברלים (אין חסימות באינטרנט וכו') אם יש לך ADSL - אני עובד עם NETPHONE קניתי מכשיר (אם אני לא טועה אז זה משהו בסביבות ה100$) שמקשר בין המודם לטלפון בבית. אני מדבר דרך האלחוטי הרגיל בבית (דרך האינטרנט) ומשלם כלום כסף (טוען את החשבון דרך כרטיס אשראי) אני יודע שזה עובד בסין כי שלחתי מכשיר כזה לאחד הספקים שלי בגוואנגז'ו ואנחנו מדברים בינינו בחינם, כנ"ל מהלפטופ במלון החוצה לתאילנד או הביתה.

gao xing

New member
ואיך האיכות?

אני מכירה חברות מקבילות לNETPHONE אבל לרוב הקו לא נקי מרעשים ובמקרים מסויימים יש Delay דיי רציני בשמע....

Benkok

New member
איכות מצויינת

אם את רוצה, תני לי מספר טלפון (במסרים או במייל) ואני אתקשר. אני אישית נתקלתי רק בפעמיים שלוש שהיה ממש בלתי נסבל לדבר, אבל אז ניתקתי והתקשרתי שוב והסתדר...מקרה כזה קרה לי גם בטלפון קווי וגם במובייל אז אי אפשר כל כך להשליך את זה על הNETPHONE.

אMור

New member
ה- SKYPE היה רק דוגמא...

הממשלה הסינית מחריבה כל חלקת IP PHONE ירוקה שמתחילה לצמוח... יום בהיר אחד, האינטרנט אצלינו בבית התחיל לגמגם. מה לגמגם - חצי מהאתרים לא עולים, סקייפ לא מתחבר, המיול חזר להיות חמור וקבצים במסנג'ר עברו במהירות שאם היינו מפקססים קובץ של 100 עמודים - הוא היה מגיע יותר מהר... חברינו הסינים הנאמנים התקשרו לשירות הלקוחות וקיבלו תשובה, שכששמענו אותה, הסתכלנו אחד על השני במבט
כזה בדיוק. נציג החברה לא התבלבל באומרו כי זוהה טלפון אינטרנטי מחובר ולכן החברה החליטה לשבש את זרימת המידע לקו הטלפון הזה בצורה משמעותית. היינו צריכים להתחייב על כך שלא יחובר IP PHONE על-מנת שיחזירו לנו את קצב הגלישה וגישה מלאה למידע ברחבי הרשת... שלא לדבר על זה שלפעמים הם מענישים את כל הבנין בהצרת רוחב הפס כי מישהו נתפס שהוא גולש באתרים שהממשל אינו רואה בעין יפה או שהעלה איזו הודעה בפורום המצדדת למשל....במדיניותה של יפן... אתה הבנת את זה - ברוך?

Charlie

New member
מה אתה אומר? סין אולי נפתחת למערב

אבל בתוככי סין מה השתנה מאז מאו? קניונים? עדיין הממשל עם היד על ה"שאלטר" של התקשורת השונה... מבחינה זו, תאילנד עדיפה עשרת מונים.

אMור

New member
המדיניות בסין

אכן קומוניסטית ויד השלטון מורגשת היטב. צנזורה תקיפה באינטרנט, עיתונים וטלוויזיה. כל כתבת חדשות העוסקת במדיניות החוץ של סין בערוץ ההונג קונגי מצונזרת. הסינים מכניסים פרסומות וחוזרים למהדורה בסוף הכתבה. הם נוטים לעשות זאת גם בדיווחי הספורט במהדורה - וזה ממש לא ברור לי למה
לגבי חיי היומיום - למי שחי כאן, הבלגאן השורר ברחובות ובכבישים והרוכלים הלא חוקיים יוצרים רושם שכאן מדינה חופשית שכל אחד יכול לעשות ככל העולה על רוחו - אך כל זה רק למראית עין. יש כאן חוקים נוקשים מאוד והאזרחים לא יעברו עליהם, כי הם יודעים את העונשים הצפויים להם. BIG BROTHER'S WATCHING - זהו המוטו של הממשל כאן, והסינים יודעים ומודעים לכך יפה מאוד. וכאן מגיע החלק שלנו: לא אדבר בשם כל הזרים שחיים בסין, שהרי זה ברור שלכל אחד האופי והתרבות ממנה הוא מגיע - אך בכל הקשור לתפיסתי - החוקים הנוקשים שחלים על האזרחים המקומיים אולי חלים גם עלינו - אך בפועל - הסינים לא מתעסקים עם הזרים. לדעתי - אין להם מושג בכלל איך לפנות אליהם וגם בשל העובדה שהם מאוד מכבדים את הזרים ויודעים שכל זר שנמצא כאן מביא תועלת ותורם להתפתחותה של סין (או במילים פשוטות: מכניס כסף). יתרה מזו, מעטים מאוד הם הפשעים והפגיעות של פושעים מקומיים בזרים. בד"כ, שודים מזוינים וכיו"ב מבוצעים כנגד מקומיים - בשל העובדה הפשוטה שאם שודד סיני ייתפס כששדד זר - אוטומטית הוא נזרק לכלא ל- 10 שנים ללא חנינה במן משפט שדה. (זו הסיבה לכייסים המנוסים, שפשוט שודדים אותנו בכזו מקצועיות, שנשים לב לכך רק אחרי מספר שעות...תשאלו כל מי שחי פה - אין מצב שלא חווה זאת על בשרו - לי עשו בי"ס כשכייסו לי את הסלולארי מהתיק - מאז אני נזהר - אבל יודע שזה רק ענין של זמן שמשהו בסגנון יקרה לי שוב...) לכן - לא מדויק לומר ש"תאילנד עדיפה בעשרות מונים", שכן יד השלטון הנוקשה כמנעט ואינה מורגשת בכיווננו שלנו, ואף להפך - אנו זוכים פעמים רבות לפריבילגיות עקב היותנו זרים...

יהודה2921

New member
סלולאר בחו"ל טורף לך כסף. - חדש, יש

שיחות נכנסות בחינם ויוצאות ב-2.70 ש"ח חפשו את האתר של RIIING ותגידו תודה.

eyali75

New member
אל תאכלו אותי רק מציע עוד שירות

של חברת יוביפון. משווקת עצמה כחברת שיווק רישתי העולם ואכן תופסת תאוצה,יש אפשרות לרכוש מתאמים ולחבר לראוטר ויש פשרות לרכוש סלולרי שעובד על אינטרנט אלחוטי וכך לשוחח דרכם. הם מאפשרים שיחות בתוך הרשת שלהם בחינם וליעדים אחרים בזול מאד. ועוד ע"י שיווקה בעולם מקבלים מהם כסף! שווה לנסות ואשמח לעדכן ואף לעשות עסקים עם מישהו שרוצה לפתח את הקהילה הזו שתופסת תאוצה. אני דרכם כבר חצי שנה ומבסוט.

למעלה