סין למטייל העצמאי

inbal252

New member
סין למטייל העצמאי

היי
אני טסה לקראת סוף חודש פברואר לסין לתקופה של 3 שבועות באופן עצמאי שלא במסגרת קבוצה
אשמח לדעת איך להערך בצורה הטובה ביותר. ?מה רצוי לקחת מהארץ ?לטיול עצמאי שכזה (לא תרמילאי)
רצוי להזמין מראש את כל מקומות הלינה או רק לימים הראשונים ?
אני מתכוונת לבקר בהונג קונג שנגחאי בייג'ינג גווילין יאנגשו ..
ובכלל אשמח לשמוע על המלצות על מקומות לינה, מסעדות, תחוברה ואטרקציות מהחוזרים משם.
המון תודה
ענבל

sitvaniyot

New member
דבר ראשון הרבה סבלנות

השפה שונה מכל שפה שאת מכירה וגם שפת הגוף שונה וקשה להסתדר עם תנועות ידיים. קחי פנקס שבו תבקשי במלון לרשום לך בסינית את המקום שאליו את רוצה להגיע כי קשה להסתמך על אנגלית ברחוב. ברוב המקרים המקומיים חגחדו לך בסינית שהם לא יודעים. גם אם הם יודעים אנגלית ייתכן ולא תביני אותם אבל תוכלי לבקש שירשמו לך ותגישי את הפנקס עם עט.

מבחינת ביגוד אין צורך בשום דבר מיוחד ואם חסר משהו תוכלי להשלים בדרך. אם האוכל יהיה בעיה תבקשי שיפנו אותך לסופר מערבי שבו תמצאי כל מה שאת רגילה לו.

כדי לעזור לך יותר כדאי לדעת איפה תבקרי.

inbal252

New member
תחבורה ושפה

היי
תודה רבה אני מתכוונת גם לקחת שיחון ומפה .איך הכי טוב להסתדר שם מבחינת תחבורה גם שם הכל בסינית ?
או שיש ברכבות אוטובוסים וכו' שילוט ומידע גם באנגלית?

sitvaniyot

New member
בתחנת הרכבת הראשית בכל עיר

יש אשנב שמוכר כרטיסים באנגלית עבור תיירים.

יש כמה ערים כמו בייגינג כמובן ועוד שיש להן מפות באנגלית וסינית. אני לא סמכתי על לשאול כתובת או לקנות כרטיס לאנשהו בע"פ ותמיד הראיתי תעתיק בסינית.

בסין הכל בסינית. רק ספרות נראות אותו הדבר כמו אצלינו.

כסלוית

New member
המקומות שאת נוסעת אליהם מתויירים מאוד בתיירות

מערבית, אז אני מאמינה שתמצאי שם מישהו דובר אנגלית שיכול לעזור לך.

אם את מתכוונת לקחת שיחון איתך, תדאגי שיהיה כתוב גם בסינית ולא רק בעברית אנגלית.
אם יש דברים שאת לא אוכלת תדאגי שיהיה כתוב שאת לא רוצה לאכול בסינית (וגם אז זה לא בטוח שתקבלי...)

אתרקציות בכל המקומות הללו יש המון, תתמקדי במה שאת אוהבת, ותשאלי ספציפית.
לגבי גווילין יאנגשו, אני אישית הייתי מוותרת על יאנגשו ונוסעת ישירות ליאנגשו/לונגשן והכפרים בסביבה.

בהצלחה

כסלוית

New member
תיקון טעות

אטרקציות ולא אתרקציות כמובן,
והכוונה שהייתי מוותרת על גווילין ונוסעת ישירות ליאנגשו/לונגשן ואיזורים נוספים בסביבה

sitvaniyot

New member
כסילויות, איך את יודעת לאן היא נוסעת?

היא עדיין לא הזכירה שם של אפילו מקום אחד למרות שביקשתי. אתן חברות?

כסלוית

New member
בהודעה הראשונה שלה כתבה

"אני מתכוונת לבקר בהונג קונג שנגחאי בייג'ינג גווילין יאנגשו"

inbal252

New member
היי כסלוית תודה רבה

אז כמו שאמרתי אני מתכוונת לנחות בהונג קונג ( כאשר אני מגיעה מבנקוק קודם ) משם לצאת גווילין יאנגשו ,שיאן וגואנגזו.
לונגשן בהחלט אופציה מעניינת.ומשם לשנחאי והלאה לבייג'ין .
הייתי רוצה לשמוע דווקא מעבר לאטרקציות המרכזיות ,מתויירות
ידוע לך מתי יוצאים שם החגים/פסטיבלים השנה? הבנתי שזה בערך באותה תקופה.

כסלוית

New member
אז ככה...

סוף פברואר זה כבר "אחרי החגים" של הסינים. השנה ראש השנה הסיני יוצר בסוף ינואר, אבל בסוף פברואר יהיו עוד עומסים בשדות התעופה/רכבות\ אז כדאי להזמין את הטיסות/רכבות מראש.

המסלול שתיארת לא כל כך הגיוני מבחינת מיקום.
אם את נוחתת בהונג קונג, היעד הראשון והקרוב הוא גואנגג'ו (אבל למה?) ומשם לגווילין/יאנגשו/לונגשן, משם טיסה לשיאן/שנגחאי, וצפונה לביג'ינג.

למה בחרת דווקא את המקומות הללו? מה את מעוניינת לראות?

inbal252

New member
שלום שוב

גואנגזו (קנטון) המליץ לי חבר להגיע ,לקניות בעיקר .

כמה ימים היית ממליצה לבלות בכל אזור כאשר האטרקציות שאנחנו רוצים לבקר בהם הן :
-גן החיות של -בייג`ין
החומה
העיר האסורה-כיכר טיאננמן - הארמון יואנמינג יואן

-מפרץ ויקטוריה / פסגת ויקטוריה -הונג קונג
Ocean Park
מקדש פּוֹ לִין

-גוולין / יאנגשו / לונגשן

שוקלים לוותר על שנגחאי / שיאן
ולהשאיר זמן לקניות כמובן הרי אי אפשר בלי :)

kogawa

New member
מציע להזהר מעצות חברים

המון אנשים שהיו שבועיים ביבשת מלאים עצות כרימון ומטעים בגדול.
לדוגמא, יעדיכם בביג'ינג (זו שמה של הבירה): החומה. איזה מקטע? כל מקום לאורך החומה שונה וצריך לבחור האם נוסעים לקטע זה או אחר.
משאר האתרים הכיכר והעיר האסורה זה חצי יום, אבל פרט לזה אתם בוחרים דווקא בארמון הקיץ הישן (יואנמינגיואן)? למה לראות ארמון הרוס ולא את ארמון הקיץ החדש? למה לראות גן חיות ולא למשל לראות את מקדש הלאמה, את המתחם האולימפי, את החוטונגים, את מקדש השמיים המדהים, את אזור האומנים או מליון דברים אחרים מעניינים יותר?
למה אתם קוראים באזור גווילין לטרסות האורז לונגשן שסביר שכלל לא תגיעו לעיר זו אלא ללונג-ג'י טיטיאן, לכפר פינגאן? למה קוראים ליאנגשואו ינאגשו?
למה לעשות קניות דווקא בגואנגזו ולא בהונגקונג או בייג'ינג? כי חבר שלא מכיר את סין המליץ?
נראה לי שנפלת על חבר שללא משים החליט לחרב לכם את הטיול. מציע לקרוא וללמוד, ולנסות להתעלם מעצותיו או ללכת ליועץ טיולים שכן מכיר את סין.

inbal252

New member
היי

תודה רבה
זה אכן הטיול הראשון שלנו במזרח ומרבית המידע מגיע מחברים שביקרו או מהאינטרנט סין ענקית וקשה שלא ללכת לאיבוד.
לגבי לפנות לסוכן שמכיר את האזור ,כאדם(אני) שעוסק בתיירות 6 שנים בארץ מומלץ אבל פחות כי הוא תמיד ינסה למכור לך את "הסחורה שלו" מה שכן יש לנו באמת צורך לעשות שיעורי בית מחדש :) ולבוא יותר מוכנים עם כל המידע הזה

כסלוית

New member
אני ממליצה לך לשבת עם עצמך ולהחליט מה את רוצה

סין ענקית, ויש המון מקומות להיות בהם, כל אחד עם מה שמתאים לו.
מה מעניין אתכם? נופים? ערים? קניות?
בשביל קניות לא צריך להגיע לגואנגג'ו, אלה אם כן יש לכם כוונה לקנות כמיות מסחריות, אם לא, וכנראה שלו, חבל להגיע לשם.

בקיצור, שבו על עצמכם, תחשבו מה שאתם אוהבים באמת, ולא מה שהמליצו לכם/"צריכים לסמן וי", ושאמח לנסות לעזור.

וקניות זה אחלה, ואם אתם בעניין יש המון הזדמנויות, אבל גם את זה תכניסו לשיקול בבחירת המסלול כדי שלא תסחבו את הקניות כל הטיול, אלה תבצעו אותם בעיקר בסוף.

בהצלחה

kogawa

New member
ושוב, מכירה זה הכי קרוב לממש לא מכירה!

כעוסקת בתיירות בארץ את משוכנעת שאת מכירה את שוק היועצים, אולם יועצי טיולים בחו"ל, (ולשם הגילוי הנאות אני אכן אחד מהם), לא מחזיקים בקשרים במדינות הרבות עליהן מייעצים ולכן אין להם סחורה למכור פרט לידע נטו שיש בידם וניסיונם העשיר. המדובר בלראיין אותכם ולהתאים לכם טיול לצרכיכם ולצייד אתכם בטיפים ומידע כדי שתוכלו לנצל את הטיול שלכם כולל יעדים מחוץ למסלול החומוס אותו תמצאו בשפע בנט. כל זאת בלי לתת לכם שמות מלונות, מדריכים או לעשות לכם אשרות והזמנות כך שגם מי שרוצה "לעשות עליכם קופה" לא יכול בדרך של יעוץ לעשות זאת. מאידך גיסא, עלות יעוץ של מאות שקלים בודדים יכולות לפעמים לחסוך אלפי דולרים כמו שקרה לי בעבר, ויתרה מזאת, לעזור לכם להפיק את המרב מהטיול. בכל מקרה, ממליץ לכם לקרוא את כתבותיי על גוילין, לונג-ג'י, שאנגחי וש'יאן באתר גו-טרוול כדי שתוכלו לתכנן טוב יותר את ביקורכם שם.

inbal252

New member
שיעורי בית

אז עוד שבועיים וחצי הטיסה ... ישבתי לעשות שיעורי בית והחלטנו ללכת לראות את
הונג קונג
הבודהא הגדול טיאן טאן ומנזר פו לין
פסגת ויקטוריה /מגדל הפיק ושלל האטרקציות שם
מקדש סיק סיק וגם את הגן ,שוק הנשים , סטלני מרקט , שוק הלילה .
המדרגות הנעות
Lan Kwai Fong
Times Square Shopping Mall

גוולין -נהר הלי, יאנגשו -לונגשנג -טרסות האורז

בייג`ין
1.העיר האסורה/כיכר טיאננמן
2. החומה הסינית – מסלול Jinshanling-Samatai,
3. ארמון הקיץ (Summer Palace)
4.מקדש הלאמה - יונגיגונג
5. מקדש השמיים (Heaven temple) – הרחובות הצדדים של בייג'ין( חוטונגים).
6. האצטדיון האולימפי

אז חזרתי עם כמה שאלות אנחנו רוצים ללכת את ג׳ו זאי גו (בחבל סצ'ואן) שווה? יהיה לנו זמן או שזה טירטור וטירוף בכלל להספיק את זה
בכל זאת הורדנו את שנגחאי לגמרי , במידה וכן מאיפה ואיך הכי מומלץ לנו להגיע ?
ו כמה זמן בערך בכלל שווה להקדיש לכל אזור ?

המון המון תודה :)

למעלה