סין משתנה......

gao xing

New member
סין משתנה......

השבוע יצא לי לדבר עם כמה חברים שגרים זמן מה בשנזן וכולם לא ממש מעכלים את השינוי הגדול והמהיר שהתחולל בעיר הזאת. הנהירה לכיוון המודרניזציה תפסה תאוצה וכובשת את כולם.... היום כולם שותים פפסי או קוקה קולה,אוכלים בתאווה בכל רשתות ה-fast food, קונים בוול מארט (על אף שהמחירים גבוהים יותר). המעדונים משלמים סכומים נכבדים לDJ מוכרים שיביאו קצת צלילים מהמערב, מעריצים NBA ולומדים לרקוד סלסה וריקודים קופצניים למינהם כתחליף לריקוד המניפות המסורתי..... הכתבה שצירפתי מדברת בדיוק על כל השינוי הזה....לא רק בשנזן אלא בכל הערים המרכזיות בסין.

A Wang

New member
משתנה זה סטטי לעומת מה שקורה פה

תעזבי את שנז'ן לחודש תחזרי לא תכירי אותה ככה קרה בלו חו לפני חודשיים כל האזור שונה, כבישים, מנהרות, חד סיטרים, חוקי תנועה, מוניות, גשרי על...הכל השתנה והרכבת התחתית - תיכף מגיעה לבאו-אן ובוג'י הצילו!!!! לא עומד בקצב!! כולם קונים בוול מארט כי לא יקר בכלל, ואמין. זוג ציירים שאני מכיר בבוג'י מספרים בגאווה איך קנו זוג נעליים בוול מארט, ואחרי שלושה שבועות לא רצו אותם, אז החזירו והחזירו להם את הכסף. קש. הם היו בשוק!!! אני קורא ספר חזק "חיים ומוות בשנגחאי" ( ניין צ´אנג, הוצאת יבנה, 1988) יש איזה קטע שאתמול קראתי שבו היא אומרת שהסינים בידלו את עצמם מאות שנה מהמערב, ובתקופת מאו בצורה לא מתפשרת השליכו, שרפו ונידו כל דבר מערבי, מה שגרם להם לבורות תרבותית וטכנולוגית. אחרי שמאו נפטר וסין החלה להפתח הם קבלו זפטה חזקה לראש, ועשו 180 מעלות והשליכו את כל מה שסיני, ולאמץ כל דבר מערבי, בלי אבחנות, רק כדי להיות ולהראות "תרבותיים". כל כך נכון, כל כך סינים. ולגבי הDJ, מה עם זאתי בתמונה? מתי היא מגיעה?

למעלה