סין

gilor

New member
סין

שלום לכולם אני חדשה בפורום וכרגע מנסה לתכנן טיול של מספר שבועות לסין. אשמח ליצור קשר עם מישהו שהיה שם

Ni Hao

שלום לך אני שהיתי כמעט שלוש שנים בסין, ומבלה כשלושה חודשים בשנה שם. כל שאלה שיש לך, תציגי, ואשמח לעזור לך יונתן

gilor

New member
עוד מידע על סין

היי יונתן- קודם כל תודה לך על הרצון לעזור לי. אני מתענינית באיזור הדרום, כמובן שזה כולל את פקין וכל האטרקציות הגדולות .האם יש לך איזה מסלול להציע לי.בפברואר איך מזג האויר? יש פסטיבלים?אשמח לשמוע כל דבר. להתראות אורית.

עבריה*

New member
קררררררררר

בפברואר עדיין קר מאד ומומלץ לאחר את הטיול. למרות שבתחילת פברואר יש את ראש השנה הסיני וזו בהחלט חגיגה של זיקוקים פעם בשנה.

רק להשכלה כללית - אין זיקוקים

בערים הגדולות בסין, מטעמי בטיחות, וכפי שהסינים מספרים: מטעמים של איכות הסביבה. בכפרים, עם זאת, ובדרום יש המון נפצים, וזה לא כל כך נעים, כי הם מפוצצים אותם ללא התייחסות לחיי אדם (מצרך זול ועובר לסוחר). חוץ מזהף יש פסטיבלים מדהימים ומכושפים, מהסוג שאני לפחות סוחב איתי כבר כמה שנים, ועדיין לא מצליח להשתחרר מההתעלות ומהתחושות שהעבירו בי. לנועזים מצפה חוויה של פעם בהרבה ימי חיים.

עבריה*

New member
צר לי לאכזב אותך יונתן הותיק

אבל יש המון זיקוקים. חודש לפני החג עצמו הסינים כבר מתרגשים מהרעש והאור וכמעט בכל מקום יש (בערים הגדולות).

השם הוא לא באשמתי

זה כורח המציאות - לא אישרו לי את השם שלי. בשלוש שנים שחייתי בבייג´ינג, הפעם היחידה שראיתי זיקוקים היתה כשהחזירו את הונג קונג ב-1 ליולי 1997. יכול להיות שהדברים השתנו מאז, אבל אני אישית לא זכיתי לראות זיקוקים. עם זאת, זכיתי לראות את הפסטיבל בלברנג, שהולך ומתעצם בתוכי כחוויה הרוחנית והתרבותית המסעירה והמהממת ביותר שזכיתי לחוות בימי חיי, ומי יתן ואוכל לזכות בה שוב. אני ממליץ בחום לכל מי שהקור לא יעצור אותו מלחוות חוויות ייחודיות שכאלה, לצאת ולחוות אותה. גם בשלושה ימי חיים לא אוכל לחוות עוד משהו כל כך עמוק וחובק כל. שבוע טוב יונתן

שלום אורית

חשבתי שכבר נעלמת האמת היא שבצפון סין עדיין קר מאד בפברואר. עם זאת, הדרום בהחלט נסבל, המלונות ריקים למדי, ואין הרבה תיירים. למי שהקור לא מפחיד אותו, זו בהחלט עונה מיוחדת ולדעתי קסומה ביותר. זו בהחלט עונה של פסטיבלים, ויכולתי להמליץ לך על מסלולים רבים, אך לפני כן, כמה שאלות שאני צריך תשובות עליהן, כדי לסייע לי לשרטט לך את המסלול האופטימלי: 1. האם את נוסעת במסגרת מסודרת, היינו באמצעות חברת תיירות, או בצורה עצמאית לחלוטין? 2. האם זהו טיול תרמילאי או בתנאים נוחים יותר (לינה, נסיעות וכו´) 3. כמה אנשים מתוכננים לנסוע? 4. כמה קשה תהיי (תהיו) מוכנה/ים לעבוד כדי לראות דברים מיוחדים ומרתקים? בעונה זו יש דברים מכושפים לחלוטין, הכרוכים בנסיעות ארוכות ובלינה במקומות לא מי יודע מה מפוארים מצפה לתשובות יונתן מצטער על הנדנוד, אבל זה מאד חשוב לדעת.

gilor

New member
אתה רק עוזר לי-תודה

בוקר-טוב.אז הינה עוד כמה פרטים:#אנחנו נהיה שני אנשים.#משך הטיול כחודש כך שרמת הלינה יכולה להיות ממוצע+ הבחור שאני נוסעת איתו לא ישן בחדר בלי אמבטיה ומצד שני אני לא מתכונת לותר על טרסות האורז.#קושי הטיול מומלץ שהיה מגוון,מוכנה לשמוע הצעות.ושוב פעם תודה ומקווה לשמוע ממך. להתראות. אור.

אור - סדרת השאלות הבאה

היי אז ככה: 1. האם אתם מתכננים לנסוע בצורה עצמאית לחלוטין, היינו עם ספר מדריך ולרכוש את שירותי התיירות בהגיעכם לשם, או לרכוש אותם מהארץ? 2. מה התקציב המיועד שלכם ליום? לא חייב להיות במפורט. יכול להיות גם באופן גס. וכמה נקודות: 1. הערים הגדולות קפואות למדי. בבייג´ינג ירד לא מכבר השלג הראשון. שיאן קפואה אף היא, ושנחאי לא מפגרת אחריהן בתחום זה. 2. טרסות האורז לא יתמלאו במים לפני אמצע מרץ. כרגע השדות נמצאים בריענון, ומראה הטרסות החומות אינו מרהיב כאלו המוצפות, או הירוקות. 3. מפלס המים בנהר הלי די נמוך בשלב זה של השנה, אבל השיט דרמה מיאנגשואו לא אמור להיות בעיה. הדבר שאני יכול להמליץ עליו במיוחד הוא פסטיבלי המיעוטים בחבל GUIZHOU והפסטיבל במנזר לברנג בחבל GANSU. אם את לא מפחדת מהקור, זו לדעתי תקופה יפה מאד. אם כן, אני מציע לך לחשוב פעמיים. מחכה לתשובות יונתן

gilor

New member
המשך תכנון מסע../images/Emo108.gif

בוקר-טוב יונתן. אנחנו נוסעים לבד בתקוה גם לא לשכור מדריך או המעט שאפשר.אין לנו עדין תקציב אבל התנאים צרכים להיות סבירים.אנחנו מוכנים לנסוע ולישון ברכבות.#האם כדי לנסוע מתחילת מרץ?#האם בתקופה הזאת חם בדרום?#מה התקציב לפי דעתך ליום?#איך מצב האכסניות בדרום-באיזור האורז? #האם אפשר לתכנן טיול ללא מדריך? הפצצתי אותך בשאלות אה?ועוד אחת לסיום-מה עשית שם? להתראות עד הפעם הבאה אורית.

סיפור מורכב - אך בהחלט אפשרי

אורית אתם יכולים לעשות כל שעולה על רוחכם בסין, ואין דבר שאי אפשר לעשותו. לא חייבים מדריך, ואפשר להסתדר בכל מקום. הבעיה היא שאתם צריכים יעוץ טוב, יותר מכפי שספרי ההדרכה יכולים לתת, ויותר מכפי שאפשר להציע כאן מעל דפי הפורום. צרי קשר בדואל: [email protected] וניקח את זה משם או שתתקשרי אלי: 055-775776 בשעות הערב, ונדבר. חוץ מזה, כמה תשובות במיידי: 1. מרץ לא הרבה יותר טוב מפברואר, במיוחד בצפון סין, שבו משתוללות רוחות האביב. 2. בדרום סין יש כמה מקומות לא רעים בכלל בתקופה זו, ובמיוחד לקראת אזור פסח, שאז מתחילה עונת העבודה בשדות האורז. 3. בתקופה זו קל להשיג שירותי תיירות, וכדאי לכם, כפי שאמרתי, להתייעץ היטב עם כאלו שמומחים בנושא, יותר מאשר לסמוך על ספרי התיירות. מצפה לשמוע ממך יונתן

gilor

New member
הפסקה קלה-המשך יבוא

היי...אני נוסעת לחופש אחזור ואז נמשיך לדבר - אז אל תשכח אותי בנתיים להתראות אורית.

למעלה