סינגל חדש במדבר. הר קנאים לים המלח

lewinson

New member
סינגל חדש במדבר. הר קנאים לים המלח

דרך מעלה מור. קו שרצינו לבדוק זה זמן רב. בחלקו על שבילי גמלים לא מסומנים ובחלקו על שבילים מסומנים. החלק הראשון (הר קנאים לנחל רחף) דורש יכולת ניווט סבירה כך שרצוי להצטייד באיזה מ"פ במיל'. המסלול כולו ע"ג סינגלים. לעיתים לא כ"כ ברורים ולעיתים מלאים באבנים, דורש יכולת טכנית טובה. המסלול מתחיל בסמ"ש כחול 11146 היוצא מכביש ערד מצדה אל הר קנאים. מקיפים את ההר מדרום ואח"כ ממזרח ומחפשים סינגל לכיוון צפון מזרח (לא מופיע במפה). ממשיכים איתו עד שמתחבר לסינגל נוסף המגיע ממערב (מסומן במפה כשביל גמלים). פונים מזרחה ורוכבים על שביל זה כ 5-6 ק"מ עד לחיבור עם הגמל האדום, קצת מצפון לנחל אמונים. באיזור שבילים רבים. צריך לשים לב להישאר על השביל העיקרי מבלי לחצות אף ערוץ גדול. לאחר החיבור עם סמ"ש אדום 11240 פונים דרומה (למטה) וגולשים עם האדום אל נחל אמונים. לא נכנסים לערוץ, ממשיכים על הגדה הצפונית עד לחיבור עם סמ"ש ירוק (דרך רכב). שמאלה בירוק ומיד ימינה בשחור 11230 . עליה רגלית קצרה מנחל רחף (אך עבה) מביאה אותנו אל רמת המדבר. מכאן הדרך קצרה אל ראש מעלה מור ( אדום 11236). חציו העליון של מעלה מור קשה וטוב, ורוכב מיומן (אלדד) כמעט לא יוריד בו רגל. רוכב פחות מיומן (ארז) עשוי לפגוש את בוראו. החלק התחתון די מעצבן ורכיב למקוטעין. בכל אופן, המעלה קשה לרכיבה אך אפשרי בחלקו. מזכיר קצת את מעלה צורים, אבל יותר קשה. רק מילת אזהרה. המסלול סופר טכני ודורש יכולת ניווט. לא לטעמו של כל אחד. תהנו. עודד.

lewinson

New member
תחילת הדרך מתחת להר קנאים

אני, אמיר ואלדד (כשעוד ראינו את אלדד)

פרירייד

עודד דבר ראשון התמונות מאוד יפות, אתה עומד בסטנדרט הגבוה של עצמך.
חוץ מזה טוב לראות שיש פה כמה רוכבי פרירייד שבאמת רוכבים פרירייד בשטח, כי בפורום פרירייד בטוח שאי אפשר למצוא אותם. בקיצור, עושה חשק....

timon1

New member
תרשה לי לשבח אותך על איכות

מעולה של התמונות, חדות [ואם יורשה לי לפלצן מעט] וקומפוזיציה מעולות וגם השואו שלכם מתאים לסטנדרטים, אני אולי לא מבין באומנות אבל אני יודע מה אני אוהב, כל הכבוד ויישר כח! ושאלה קטנה: באיזו מצלמה מדובר? אאאהה כן, עוד אחת, יש מצב לתאור מסלול על מפה?

lewinson

New member
האמת, שאין לי מושג איזו מצלמה זו

אך אעביר את השאלה לבעליה. לגבי מפה, אם משהו (יורם ?) מתנדב לצרף לשרשור קובץ JPG עם מפה של האזור אשמח להוסיף את המסלול. בכל אופן, תודה לך ולאורי על הפידבק החיובי. עודד

shl17

New member
יום שישי הינו באזור

דוקא הסתכלנו על מעלה מור אבל אחרי הליכות רגליות משונות במשך השנים (מעלהענבה ,מעלה עין גדיועוד רבים אחרים) החלטנו לוותר שאלה : האם רכבתם בנחל רחף עד כמה הוא רכיב בירידה והאם אפשר לעות אותו לכיוון כפר הנוקדים? נחמד לראות שאנחנו לא המשוגעים היחידים שרוכבים טיולים עם ציוד פרירייד (כולל קסדות ומיגונים) ומוכנים לנסות כל מיני שטויות כל הכבוד!!!! נראה לכם שמעלה מור שווה את המאמץ???

lewinson

New member
לא רכבנו כלל בנחל רחף, רק חצינו

אותו. לגבי מעלה מור, הדעות חלוקות. לדעתי האישית, לא שווה את המאמץ. כחלק ממשהו ארוך יותר אולי כן, אך בפני עצמו לא.

lewinson

New member
קצת באיחור, מפה מסומנת.

באדיבותו של יורם. המסלול מסומן בכחול.

lewinson

New member
קצת אמנות, קצת פרסומת.

סולימן הנהג. תמיד בזמן, מחירים סבירים.

למעלה