סינגל לא מוכר באזור השוקף

יורם חן

New member
סינגל לא מוכר באזור השוקף ../images/Emo91.gif

היום הזדמן לי לרכוב לראשונה בסינגל שלדעתי אינו מוכר כ"כ באזור השוקף- תקנו אותי אם אני טועה. בד"כ כשיורדים את השוקף, רצים עם האדום עד למטה- לחניון האגם. ובכן, באמצע הדרך, מייד לאחר הכניסה/חציה של נחל רקית, לא ממשיכים בתוך נחל רקית (סימון אדום) אלא עולים לדרך 4X4 המקבילה לערוץ מצפון ומטפסים עימה ימינה/צפונה כ- 200 מטר, עד עיקול חד של הדרך ימינה/מזרחה ואז עוזבים את הדרך ממשיכים לתוך סינגל שיורד בתלילות לתוך גיא קטן וצר. סינגל ישר, חלק ממדרגות, אולם תלול מעט וקצת טחון. נחמד ביותר ומסתיים בכביש הגישה לאגם המלאכותי שעל שמו ניקרא חניון האגם. סימנתי את האזור המדובר ותוואי הסינגל במפה המצורפת.

shpitzs

New member
לא מוכר ... פפפףףףף ../images/Emo2.gif

יורם אתה אומנם סמכות בעניין שבילים וכו' אך הפעם פישלת !! :) השביל הזה טחון לא סתם .. הוא מוכר היטב! רואים שאתה לא גדלת בכרמל.. :) , השביל הזה הוא הסיום הטוב יותר לשוקף , לפחות לפי דעתי.. עדי

יורם חן

New member
תיארתי לעצמי שלא מדובר במשהוא סודי

הוא ניראה טחון, אבל לא הכרתי אותו קודם. אבל מכיוון שיש פה עוד כמה שלא גדלו בכרמל, אז לא ניראה לי שהמידע מיותר. ואם כבר, עדי, אז ניראה את חיות הכרמל מחדשים לנו דברים שאנחנו לא מכירים.

shpitzs

New member
אז אני אנסה לחדש..

אפשר במקום הסבוב המסורתי של אלון שוקף לעשות כך .. לשים אוטו אחד בקבוץ יגור ולהתחיל לרכגב בצומת דמון אך במקום לרדת לאלון לרדת לכיוון השני מעבר לכביש.. בסימון ירוק או שחור , אינני זוכר.. לאחר מכן שנגמר הסינגל , צריך לבחור דרך ולטפס מעט לכיוון דרך נוף כרמל ממנה לרדת את הסימון הכחול של נחר יגור, סינגל טכני וצפוף מאוד , אך עביר ב95% , מניסיון... נסו ותהנו עדי

איתי נ

New member
לא !!!

נחל יגור (סימון אדום) מתחיל בכלל באזור המזרחי של עוספיה, רחוק מצומת דמון. אפשר לרדת עד דרך נוף כרמל. מי שרוצה לנסות ולהמשיך לכוון יגור כדאי להביא חבלים...

יורם חן

New member
כנראה שעדי מתכוון לזה ../images/Emo26.gif

הסימונים שבגדה המזרחית ולא בערוץ עצמו. עדי, תעבור על המפה תראה אם אתה יכול להיות יותר ספציפי....

shpitzs

New member
נראה לי ש..

השביל שאני מדבר עליו הוא השביל שמסומן שחור במפה שיורם צירף.. הוא יוצר מדרך נוף כרמל ואח"כ הופך לאדום בחלקו האחרון ומגיע עד יגור כאשר למעט החלק האחרון , הכל רכיב!! ואני מתכוון להכל ,השביל אינו פשוט , כפי שאמרתי הוא צפוף מאוד ,סלעי ואכני ואומנם אני רוכב על אופניים מרובי אינצ'ים במתלים אך נראה לי שרוכבים מנוסים עם אופני שיכוך מלא טובות מסוגלים לרדת את רובו! עדי

shl17

New member
אם כבר סינגלים לא מוכרים

זה שמצאת מוכר(ואפילו טחון) אני אישית מעדיף את ההמשך על האדום עד החניון אבל חייבים לנסות הסינגלים במזרח הכרמל מתחת למוחרקה, לא את האדום שיורד למטה(שזאת ירידה נחמדה בפני עצמה)אלא את הסינגלים האחרים לפי סימון שבילים בטוח שחלק לא רכיבים אבל כדאי לבדוק אולי נמצא מקומות חדשים מירב טחון יותר מידי

יורם חן

New member
צודק, גם אני מעדיף את ההמשך

של האדום עד לאגם, יותר מעניין. אני מחכה שיתקרר קצת ואז יהיה אפשר להתחיל בחיפושים, בהחלט יש עוד הרבה לבדוק. יש גם את הפיצול של הירוק מהסינגל של שןקף, הוא ממשיך למערת אצבע, מקביל כביש בית אורן. טיילתי שם ברגל לפני הרבה שנים (כשהייתי בורח מבי"ס לטיולים רגליים על חשבון לימודים) אבל אני לא זוכר מה האפשרויות שם לגבי אופניים. התחלתי להיכנס אליו, אבל בגלל לחץ של זמן חזרתי אחורה לאדום

rami arnold

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo8.gifאוי, הירוק הזה...

בפעם הראשונה שירדתי את השוקף, פיספסתי בטעות את ה"פנייה" של האדום, והמשכתי בירוק לכיוון מערת אצבע. ההתחלה דווקא נחמדה, ועבירה, אולם ההמשך בלתי עביר בעליל, ובסוף אפילו הליכה רגלית אם האופניים נעשית כמעט בלתי אפשרית, אם כל הבולדרים והצמחייה העבותה. את הסינגלים החדשים צריך לחפש במקום אחר כנראה... רמי.

thebijo

New member
מצטרף לחלוטין

לתיאור של רמי, הדרך שלי לבדוק מקומות חדשים לסינגלים היא "להעמיס" את ממשיך השושלת
שלי על הגב ולעשות "שלדי" סינגלים איתו. ובכן, אותו ירוק באמת מתחיל יפה ופסטורלי, אבל ההמשך כולל קטעים בלתי עבירים לרכיבה בעליל."ממשיך השושלת
" מאוד נהנה מהטיפוס על הסלעים, אבל זה לא מתאים לרכיבה. המשכנו עוד למטה לבדוק אולי יש תקווה לרכיבה בהמשך, ולצערי הישועה לא הגיעה... ובאותו עניין, יש למישהוא מושג לגבי הכחול, שנמצא בצד השני של נחל אורן, על הר אורן עצמו. הוא לא נראה לי רכיב, והשיפוע שם תלול, אבל אולי מישהוא כבר בדק את העניין? (אני מתכוון לחלק המערבי שלו, שמסומן כסינגל.

יורם חן

New member
הלכתי את הכל ברגל, ../images/Emo10.gif

ניסינו עם אופניים אבל לא היה רכיב. זה היה מזמן אומנם, לפני כ- 3 שנים אבל גם היום לא ניראה לי שזה רכיב.

gadiber

New member
אל תנסה את זה עם האופניים!

אבל בתור טיול רגלי (עשינו את זה בחורף, גשם חזק ואף אחד!!! חוצ מאיתנו לא נמצא ביער) מומלץ ביותר גם עכשיו, במחצית השנייה של היום האזור מוצל ברובו.. מעולה!!

shl17

New member
טוב אז

לפני שנתיים התעקשנו על הירוק הנל ההתחלה מבטיחה סינגל נחמד מעל הכביש אבל לפני שהסינגל צולל למטה יש לברוח שמאלה לדרך רחבה כי אחרת (ובמיוחד בקטע שסימנת ) הולכים ברגל ובסוף צריך להתמסר עם האופניים עמ לרדת לנחל סלעים תלולים מאוד יותר תלולים מהשביל הכחול שעולה מנחל מערות (מלמטה לא הקטע הרכיב)

IlanShacham

New member
יידוי כפפה ../images/Emo18.gif

מי מתנדב להכין מפה מסודרת של סינגלי הכרמל? אפשר להתחיל בהעלאת כל הסינגלים המדוברים פה למפה, עם צבעים שונים לפי רמת הקושי. (לא חייבים בשלב זה להעלות את כל הסינגלים של מיר"ב, אם כי אפשר את הראשיים שבהם).

למעלה