סינגל מענין + Catch

aFish

New member
סינגל מענין + Catch ../images/Emo61.gif

במהלך טיול רגלי קצר שערכתי בשבת יצא לי לעבור במסלול הנראה על פניו כאופציה לסינגל מרתק, אתגרי וסוחט אדרנלין. כמובן שיש גם catch. מדובר בקטע קצר המתחיל בכביש מזרחית לבית שמש כ400 מטר דרומית לזנוח - מסומן אדום. הקטע מתחיל בדרך עפר רחבה של כ700 מטר חסרת כל ענין והופך לסינגל בתוך נחל מערה לכיוון מערת התאומים. אורכו קצת פחות מק"מ עפ"י המפה. בבחינה מדוקדקת אולם לא מזוינת באופנים השביל נראה רכיב ב90% אולם דורש יכול רכיבה טכנית מעל הממוצע (אתגרי). השביל כולל משטחי סלע רכבים בשיפועים עסיסיים, מעברי אבנים ומדרגות אבן. רכיבה די איטית כנראה אולם מכשולים מהנים. הcatch: 1. הסינגל רכיב בירידה כלומר ממערת התאומים לכיוון הכביש. בעליה זה נראה לי די בלתי אפשרי. לטפס על משטחי הסלע עם האופנים....מפוקפק. בירידה יש בערך שלוש נקודות בעיתיות למעבר והן מאד נקודתיות. כל השאר תלוי ביכולת האישית אבל כמעט אין לי ספק שרכיב. 2. מכיוון שרק בירידה, צריך להגיע למערת התאומים באיזו שהיא צורה טיולית. השביל קצר מדי כדי לטפס אותו במיוחד רק לצורך הירידה בסינגל. כאן אתם נכנסים לתמונה (אולי): - האם מישהו בדק את הקטע במעלה נחל מערה אחרי מערת התאומים? במבט עין השביל שם נראה הופך לערימת בולדרים בלתי רכיבה אבל אולי זה רק קטע קצר. מדובר בקטע של כק"מ עד נקודת המפגש עם השביל שיורד מנ.ג 521 המופיעה בטיול החודש בשמורת נחל דולב (מגזין אופנים). - האם יש דרך אחרת להגיע למערת התאומים ברכיבה או חלקי רכיבה סבירים. למשל, יש במפה שבילון היורד מחורבת אסד, דרום מזרחית למערת התאומים...ואיך מגיעים ברכיבה לחורבה דנן?
 

יורם חן

New member
לא רכיב בעליל, וזה בדוק ../images/Emo26.gif

עשיתי את הקטע של נחל המערה מחירבית עיתאב (אזור בר גיורא) ועד לכביש זנוח, פעמיים. פעם עם אופניים ופעם בטיול רגלי. בשתי הפעמים הלכתי ברגל-הקטע המסומן באדום כשביל הולכי רגל, אינו רכיב, למעט קטעים קצרים , לא שווה להגיע לשם עם אופניים. מצד שני טיול רגלי עם הילדים- מומלץ ! המערה אגב, סגורה בשער מתכת.
 

aFish

New member
או.קיי

אז לגבי המערה...יש שם שער מתכת כחול שאתמול לפחות היה פתוח לרוחה והיו שם לא מעט מבקרים. המערה היא אטרקציה חביבה והמוני העטלפים יוצרים אוסף ציוצים מעורר התפעלות....כמו כן בקצה יש מעין נחמד המתנקז לבריכת סלע חצובה. תביאו פנס...חשוך שם. אם נחל מערה נופל (לא הגיע הזמן לפתוח שם סינגל?) מה עם האופציה השניה של חרבת אסד?
 

lewinson

New member
אכן לא רכיב בעליל, וגם "הליכת

אופניים" הופכת לסיוט לא קטן משלב מסוים. לעומת זאת, על השלוחה שבין נחל המערה לנחל דולב מסומן במפה שביל עיזים,מישהו ניסה פעם ?
 

יורם חן

New member
אם הכוונה לזה שעובר מתחת לנ.ג.597

אז אני הייתי שם, בהתחלה זה ניראה סינגל מבטיח ביותר וממש היה כיף לרכוב בקטע הראשון- אני מתכוון לקטע שממשיך מכיוון עין סיפלא, אחר כך החל להיות סבוך יותר ובשלב מסוים היה ניראה שזה הולך ונהיה יותר גרוע וחזרתי אחורה לכיוון אין סיפלה ואל השביל החוזר מזרחה ומתעקל לכיוון נס הרים. הינה קישור למסלול המלא באותו אזור (בתיאור קוצצו כמובן נסיונות הסרק).
 

aFish

New member
ובכל זאת, שביל העיזים שיורד

מחרבת אסד, דרום מזרחית למערת התאומים? האם אפשר להתחבר אליו בדרך רכיבה - נניח מעין מטע לכיוון חרבת דרבן ומשם דרך שבילי עיזים שונים....מערבה...עד לחרבת אסד? ומה זה בכלל מערות אסד? יש שם משהו מענין? נראה לי שאני אצטרך לבדוק לבד....
 

יורם חן

New member
לא מכיר את הקטע הזה , אבל

לפי איך שזה ניראה במפה ולפי התואי הצפוף בנחל מערה עצמו, לא ניראה לי שהירידה מהחירבה למערה, רכיבה.
 

alonaski

New member
פיש, כנס:

אם אתה בוחר לרדת מלמעלה - מהר יעלה... מצומת הצ'לנג'ר... מאוד ממליצה לך להשאר על השלוחה הצפונית לנחל דולב (יש שם שביל ברור גם אם לא נראה ככה במפה...) והקטע היפה שלו - בירידה לח'ירבה שאתה רואה במפה והיא בעצם שריד של הכפר הערבי דיר רבאן שתושביו נטשו אותו ונסו על נפשם במהלך מלחמת העצמאות. יש שם גם שרידים ארכיאולוגים נאים בדמות מערות קבורה... השביל יורד שם בתלילות ומתפתל פיתולים מספר במדרון תלול, דרך בוסתנים נטושים של עצי שקד בעיקר... מסלול יפהפה בעיקר לקראת פברואר = ט"ו בשבט, בזמן שהשקדיות לבנות ויפות..
סתכל במפה שסימנתי לך פה. ואם מערות בשפלה מעניינות אותך, אז יש ספר מצויין של 2 ארכיאולוגים שחקרו, סרקו ומיפו כמעט את כל מערות המסתור בשפלת יהודה. חפש את הספר של יגאל טפר ועמוס קלונר: "מערות מיסתור בשפלת יהודה"
תוכל להשתמש בו כמידע עזר מעולה לחקר המערות באזור הנ"ל!!
(אגב, חיפשתי קודם = מערת אסד לא מופיעה בו... יתכן ובגלל שהיא לא מערת מסתור...)
 
למעלה