סינגל מצוין מתל חדיד, ארוך ואתגרי

יורם חן

New member
סינגל מצוין מתל חדיד, ארוך ואתגרי

רכבנו היום ארבעה, רונן, שי, ציקי ואנוכי. התיכנון היה לצאת משוהם אולם ברגע האחרון שונתה התוכנית (המאולתרת ממילא) מכיוון שהתגעגעתי לסינגל של שביל ישראל מצפון לתל חדיד. פרקנו את האופניים במצפה מודיעים, רכיבת חימום על שביל ישראל בדרך רחבה עד לתל לחדיד. ממרומי התל מתחיל סינגל אשר לאחר ירידה קצרה ומעניינת (שיפוע תלול) הופך לדרך רחבה, חוצים את הערוץ הרחב והעמוק של נחל נטוף ומתחילים לטפס. בשלב מסוים הופך שביל ישראל לסינגל מצוין המהווה בהחלט אתגר בקטעי הטיפוס- התואי הוא מדרום לצפון ולכן מטפסים ויורדים אגב חציית ערוצים הזורמים ממזרח למערב. אנחנו עזבנו את הסינגל לאחר כ 4 ק"מ מבית נחמיה ורכבנו אותו גם לכיוון דרום. נחנו במצפה מודיעים, ניפרדנו מציקי ושי שמיהרו לעינייני חולין והמשכנו לחלק הדרומי של יער בן שמן, עוד כמה סינגלים נחמדים, עד שהחום הכבד גירש אותנו הבייתה. זהו , חג עצמאות שמח לכולם ורכיבה בטוחה !!

IlanShacham

New member
איך הסימון של השביל? ברור?

פעם, לפני הרבה זמן, ניסיתי לרכב את זה ודי מהר איבדתי את הסימון (נראה היה לי שתוואי חוצה ישראל, שעוד היה בבניה אז, דרס אותו). חוץ מזה שאז עוד הייתי רוכב טכני עלוב למדי, וגם נשבר לי שפיץ בגלגל האחורי. אז בשלב מסוים עליתי לתוואי חוצה ישראל. בכל מקרה, נשמע מצוין - נדרשת בדיקה בקרוב.

IlanShacham

New member
לגבי הירידה ממצפה מודיעין לתל חדיד

הדרך הכיפית לעשות את זה היא כזו: אחרי שעוברים מתחת ל443 פונים ימינה במקום שמאלה, במגמת עליה, פונים שמאלה עם השביל ולאחר כמאתיים מטר צומת ובה שוב שמאלה. כאן מתחיל הכיף - דרך מתפתלת ומלאה בסלעי "שיגור" לקפיצות, בדיוק בשיפוע המתאים לטוס אותה בכיף אדיר. הדרך מסתיימת בנקודה בה הדרך הראשית מתחילה את הטיפוס לתל-חדיד.

הדרך הזו על הסלעים חקוקה בעצמותי

אכן כף לזרום על משטחי הסלע, אך באחת הפעמים הגלגל הקדמי ננעץ בחריץ בין 2 סלעים והבולם לא הספיק לחזור כך שביצעתי רחיפה מלכותית ונמרחתי. כמובן שחזרנו לשם עוד כמה וכמה פעמים. בכל אופן כל האיזור של בן שמן הן לכיוון דרום והן לכיוון צפון (שוהם) הוא מגרש המשחקים הביתי - קרוב, זמין, יפהפה, לא מאכזה ותמיד מוצאים בו דברים חדשים. ציקי

למעלה