סינג'רו אותי.

רוני1955

Active member
סינג'רו אותי.

הכנתי לאחרונה כרוב כבוש, יצא מעולה, אבל לא מספיקל דעתה של אשתי. היא ביקשה ממני להכין כרוב חמוץ. כזה שפרוס דק דק. חיפשתי קצת ברשת, אבל לא מצאתי משהו שנראה טוב.
מתכון מנצח יתקבל בשמחה.
 
ערב טוב בעיקרון אותו השיטה

ערב טוב.
תחתוך את הכרוב לארבע .קח רבע ותתחיל לתחוך לעובי של כ 2-3 מ"מ.
הצלחתה נהדר.
עכשיו קח :
2 כוסות מים .
3 כוסות חומץ
5 כפיות מלח .
כמה גרגרי פלפל אנגלי (הם גדולים מגרעני פלפל שחור)
שם הכל בסיר ותביא לרתיחה עד כדי בעבועים.
הורד הסיר מהאש והוסיף את כל הכרוב ,דחוס עד שכל הכרוב מוצף,כסה את הסיר והמתן שיתקרר .
היחס הנהוג כוס מים ,כוס חומץ.שתי כפיות מלח.
לאחר שאשתך בקשה יותר חמוץ .
היחס יהיה כוס מים .
כוס וחצי חמוץ.
שתי כפיות וחצי מלח.
שם לב לקנות חומץ של עסיס ולא חומץ לבן סינטטי.
בהצלחה .
מאיר כרמיאל
 
למעלה