סינדול מטוסים

סינדול מטוסים

מסתבר שהשטות הזו עדיין רלבנטית וטרם נמצאו החכמים שיוציאו את האבן שאיזה טיפש זרק לבאר. ראיתי במגידו סנדלים מפלצתיים במשקל כ-20 ק"ג, זה הופך את נושא המשקל ואיזון לתאורטי ואת הטייסים לבעלי כושר גופני!. גם אגודת התעופה וגם מספר בעלי מטוסים מחפשים פתרונות בכוון של איתור ופיתוח סנדלים. אכיפת ההוראה תיושם ע"י פקחים של משרד התחבורה אשר יסתובבו בשדות התעופה ויטילו קנסות על מטוסים אשר לא יימצאו מסונדלים. לדעתי צריכים בעלי המטוסים (לשמחתי אני לא נמנה עליהם בשנים האחרונות אך אני מוכן לסייע) להתארגן עם בתי הספר ואגודת התעופה ולפעול כדלקמן: 1) נסיון לבטל את ההנחיה המוזרה - אם כל אחד יכול לגנוב מטוס אז שמשרד התחבורה יציב שומרים כנהוג בכל מוסד ציבורי/ממשלתי אשר באחריות המדינה. 2) אם הבעיה בקרב אוכלוסיית הטייסים, היכן הייתה אותה מערכת שאמורה לסנן? 3) באחריות מי השלכות כגון: ארוע המחייב הזזת מטוסים כמו שריפה או תאונה, מי יישא באחריות אם בכל זאת ייעשה שימוש טרוריסטי במטוס מסונדל, מי אחראי לנזק שעשוי להגרם למטוסים כתוצאה מהסינדול הנ"ל,היכן התייחסות יצרני המטוסים. ד"א - ניתן לפרק את המתקן המסורבל תוך דקות ספורות ע"י פרוק הגלגל מהמטוס והחלפתו בגלגל לא מסונדל......

רן בג

New member
סינדול מטוסים- פתרונות ראליים.

מבלי להכנס לויכוח אם יש צורך ,או לא ,לגרום לאיזה מיכשול פיסי לגניבת מטוס. ראיתי, ויותר מפעם, פתרון פשוט זול ויעיל שלא נופל ביעילותו מהסנדלים המטופשים. קונים שרשרת קשירה של אופנוע (משהו כבד ומסיבי, מכוסה בפלסטיק לכל אורכו) ומלפפים ב-שמיניה סביב שורש הפרופלור וסוגרים עם מנעול מתאים. גם לדו מנועי מספיקה שרשרת אחת...פתרון נוסף הוא סגירת היוק או הסטיק לאחת מרגלי הכסא..בשרשרת מתאימה.(בשני המקרים יש לדאוג לפיתקית מתאימה על הפנל ע"מ שמישהו לא יניע זאת עם השרשרת.) נושא זה הוא דוגמא לחוסר היצירתיות של האנשים במשרד התחבורה או במקום המופקד על כך. שלא לדבר על זה שלא צריך זאת בכלל....

בטיפול משולב של אגודת התעופה

הנושא בטיפול משולב של כל הגורמים המנסים ל"צאת בכבוד" מכל הנושא. אגודת התעופה בעניין כבר מזמן.

פתרון פשוט בארה"ב

בארה"ב חובת נעילה (לפחות באזורים מסויימים), בטיסה שערכתי ב-172 לפני כחודשיים, היה נועל קטן (1 ק"ג) עשוי צינור פלדה וננעל על המצערת לתוך ה"דש בורד" עם מפתח מיוחד. המתקן תיקני ומאושר. נקווה שיאשרו אותו גם בישראל.

RAZ BAGG

New member
רעיון מצויין-נועל מצערת

יצא לי לראות את המוצר הנ"ל בארה"ב עולה בסביבות ה-18$$ בלבד ונכנס לכיס במשענת של המושב... פתרון זול ופשוט.

eli eagle

New member
כן, נועל מצערת רעיון הרבה יותר טוב

מאשר סנדל גלגל, שנראה מאוד לא בטיחותי. אבל, סנדל גלגל נראה יותר ´קרבי´ וכנראה זה מה שהשלטונות אצלנו מחפשים. אני תקוה שאגודת התעופה יצליחו בשיכנוע.

למעלה