סינדרום המתחזה מכה שנית (או - איפה הפוקוס?)

סינדרום המתחזה מכה שנית (או - איפה הפוקוס?)

תקציר הפרקים הקודמים והבאים - בתכנית הדוקטורט שלנו יש כמה שלבים: 1. קורסים; 2. מאמר אינטרדיסציפלינרי שאמור לשלב לפחות 3 תתי תחומים (במקום ה-comps); אחריו עוברים ל-candidacy; 3. כתיבת הצעת מחקר; 4. מחקר, איסוף נתונים, דיסרטציה; 5. graduation והחיים האמיתיים. אחרי שנה וקצת בתכנית, הגיע הזמן לחשוב על ה-מאמר. בעקרון, לפי מבנה התכנית אני אמורה לעבוד על המאמר הזה במשך כל הסמסטר הבא, והוא אמור להיות אבן דרך בדרך להצעת המחקר לדיסרטציה, ורצוי שיהפוך מאוחר יותר לפרק בהצעת המחקר או בדיסרטציה עצמה. משמע, הוא אמור להיות קשור אליה (ובכל מקרה, חבל לבזבז זמן על משהו לא קשור, לא?). ואני? מבולבלת לחלוטין. חצאי רעיונות, רעיונות כלליים וכיוונים שונים (לפעמים מנוגדים לחלוטין) מתערבבים לי בראש, ואני לא מצליחה לעשות בהם סדר. לא מצליחה לחשוב מה מהם מתאים להיות פעם, כשיהיה גדול, דיסרטציה, למה יש עתיד גם בעוד שנתיים-שלוש (אורך החיים של תחום המחקר שלי הוא לא גדול במיוחד). האפשרות הסבירה ביותר היא לדבר עם מישהו, נכון? אלא ששכבה שלמה של סגל ברמת האמצע נעלמה מהמחלקה שלנו, בגלל שינויים (מבורכים) בתחום העיסוק. וכרגע יש כאן אסיסטנט פרופסורים או מרצים בכירים. כזכור (או שלא), המנחה שלי היא דיקאנית המחלקה, ולכן עסוקה ולא ממש פנויה למחקר וכו' וכו'. במקביל אליה אני עובדת עם מרצה נוסף, מתלהב אמנם, אבל צעיר וחסר ניסיון. ומאד מאד חסר לי אותו פינג-פונג מחשבתי שהזכירה נורת'רן סטאר, היכולת לעבוד עם מישהו ולחדד את המחשבה ואת הפוקוס על מה שאמור לקרות, ואת זה אני לא מוצאת כאן (עד עכשיו תהיתי האם דמות ה"מנטור" האמריקאי היא פיקציה?). אני קוראת עשרות מאמרים, מקבלת רעיון מפה, משם, דברים שנראים מעניינים, יותר או פחות, ישימים - או שכן או שלא - אבל לא מצליחה להתפקס על כיוון מדויק. מעבר לזה, הזמן מתחיל להיות מורגש - אם אני רוצה לעשות פרויקט מחקר בסמסטר הבא, אני צריכה להעביר מסמכים ל-IRB בסמסטר הזה, ולשם כך צריך להתמקד על נושא מחקר מסוים ולהתחיל לעבוד עליו. ואני? כל מה שבא לי לעשות הוא לצעוק אההההההההההההההההההה ולהתחבא בחדר עד שיפציע רעיון מוצלח. נכון שתגידו לי שהרעיונות מגיעים, פעם?
 

Gali112

New member
רעיונות....

אולי להתחיל דווקא מהסוף ממסמכי ה IRB - אולי דווקא חשיבה קונקרטית של מי מה ואיך תעזור לך להתמקד? יש לך עמיתים שתוכלי להחליף איתם דעות להתייעץ ולייעץ אולי מישהו משלב מתקדם יותר שכבר עבר את השלב של המאמר ובכל זאת לבדוק עם המנחה הדיקאנית מתי תוכל להקדיש לך זמן בסופו של דבר היא המנחה שלך האם יש מאגר של עבודות משנים קודמות אולי קריאה שלהן תתן רעיונות בהצלחה!
 
ה-IRB חייב לבוא אחרי שיהיה כיוון ממוקד

אלה מסמכים מאד מאד מדוקדקים, וכל חריגה מהם עלולה לפסול את העבודה שתושקע (אם וכאשר) ואת הדאטה שיושג שלא בהתאמה אליהם. הקיטור שלי הוא בעיקר על חוסר היכולת להחליף דעות - חברי לתכנית נמצאים באותה קלחת, מי יותר ממוקד, מי פחות, אבל עניין המאמר הוא חדש ואנחנו הקאדר הראשון שעובר אותו, כך שאין מנוסים מאיתנו שאפשר ללמוד מהם. ועם המנחה יש לי פגישה. באמצע אוקטובר....
 

tulkin

New member
אוי... אני כל כך מבין אותך...

האמת, לי אמנם כנראה יש את אותו מאמר סוף שנה שניה (שאצלנו לא מחליף את הcomps אלא בא בנוסף. אבל המאמר הזה לא קשור לחלוטין למה שאני רוצה לעשוות בדוקטורט, יען כי שיניתי את תחומי העניין שלי וגישתי לתחום מאז שהתחלתי ללמוד. אז אני אולי פחות "לחוץ" ואין לי דדליין רשמי למציאת רעיון - אבל אני מרגיש כמוך. אני מחפש ומחפש. אין כל כך עם מי לדבר ולהתייעץ באופן חופשי (כלומר תמיד יהיה להם זמן אליך עבור פרוייקט ספציפי שהם קשורים אליו, אבל סתם להתייעץ ולדון ברעיונות באופן חופשי... לזה אף פעם אין להם זמן). ואז אין את ההפריה ההדדית והפידבק שכל כך נחוצים לי. נראה לי אבל שאת בדרך הנכונה (ואולי גם אני). בסוף הרעיונות מגיעים. כשצריך אותם, הם שם. ואחרי התבחבשות גדולה וחוסר וודאות, פתאום מגיע רעיונות שהוא גם מעניין וגם טוב, ובעיקר (כי זה הכי חשוב) יש לך דרייב חזק לחקור אותו. יהיה בסדר.
 
מהפה שלך וגו'.

בינתיים, כרגיל בלילות האחרונים, אני מתעוררת ב-4 בבוקר עם עוד רעיון שרק מוסיף על המהומה המחשבתית הרגילה...
 

mummy

New member
כן, בסוף הם מגיעים. אני מבטיחה שגם אצלך יגיעו

לצערי הדרך לשם רצופה חתחתים מבאסים במיוחד, מהסוג שאת חווה עכשיו. אין לי אלא להציע אמפטיה ותמיכה מרחוק. זה אכן מצער, מכעיס, מתסכל ולצעוק זה בהחלט פתרון מצוין במצבים כאלו. נסי ותהני. ברמה הפרקטית, נראה לי הכי חשוב למצוא לך איזה פרטנר לחשיבה או עבודה. זה לא חייב להיות מישהו בכיר או עם תפקיד רשמי במערכת, יכול להיות גם חבר/ה ממקום אחר, או מישהו בשלב דומה לשלם בנושא קרוב לשלך שאפשר לדבר איתו על החומרים. ללהג בצוותא. ולקבוע זמנים קבועים שבהם זה קורה. למשל פעם בשבועיים או משהו כזה. ואם אין אף אחד אחר, אז תקבעי עם המרצה הזוטר הזה. זה יותר טוב מכלום. לפעמים עצם המסגרת והעובדה שמדברים עושה את העבודה, לא משנה מי נמצא שם לידך להגיב או לשמוע... שיהיה המון בהצלחה! בסוף זה יגמר, זה נגמר, באמת באמת. אני ממש מבטיחה. לא סתם דיבורים באויר (לשם שינוי). חזקי ואמצי, כולנו מאחריך
 
למעלה