סינדרומים למיניהם

מיגל2

New member
סינדרומים למיניהם

שוב שלום לכם חברים יקרים, שאלה לי בנושא מחלות נילוות לק"פ. במהלך ההריון לאחר שנצפה חשד לק"פ ביצעתי בדיקת דם מחבל הטבור(שזו בדיקה הזהה למי שפיר רק שהתוצאה מתקבלת כעבור שבוע)+אקו עובר שיצאו תקינים לחלוטין,האם אני אמורה לחשוש מסינדרומים בעתיד,חלילה,שיכולים להופיע? האם הכרחי בשיתוף התינוק לבצע בדיקות גנטיות? תודה

שלום גם לכם מיגל2

נעים מאוד. ראשית, לא ברור מתוך הדברים שנכתבו האם זוהה אצל העובר, התינוק, הילד קלאב פוט? אם גילו קלאב פוט שלא מלווה בסינדרומים נוספים, אז זה בסדר.מה גם שבדיקת מי שפיר, או הבדיקה מחבל הטבור אמורות לעלות ולאתר עוד מומים כאלה ואחרים, סליחה אם אני לא מדייקת! תכף יגיעו עוד רבים וטובים וייעצו לכם שוב. אורית

טאניוש

New member
דעתי האישית שכדאי להרגע עם בדיקות

אין לתינוק שלך בעיה כרומוזומלית (זה מה שנבדק במי שפיר ובדיקות מקבילות). ק"פ יכול להתלוות לסינרומים ניורולוגיים שאף בדיקה גנטית לא בודקת אותם. לא מבינה בזה ולא רוצה להבין
. בדיקות גנטיות (אם לא עשית בהריון) את יכולה לעשות בלי שום קשר לעצמך, זה טוב גם להריונות הבאים. התרוצצנו עם הבדיקות חצי הריון, התינוקות נולדו
, הם בריאים
, לעקוב אחרי התפתחותם ולהנות מהם- זאת הגישה שלי. יש גבול...

טאניוש

New member
וחוץ מזה, רוב הסיכויים שאצלכם ק"פ

תנוחתי, כלומר נובע מתנוחה ברחם ולא משום סיבה אחרת. אילו לא ק"פ היית חושבת על עוד בדיקות? אם לא אז אין לך בכלל שום סיבה.

למעלה