סינוור ועוד בעיות כתוצאה מקרטקונוס.

יוסי®

New member
סינוור ועוד בעיות כתוצאה מקרטקונוס.

שלום... אני סובל מקרטקונוס (מטופל אצל פרופ´ קרמר) ומרכיב עקב כך עדשות מגע קשות. הראייה עם העדשות טובה מאוד, ועם משקפיים שיש לי הראיה הרבה הרבה פחות טובה. הבעיה היא עם העדשות - בראש ובראשונה סינוור. האם הבעיה מוכרת? האם יש דרך לטפל בבעיה? אני אתן דוגמא - אם אני נוהג ומולי נוסעות מכוניות עם אורות דולקים אני מסונוור יותר מאשר בן אדם ללא הבעיה הנ"ל... בעיה שניה - שמתי לב שיש לי בעיה עם הצבע הלבן - בעיה בקריאת כתב בצבע לבן ו/או בעיה בקריאת כתב בצבע אחר כשהוא על רקע לבן (הבעיה היא בראיה מרחוק, למשל בקריאת שלטי רחוב וכו´). האם בעיה זאת מוכרת? יש איזושהיא דרך לטפל בה, או שזאת פשוט תופעת לוואי של הבעיה שאין מה לעשות לגביה? תודה רבה
שאלה נוספת - מה הקריטריונים לניתוח השתלת קרנית? מה הסיכונים בניתוח? באיזה שלב של המחלה מבצעים את הניתוח הנ"ל? ושאלה אחרונה - האם הניתוח פותר לגמרי את הבעיה, או שיש צורך לאחריו להרכיב משקפיים/עדשות? תודה מראש

קרטוקונוס...

שלום , לגבי הסינוור עם עדשות המגע - יכול להיות שבהתאמה של עדשות שונות אפשרי להפחית את הבעיה. לגבי השתלת קרנית - נכחה לתשובתה של פרופ´ לבנשטיין. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

קרטוקונוס

שלום רב, לדעתי הסינוור הוא חלק מהמחלה, וגם הבעייה בצבעים. אין דרך לטפל בה. השתלת קרנית מתבצעת כאשר האדם איננו יכול להסתדר עם עדשות. יש בו גם סיכונים, כבכל ניתוח. לעתים קרובות יש צורך אחריו בהרכבת משקפיים או עדשות. הרופא שלך ימליץ לך שיש לעבור ניתוח אם תצטרך. בברכה פרופ´ ענת לבנשטיין

למעלה