סינון פלסמה

סינון פלסמה

שלום לכולם, הייתי השבוע בביקורת אצל הראומטולוג שלי, המצב שלי טוב תודה לאל. זאת אומרת- התרופות עובדות כמו שצריך... הרופא שלי המליץ לי על טיפול שעושים עליו עכשיו מחקר בהדסה- סינון פלסמה. מתחברים למכשיר שמוציא את הדם, מנקה אותו מהנוגדנים או משהו כזה ומחזיר אותו לגוף, כמו דיאליזה... הוא אמר שזה כמובן לא ירפא את הלופוס אבל אולי יביא אותי למצב שלא אקבל בכלל סטרואידים (עכשיו אני על 7.5 מ"ג פרדניזון ועל סלספט ורמיטנס ופלקווניל וסימבאסטטין) את הסלספט, הרמיטנס והפלקווניל הוא לא חושב שאוכל להפסיק, אז כל התועלת של הטיפול הזה תהיה אולי הפסקת הסטרואידים שהם כרגע על מינון כל כך נמוך שלא מורגש אצלי בכלל אחרי המינונים המטורפים שהתרגלתי לקבל ובקיצור, לא יודעת אם זה שווה את הטיפול המאד לא נעים הזה, כשאני מרגישה עכשיו טוב ומצבי יציב. יש מישהו/ מישהי שעבר טיפול כזה או שמע על זה ויכול לתת לי עליו יותר מידע? תודה, כבשה

גימבה

New member
אוף, איזה כיף לך

ביקשתי את הטיפול מפרופסור נפרסטק הוא אמר שבמקרה שלי זה לא יעזור. הבנתי שרק חולים עם ביטוי כלייתי יכולים להנות מהפלסמפזיס. על איזה נוגדנים בדיוק הוא דיבר את יודעת? הבנתי שיש מסננים שונים שרלוונטים לנוגדנים ספציפיים, איזה נוגדנים חיוביים אצלך? מי הרופא שהמליץ לך על הטיפול? אולי אני אנסה את מזלי איתו. ממה שקראתי בנושא, אני הייתי בשמחה מנסה את הטיפול, שיהיה לך בהצלחה.

עדיין לא יודעת מה כל כך כיף...

אני מחכה לשמוע יותר פרטים על זה מהאחראים על המחקר, פרופ' נפרסטק- שכבר טיפל בי בעבר וד"ר ענת שיימן שאני לא מכירה אותה. הרופא שלי עובד עם פרופ' נפרסטק ואני מאד סומכת עליו. הפגיעה שלי אכן כלייתית. כשאדע יותר אספר לך. כבשה

ל3

New member
הי כבשה

שמעתי על הטיפול אך זו פעם ראשנה שאני שומעת עליו בהקשר של הלופוס כך שאני מצטערת ממי לא יכולה לעזור לך בזה. בכול אופן, שווה לשקול טוב טוב את הכדאיות בעיקר לאור העובדה שמצבך יציב כרגע כי הטיפול אינו קל בהצלחה ותרגישי טוב

תודה שירי,

מקווה להיות חכמה יותר אחרי שאדבר עם צוות המחקר. מה שברור, שלא אעשה שום צעד נמהר. אני לא רוצה להרוס את המצב היציב והנפלא הזה שהגעתי אליו אחרי שנה כל כך קשה. אשתדל לעדכן, כבשה

למעלה