סינוסיטיס

מאיהתזה

New member
סינוסיטיס

שלום אני בת 26 בריאה בד"כ. מזה כ-6 ימים אני סובלת מחום גבוה של 38.5 מעלות קבוע, כאבי ראש, בעיקר כשאני מזיזה את העיניים אבל לא רק ותחושה של מחלה ובחילות. רופא משפחה איבחן סינוסיטיס ( משום שהקשה על הסינוסים בפנים כאבה ובלוטות הלימפה מוגדלות) ונתן לי כדורי קלרינז וספריי לאף שנועד לשחרר את הגודש. התחלתי טיפול לפני יומיים וחצי- ושום דבר לא משתנה. החום, הבחילות וכאבי הראש ממשיכים. רופא המשפחה המליץ לי לא לקחת אנטיביוטיקה משום שלטענתו סינוסיטיס נגרם ברוב המקרים על ידי גורם ויראלי. מה אפשר לעשות?

סינוסיטיס

מאיה שלום, דלקת של מערות הפנים הינה סיבוך אפשרי של דלקת זיהומית של דרכי הנשימה העליונים ממקור וירלי. אבחנה של סינוסיטס יכולה להתקבל ע"פ סימפטומים וממצאים קליניים בבדיקה כלומר, התאור של תחושתך והממצאים בבדיקה. זו בדיקה עקיפה. הרופא המטפל שלך התרשם בביקורך החוזר מאפשרות של זיהום חידקי ולכן קרוב לודאי המליץ על האנטיביוטיקה. אם הנ"ל אינו משפיע על הרגשתך לטובה, יש מקום לפנות לרופא אא"ג. בהסתכלות אנדוסקופית לחלל האף ניתן לבחון את אזור מוצא הסינוסים ולראות אם קימים סימנים המעידים על סינוסיטיס חדה. מנגד, יש לזכור שגם מחלה וירלית רגילה שתחלוף לאחר מספר ימים עם טיפול סימפטומטי בלבד, יכולה להתבטא בחום, כאב ראש, גודש ונזלת וכד'. ד"ר קורן אילן

מאיהתזה

New member
המשך

תודה רבה ד"ר קורן אילן אגב, אני לא מרגישה גודש באף, ולא הייתה לי הצטננות לפני החום והכאבים. קבעתי מחר תור לאף אוזן גרון ואשמח לדעת האם הבדיקה עם הספקולום או הבדיקה האנדוסקופית כואבות. תודה רבה מאיה

סינוסיטיס

אכן המקור הראשוני של סינוסיטיס הינו וירלי בדר"כ אך עם החום וההרגשה הכללית אינה משתפרת לאחר שבוע, יש מקום לשקול שימוש באנטיביוטיקה. ניתן להעזר בצילום מערות פנים אך לצילום זה יש מצב של הדמית חסר או הדמית יתר ולכן השימוש בו מוגבל. כפי שצינתי בתשובה הקודמת, רופא אא"ג יכול בעזרת אנדוסקופ לראות טוב יותר את מוצא הסינוסים ולתת לך את התרשמותו. נ"ב: בלוטות לימפה מוגדלות אינן קשורות לסינוסיטיס אך יכולות להיות קשורת למחלה הראשונית של דרכי הנשימה העליונים. ד"ר קורן

מאיהתזה

New member
תודה רבה

תודה רבה ד"ר קורן. הייתי היום במוקד החירום של קופת החולים ועשו לי צילום סינוסים וריאות ויצא שהם מאווררים הייטב. לפי בדיקות הדם כנראה שיש לי את מחלת הנשיקה. שוב אוזלת היד של רופאי המשפחה. הרופאת משפחה הקישה לי על הסינוסים וזה כאב אבל אמרתי לה שזה בגלל שהיא הקישה מאד חזק והיא אמרה שאני חשדנית.. מקווה להחלים בקרוב ומחליפה רופא משפחה. תודה רבה

למעלה