סינוס פילונידלי וטיפולים חלופיים

סינוס פילונידלי וטיפולים חלופיים

היי, ביוני שנה שעברה, כששירתתי בצבא, עברתי ניתוח כריתת סינוס פילונידלי, אחרי שני ניקוזים בבית חולים. זמן ההחלמה שלי היה ארוך גם בגלל שהעור שלי נרפא מאוד לאט וגם בגלל שבמהלך ההחלמה המקום הזדהם ונתנו לי אנטיביוטיקה אוגמנטין שאליה, כפי שהתברר, אני אלרגית. הרופא המנתח היה ד"ר דואק מרמב"ם, והוא המליץ לי לעשות אמבטיות ונתן לי גימלים לחודש וחצי. לאחרונה התחילו לי שוב כאבים באזור, ושוב אני רואה את שתי הנקודות השחורות שראיתי בפעם הראשונה, רק שהפעם הן במקום חדש, בדיוק צמודות לקצה של האזור הכרות, אבל יותר עמוק למטה. חברה שלי אמרה לי שיש בבית חולים השרון טיפול חלופי, שלא כולל ניתוח, שיש לו אחוזי הצלחה גבוהים. האם זה נכון? אם מישהו שמע על זה - במה מדובר? אחרי הניתוח הראשון היה לי בור די עמוק ועד עכשיו, שנה ומשהו אחרי, העור עדיין דק והאזור רך בצורה חולנית מאחר שאני מחלימה ממש לאט. האם יש טיפול אחר אחרי ניתוח שלא כולל השארת הפצע פתוח ובניית העור שכבה אחרי שכבה? דבק ביולוגי או תפרים שלא יאפשרו לזיהום לחזור? כמו כן, למה הסינוס חזר, ומה הסיכוי שתהיה לו חזרה שלישית? איך אפשר למנוע חזרה של סינוס, או הופעתו במקום אחר באזור? אני מבינה שמדובר בשאלה נפוצה, אבל בכל זאת אשמח לתשובות כי בחיפוש בהודעות אחרות לא באתי על סיפוקי... :) תודה רבה!

סינוס פילונידלי

שלום רב כאשר פצע ניתוח סינוס פילונידלי מזדהם התוצאה עלולה להיות תהליך ריפוי ממושך. במצבים אלה בדרך כלל על ידי טיפול מקומי מתאים אפשר להביא לריפוי הפצע תוך שבועות או חודשים אחדים. כאשר פצע לא נרפא זמן ממושך יותר יתכן והטיפול המקומי אינו נכון או שיש שארית של הציסטה התת עורית שלא נכרתה בניתוח הראשון. יש צורך לבודקך על מנת להחליט האם הטיפול הדרוש הוא מרפאתי מקומי בלבד (זה יכול לכלול ביקור מידי שבוע שבועיים עם ניקוי אגרסיבי של הפצע גילוח השער סביב הפצע וכד) או ניתוח חוזר. לפעמים בניתוחים חוזרים יש צורך בניתוחים מורכבים יותר מאשר כריתה פשוטה כגון כיסוי הפצע עם מתלה עור ועוד. ברוב המקרים אפשר להביא בסופו של דבר לריפוי משביע רצון. דר קריב

למעלה