סינוס פילונידלי

סינוס פילונידלי

מקווה שזה המקום לשאול... אהלן, אני בן 18, כבר חודש ויותר שיש לי כאבים בעצם הזנב למטה בתחילת חריץ הישבן.... הייתי אצל רופאת המשפחה שלי שהפנתה אותי לרופאת כירורג שראתה ובדקה אותי ואמרה שיש לי "סינוס פילונידלי". מן חור כזה קטן בעצם הזנב בחיבור בין הישבנים, הוא מפריש מוגלה כזאת צהובה... הוא כואב נורא, וכמובן יש שם זיהום. היא החליטה על ניתוח לכריתת הסינוס בגלל שהיא טוענת על תעלה כזאת שיש שם.. מנעארף אני לא מבין בזה.... בכל אופן, אני אישרתי, והיא קבעה לי תור לניתוח בבי"ח בעיר מגוריי. - קראתי הרבה באינטרנט על הסינוס הזה, כולם אומרים אותו דבר, אבל בגלל שאני מפחד מכל הקטע של ניתוח וכל הברדק הזה... יש לי מס' שאלות. קודם כל אני רוצה הסבר מפורט על, מה זה לעזאזל הסינוס פילונידלי הזה? איך הוא ניגרם לי? ממה? הטיפול הוא אכן ניתוח? אני יכול להיות בטוח שאחרי הטיפול / ניתוח הזה הסינוס לא יחזור לי?! איזה מן ניתוח זה? איך עושים אותו? זה כולל הרדמה ? זה משהו כואב? מה עושים לי בדיוק בדיוק? כמה זמן התאוששות זה? מה ההשלכות של הניתוח? מצטער על כל החפירה והשאלות, אני פשוט נורא מפחד ונואש כבר מהכאבים האלה... אין לי כוח כבר !!! אני אמור לקבל רק בעוד שבוע זימון לבדיקת טרום ניתוח ואז כבר ניראה מה יהיה.. מצפה לתשובות.. הרבה הרבה תודה מראש... -יוני-

כריתת סינוס פילונידלי

מטרת הניתוח היא כריתת הסינוס הגורם לזיהום והפרשה מוגלתית. במידה ולא תנותח סביר שתמשיך לסבול מארועים חוזרים של הזדהמות והפרשה מהמקום. במידה ויש כריתה שלמה של הסינוס הבעיה לא אמורה לחזור שנית. הניתוח מבוצע בהרדמה, לרוב הרדמה כללית או אזורית, ואחרי הניתוח יש כאבים שבהם ניתן לטפל במשככי כאבים. לא מדובר בניתוח גדול ולרוב השחרור מתבצע באותו יום או למחרת. במסגרת הבדיקה הטרום ניתוחית עליך לברר את כל מה שנותר, כולל השלכות לעתיד וכדומה. בהצלחה

דפי19

New member
אני עברתי ביום חמישי

האחרון ניתוח לכריתת סינוס פילונדלי בהרדמה מלאה,הרופא המנתח אמר לי לאחר הניתוח שהסינוס היה די גדול-ולמרות זאת אחרי שיצאתי מההתאוששות תוך 10 דקות קיפצתי וניתרתי ושמחתי שניפתרתי מהסינוס,מידי פעם קצת כואב אז אני לוקחת אופטלגין,לא רציני בכלל,זה יותר מציק מאשר כואב. השתחררתי באותו היום של הניתוח. אינ פחדתי פחד מוות ועכשיו אני מבינה שממש לא היה לי ממה לפחד,למרות שנורא מפחיד להסתכל על המקום כי זה באמת "בור" אבל לא נורא,מתקלחים הרבה שמים תחבושות וזהו..זה באמת לא ביג דיל..

maayanku

New member
תשמע

לפי מה שהרופא שניתח אותי הסביר לי יש סיכוייםשל 95% שזה ל-א יחזור מה שאומר ש5 אחוז זה עלול לחזור.. תשמע זה לא שאין כאבים בכלל אבל זה לא כואב יותר ממה שכאב לך עד היום..תראה..מישום מה כואב לי קצת בלילה כנראה שכיבה על המקום או לא יודעת מה אבל אופטלגין אחד מסדר את העיניין,זה לא כאב הסתרי,זה כמו צביטה כזאת שמציקה... זה באמת שטויות,רק צריך הרבה סבלנות ולהקפיד להתקלח לפחות שלוש פעמים ביום שזה מעיק במקצת..אבל חות מזה..באמת לא ביג דיל

למעלה