אמא של פילפילון
New member
סינטה, את כאן../images/Emo35.gif יש לי משהו בשבילך
אני חושבת עליך כבר כמה ורוצה לכתוב לך משהו. היה לי שבוע עמוס (מדברים טובים בעיקר, בין היתר, הייתי אשת השבוע ב"http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=973&msgid=38301329" (בקרוב אצלך) וזה חייב הקדשת זמן) אבל לכבוד התל"מ התגייסתי ובאתי ואני כותבת לך (ובהמשך אנסה לענות להודעות אחרות). ראשית, אני מאחלת לך לידה טובה ובסופה נס מושלם ובריא בידיים ומשם ולנצח, את כל הטוב שבעולם
שנית, רציתי לספר לך ולבקש מ"ותיקות הפורום" להוסיף לדברי קצת על המעבר להורות וקצת על לידה טובה לאחר אובדן. לידה היא נס והמעבר להורות הוא מפעים ומרגש ומעלה לשיאים שקשה לתאר, אבל אחרי כל שיא יש נחיתה מסויימת וחשוב לי שדווקא בשל הציפיה הארוכה שלך והשמחה העזה תדעי שהנפילה תגיע (בדרך כלל כשלושה ימים אחרי הלידה) ושזה דבר טבעי ואפילו הייתי אומרת הכרחי אז הכיני את הממחטות ותבכי קצת, זה בריא. ובעיקר, תזכרי שזה לא "את" אלא שלב שצריך לעבור. בנוסף, הורות היא מקצוע מורכב ולמרבה ההפתעה ילדים לא נולדים עם הוראות הפעלה ואין קורס שמכין למקצוע הזה, אבל יש בחינה יומיומית. תרשי לעצמך את חדוות הלמידה וגם את היכולת לטעות ולתקן. ואל תשכחי שאת האמא הכי טובה ואל תתני לעצמך או לאחרים לשכנע אותך אחרת. פקחי אוזניים לעצות מועילות שבאות מן הלב ומטרתן לעזור לך. עצמי ליבך מעצות לא מתאימות (קל להבדיל בינהן, עצות טובות מרגישות נכון ומעניקות בטחון. עצות לא מתאימות מערערות בטחון). ובמיוחד: פעמים רבות שמחת הלידה מגיעה חבוקה עם כאב האובדן. קשה (ולא צריך) להפריד בינהן. עם הלידה מתחדדת הידיעה מה איבדנו, גל נוסף של כאב מגיע. זה בסדר. זה מותר. מותר לרגשות כה שונים לגור ביחד: עוצמת השמחה והאהבה לוקחות אותנו גם למחוזות האובדן ולכל חיוך שמחה יד הד פנימי עצוב. למרות שזה טבעי, אל תכאיבי לעצמך במחשבות שאינך שמחה שמחה שלמה במה שיש. את שמחה, אבל את גם זוכרת, וזה נראה לי מתאים ומכבד את העבר. אל דאגה, זה גם מתאזן עם הזמן. זה, בתמצית, קצת לקראת הלידה. אני אשאיר קצת לחברותינו שכבר ילדו להוסיף מנסיונן ותבונתן. אני ממש נרגשת
הלידה הראשונה של הפורום כבר ממש כאן. אל תשכחי לעדכן
בריאות, בריאות והצלחה
אני חושבת עליך כבר כמה ורוצה לכתוב לך משהו. היה לי שבוע עמוס (מדברים טובים בעיקר, בין היתר, הייתי אשת השבוע ב"http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=973&msgid=38301329" (בקרוב אצלך) וזה חייב הקדשת זמן) אבל לכבוד התל"מ התגייסתי ובאתי ואני כותבת לך (ובהמשך אנסה לענות להודעות אחרות). ראשית, אני מאחלת לך לידה טובה ובסופה נס מושלם ובריא בידיים ומשם ולנצח, את כל הטוב שבעולם