סינים מניאקים

ליהוש 6

New member
סינים מניאקים

מישהו יכול להגיד לי למה הסינים הם כאלה בני זונות?! למה אני לא יכולה אפילו לקנות בטטה תמימה ברחוב בלי להרגיש שדופקים אותי?! ולמה השפה כל כך קשה??? בבקשה עזרו לי!

galbkk

New member
אם 20%

מתושבי העולם מדברים את השפה הקשה הזאת כנראה שיש בה משהו...לא כולם בני זונות...אל תקני בטטות...

למה את מרגישה ש"דפקו" אותך?

אז מכרו לך בטטה ב1-2 RMB יותר, נו אז??? התרוששת? כאילו דההה??? הרי ברור שהם "דופקים" אותנו, לפעמים אנחנו אוהבים "להדפק" חחחח.... הכל תלוי בטיב המיקוח שלך!! עדיין לא למדת את תרבות המיקוח כאן?? וגלבי השפה, תגידי להם 3, 4, 10 פעמים את מה שיש לך להגיד עד שיבינו, קצת פנטומימה ובסוף הכל מסתדר תאמיני לי, אני לא מדברת עם הטונים הנכונים, הסדר של המילים שלי במשפט מבלוגן לגמרי, אבל אני מסתדר מצויין, לפעמים גם עברית הם מבינים חחח...

Xiaose

New member
chill and give face

אחרי כל כך הרבה שנים בסין הבנתי שהסינים לא רק דופקים את הזרים אלה גם סינים אחרים, אולי טיפה פחות אבל על כולם הם עושים רווח, רק שעל הזרים יותר קל לעבוד כי הם לא ממש מכירים את המחירים. אם את ממש לא רוצה שידפקו אותך במחיר תקני רק בסופרים וקניונים (אבל כמובן תשלמי כפול, ואולי אפילו כפול 10)... לגבי השפה, מתרגלים, עברית היא גם לא השפה הכי קלה בעולם, ואם ממש רוצים, מתייחסים לסינים בכבוד ולא קוראים להם מנייאקים ובני זונות, אפשר להסתדר מצויין גם בלי סינית.

בואי אני אגיד לך למה הם בני זונות

ביום יום אני עובד ישירות עם 20-30 סינים שהם כביכול אחראי מחלקות, מנהלים ושאר תארים, אני נותן להם כבוד ובלה בלה, אבל הם באמת עם זבל, שקרנים, גנבים, והכי חמור שהם מתגאים בזה!! אני יכול להעיד שבתקופה האחרונה ישנה מגמה מאוד שלילית בין החבר'ה שלנו כאן בשנז'ן. לאנשים פשוט נשבר הזין מהחראות האלה, יש כאלה שאומרים שהם לא מטומטמים/סתומים, שאת כל זה הם עושים במודע על מנת להתיש אותנו, הם כל הזמן מזכירים את מאו ואת מה שהוא חושב על זרים, הרי התיכנון שלהם הם שאנחנו נבוא לכאן, נשקיע המון כסף, נלמד אותם ובבוא היום הם יתפטרו מאיתנו בכל מיני דרכים, הרי אם הם רוצים הם ישלחו אלי למפעל כל שני וחמישי פקידים ממשרד ממשלתי כזה או אחר ויעשקו לי את הצורה עד שאני אאלץ להתקפל הביתה (עברתי כבר נסיון כזה), בסופו של יום הכל בסין זה כסף, כסף ורק כסף, זה מה שיש להם בראש, אין נאמנות אין כלום, הכל ריק, רק כסף!!! אני רוצה להבהיר שאני אוהב לחיות כאן, נוח לי כאן, אבל אין יום שאני לא מקלל את הסינים ומאחל להם דברים שאני לא מעז אפילו להעלות כאן בפורום... אני פשוט לא מבין איך הם חושבים, מי שלא עובד ישירות עם סינים לא יבין על מה שאני מדבר וחש כל יום, ומי שכן מבין אותי - חזק ואמץ!! בסך הכל אף אחד לא מחזיק אקדח לראשנו ומכריח אותנו להשאר כאן, אבל אני רק מתפלל לאלוהים - תן להם שכל, שיפסיקו לחפש איפה לדפוק אותנו כל פעם מחדש, שיבקרו לעיתים יותר תכופות אצל רופא שיניים, שיגזרו ציפורניים, להצמיד לכל סיני ערכת מסטיקים, דאורדורנט, שהנשים יגלחו שיערות במקומות צנועים, שיפסיקו לתקוע לי גרפסים באמצע ישיבות/מוחטות באמצע ישיבות/נפיחות באמצע ישיבות, שיפסיקו לצעוק בטלפון. אנשים יקרים, תסלחו לי אם הייתי בוטה מדי או אם פגעתי במישהו, אבל הם באמת בני זונות, שהשם ייקום דמם. אבל באמת שיש ימים שאני יוצא מכליי, היום הוא יום כזה... לשאלתך למה הם בני זונות, אין לי תשובה אחת ברורה, הם פשוט כאלה, בכל הזדמנות שתהיה להם הם ידפקו אותך!!! והשפה לא כל כך קשה, אם את רוצה לנסות משהו מצחיק תנסי לדבר סינית במבטא פרסי... איפה את גרה בסין? אולי אני אעזור לך לקנות בטטות... מקס בקיוסק

Omiz

New member
עזריאל תרגע, בחייך תרגע...

"הוא חטף קריזה !!!"
מה קרה גבר? איזה קריזה! גם אני פה בעצבים על הסינים, ופחות או יותר עם כל מי שאני עובד איתו, וגם נישבר לי הזין מסין, מסינית, מסינים, מאוכל סיני, וכל מה שיש לו את השורש ס.י.נ ... אבל רק באופן כללי, נראה לי שלנו הישראלים, כל פעם שאנחנו מנסים לתחמן בעסקים, זה אומר שאנחנו אנשי עסקים טובים, וכשהסינים עושים את זה, הם בני זונות שקרנים. אני לא מדבר ישירות עליך אבל שמעתי את זה כבר הרבה פעמים! וראיתי לא פחות ישראלים שמשקרים ומתחמנים. ככה זה בעולם העסקים, כולם רוצים להרוויח כסף, אף אחד לא כאן בשביל הסבבה והסטלות...ברור שהם רוצים ללמוד ולהעיף אותנו מפה, כמו שאנחנו רוצים להרוויח כסף ולעוף מפה. זה שאנחנו חושבים על עוד דברים בחיים חוץ מכסף, זה בגלל שאנחנו יכולים להרשות לעצמינו... עוד דבר, אני תמיד אומר את זה, שנז'ן זה התחתית של הביצה, התמצית של הסחל'ה, המקום אליו כל העולם זורם כדי להתעשר מהר. אין חוקים, אין מוסר ואין חברים: במקום כזה מן הסתם תהיה חשוף יותר לחרא אנושי. לגבי התמקחות, לפעמים נהיה לנו כבר הרגל להתמקח על הכל. הלכתי לקנות כובע, והמוכר אמר לי 5 קוואי, האינסטינקט הראשון אומר, תגיד לו 2 קוואי, אבל קיבינימט, למה? מה קרה? תקנה את הכובע בפאקן 5 קוואי מה קרה? נכון שב-3.5 קוואי שהוא עשה עליך הוא חוסך לילדים לאוניברסיטה - אז מה? בקיצור, לא צריך ליפול על כל הסינים, למרות שהייתי מצרף להם חינם את הערכה שהיצעת
יש מצב שאקפוץ שוב בקרוב, אתה מארגן יציאה ? מקס "רגיעון" בקיוסק

מתי אתה מגיע?? צריך להתארגן..

אני לא מדבר על לתחמן בעסקים אחי, אני מדבר על עובדים שלי, עובדים שאני משלם להם משכורות שיהיה להם מה לאכול, והם בתמורה דופקים אותי הכי עמוק שהם רק יכולים, אני לא מדבר כמובן על כולם, אני מדבר על 99.9%... טוב, תעזוב אותך עכשיו מהסינים, מתי אתה מגיע לתמצית?? נפנק אותך ביציאה, יהיה סבבה. אני בדרך כלל לא נופל על הסינים, אבל מפאת המצב... הייתי חייב מקס הנופל בקיוסק

Omiz

New member
תצא הודעה מסודרת

לפני שאני מגיע... 99.9% מצחיק אתה... סומך עליך לגבי היציאה, אני אשתדל לבוא ליותר מלילה אחד...

guanyin

New member
my opinion:

i found the every day ppl here very nice and welcoming! i don't know if that's because most of my comunication with them does not involve money, or that i don't know the language enough, but so far i really like them. p.s my nose is constantly satum, so that might be part of the reason... as for the batatot: try potatoes instead!

רונןסין

New member
מקסיקנים

בהחלט מוכר משהו. הייתי שמח ל: 1. דרך להתמודד עם זה בהצלחה גם אם יש צורך להכניס להם בהפוכה, אני מניח שזה מכשול מסויים כמו בכל עסק. 2. ערכה נגדית, כי לא נראה שיאמצו את שלנו ומה שכן בסופו של יום אנחנו אורחים פה שמנצלים את המשאבים שלהם וצריכים להסתגל. לדוגמא: יש את הדבר הזה שמורחים מתחת לאף ומריח חריף חריף למשך שעות. קופסא קטנה אדומה עם כיתוב סיני (האהא). עוד אופציה, לאכול שעועיות מקסיקניות אקסטרה חריפות שלוש פעמים ביום. אני חושב שזה יאפיל על הכל. (המקפידים יוסיפו חומוס).

dzaouchan

New member
שלום למקס בקיוסק

אפשר לשאול איפה אתה עובד ? ואיך מדברים סינית במבטא פרסי ? אני דוברת את 2 השפות ....

אMור

New member
התקפת ניקוסין ../images/Emo120.gif

זה השם הכי קולע לסינדרום שתוקף אותנו כאן אחת לכמה שבועות, אך משום מה נראה לי שהפעם זה חמור במיוחד... הטעות הכי נפוצה שנוטים לייחס למצב הוא להשוות את מה שעובר עלינו כאן למחוזות אחרים. לא אחת שמעתי טענות כמו: "אנחנו אורחים כאן", "יש להתיחס אליהם בכבוד" וכל מיני שכאלה... סין היא לא עוד ארץ. היא עולם בפני עצמו עם חוקים ושפה משלו. מה שתקף במקומות אחרים לא תופס כאן. וצדק מי שאמר שהסינים דופקים כל מה שזז, במיוחד אם הוא זר. וצדק עמרי לגבי שנז'ן שכל מה שנחשב כאן הוא רק מאו, ועדיף בצבע אדום (השטרות של המאה, כמובן...). שמעתי לא אחת על כך שכזה מגיע לכסף, הם לא רואים ממטר, אפילו אם מדובר באח ואפילו הורים - ולא מעט משפחות התפרקו כאן בגלל כסף. אבל בינינו, זה לא מה שבאמת גורם לנו להתקפת הניקוסין אחת לכמה שבועות. מי שעובד עם סינים ביומיום, בודאי מכיר את הראש הקטן, שלא לומר טיפשות של הסיני/ת - ואני מרשה לעצמי להכליל, כי הרי הסיפורים של כולנו על הסינים כמעט וזהים לחלוטין. הם לא משקיעים טיפת מחשבה במה שהם עושים. הכל נעשה מתוך רובוטיות שכזאת, גם לאחר חודשים ארוכים של שהיה בתפקיד מסוים בחברה. הם לא משליכים למידה מטעות על מקרה דומה ואי אפשר לסמוך על שיקול דעתם, שלא לומר על כך שהבוס צריך לשמש כמזכירה של המזכירה שלו, אחרת הדברים לא יתבצעו... בשיחה שהייתה לי עם מישהו שלא חווה את סין על בשרו, למרות שהוא חי בתאילנד כמה שנים, הוא אמר לי: "תגיד, למה את עובד כ"כ קשה ועושה הכל אם יש לך עובדים? בשביל זה באת לסין?" אז בוא ותשמע, מר בנקוק היקר, סין זה לא תאילנד, גם אם הם שייכות לאותה היבשת. כאן, אם אתה לא בשליטה על הפרטים הקטנים ביותר, אתה תגלה שכאן מישהו רשם תאריך שגוי, שם מישהי טעתה בסכום וזאת שמגישה טפסים לבנק כל יום, הגישה דווקא היום את הטפסים לבנק אחר, שלחברה שלך בכלל אין חשבון בנק שם... למה? כי פה זה סין. פה צריך להסביר וללמד בחורות שסיימו אוניברסיטה איך שולחים מייל ואיך עונים לטלפון. פה צריך ללמד מנקות איך לנקות, ולהסביר לנהגי מוניות שנסיעה על הילוך חמישי ב- 30 קמ"ש הורסת את האוטו ושאם המזגן עובד, אז הפן על מס' 1 ועל מס' 3 יבזבז אותו כוח... אסיים בסיפורון שידגים את המציאות... הבאנו מנקה חדשה בשבוע שעבר. הגענו הביתה במשך כל השבוע ומצאנו כלים עם מים בפנים בתוך הארונות ומתקן ייבוש הכלים ע"י הכיור עמד מיותם. בסופ"ש אירחנו כמה חברים והתלוננו בפני "נציגת הסינים", חברה סינית של חבר שלנו, על כך שלמרות שיש מתקן לייבוש כלים, היא חוזרת ומכניסה כלים מלאים במים לארונות. תשובתה היתה כדלקמן, לא ערכנו/לא נגענו: "נו בטח. צריך ללמד אותם איך לנקות ואיך לשטוף את הכלים ואם לא הסברתם לה שיש להעמיד את הכלים על המתקן ייבוש, אך תצפו שהיא תעשה זאת מעצמה?". איך אמרתי לחברי היקר לפני מספר ימים: "זה מה שיש ועם זה ננצח, השאלה היא: באיזה מצב נפשי נצא מכאן ולאיזה מוסד..."

Benkok

New member
הלו הלו הלו הלו הלו....../images/Emo3.gif

התאילנדים הם כמו הסינים, רק פחות מפותחים וקצת יותר נקיים וידידותיים למשתמש...או בקיצור - שלב אחד אחורה באבולוציה האסייתית (כשבראש הפירמידה עומדים כמובן ידידינו היפנים...עם כמה באגים קטנים אבל פחות או יותר מוצר סופי נוח לשימוש...והכי למטה מונחים להם הקמבודים - ללא ספק פח האשפה של אסיה...) זוית הראיה שלי, בכל הנוגע לשרשור העצוב הזה, היא כזאת: רבותיי, אל תשכחו דבר חשוב - אם אם היו קצת יותר ממה שהם היום, לא היה לנו מה לחפש כאן... הרי אף אחד מאיתנו לא כאן בשביל האננס... כל עוד הם משרתים את המטרות שלנו (בין אם זה כסף, צמיחה, התפתחות אישית...כל אחד ומטרותיו הם...) הכל טוב. חובה עלינו לעשות בדק בית כדי לוודא שאכן המטרה מושגת. וכן - גם כאן חייבים ללמד אותם כל צעד וצעד בתפקיד שלהם (בין אם היא בוגרת אוניברסיטה בינ"ל ממשפחה עשירה או כפרייה מהצפון שאתמול עוד פיצחה קוקוסים ישירות מהעץ למחייתה...). אין מה לעשות - האנשים המשכילים שעוד יכולים לחשוב בעצמם הולכים לעסק המשפחתי או פותחים משהו לבד - הם לא צריכים אותנו שננהל להם...

Xiaose

New member
"כפרייה מהצפון שאתמול עוד פיצחה..."

אתה מדבר על תאילנד נכון? כי בצפון סין ממש אין קוקוסים...

Omiz

New member
אני עובד כאן

עם תאילנדים שעובדים בחברה שלי, ועם סינים שעובדים בחברה אחרת, וממה שאני מתרשם התאילנדים הרבה יותר טובים מהסינים !!! כל יום הם שואלים אותי לפחות איזה 5 פעמים, למה הסינים לא לומדים, ולמה הם עושים ככה, ולמה ככה, ולמה כשביקשנו מהם לעשות את זה בצורה מסוימת, הם עשו את זה אחרת??? התמימות שלנהם הורגת אותי לפעמים... אז אני מסביר להם שהם פשוט סינים, אין מה להבין.... דרך אגב, הסיפור של בפורום השכן היה מאד מצחיק, הצחיק אותי ה-"SIK OCLOCK" הן משגעות אותי פה עם המבטא שלהן, כל מילה שניה שלהם "SOMTIN LIKE THAT" והורג אותי שככה הן גם כותבות אימיילים... אתה יודע על מה אני מדבר?

diegok

New member
מצד שני...

בואנה איזה התקפה יש פה אני רוצה לסנגר קצת עליהם... כל מי שעובד איתי במשרד הם צעירים בגילי שבאמת איכפת להם מהחברה והם לא מנסים לעשות כסף מהצד להפיך הם עושים כל מה שביכולתם כדי שלא ידפקו אותי עם המחירים... אמנם היה מקרה לפני חצי שנה שהבוס הסיני ניסה לתחמן אך הוא הועף בבעיטה ומאז הכל טוב... אמנם בעבודה מול מיפעלים כשאתה מוריד להם מחירים והם מזמינים אותך לאכול ואומרים לך איזה חכם אתה ישר אני יודע שנדפקתי אבל אלו החיים פעם אתה דופק אותם ורוב הפעמים הם דופקים אותך ואז אתה דופק את הלקוחות שלך זה מין שרשרת המזון של העסקים... ולחשוב שהכל התחיל בגלל בטטה

אMור

New member
סלט בטטות עשית פה ../images/Emo71.gif

אף אחד לא אמר שהעובדים במשרדים שלנו מחפשים לדפוק אותנו או להרוויח עלינו. עירבבת בין 2 דברים לא קשורים, למרות שאם כבר העלית את זה, אז יהיו סינים שעובדים במשרדים שיגרמו לך לחשוב שהם הכי נאמנים בעולם, ויסגרו קומבינות עם מפעל זה או אחר מאחורי הגב שלך... לרוב, בנים. הבנות בד"כ "פחדניות" בקטעים האלה והרבה יותר נאמנות...

למעלה