סינמה סיטי בונה קומפלקס ענק בבאר שבע

zahipan10

New member
סינמה סיטי בונה קומפלקס ענק בבאר שבע

לפני כמה חודשים הודיעה יס פלאנט שהיא בונה קומפלקס שיכיל 18 אולמות קולנוע, והיום מודיעה סינמה סיטי שגם היא מתכוונת לבנות קומפלקס בבאר שבע של 24 אולמות קולנוע, בעוד שנתיים יהיו בבאר שבע 54 אולמות קולנוע של שלושה חברות, גלובוס מקס, יס פלאנט, וסינמה סיטי.
מה אתם אומרים?

zahipan10

New member
כנראה שלא יהיו 54 אולמות...

אני לא רואה את גלובוס מקס שורדת מול שני השחקנים החדשים, אבל זה לא משנה בגלל שבאר שבע מוכיחה שוב שהיא יכולה להציע את מה שמציעים ערים אחרות בארץ מבחינת בילוי, ובעתיד הלא רחוק גם מבחינת שטחים ירוקים עירוניים, ותעסוקה.

ש מים

New member
אני אומר שיש להכריז על ב"ש כבירת ישראל!

ויפה שעה אחת קודם.

zahipan10

New member
אין צורך

בירת הנגב זה תואר מספיק מכובד, הנגב הוא העתיד של מדינת ישראל, היזמים מבינים זאת ולכן הם בונים מיזמים בבאר שבע.

דןמור

New member
אני מניח ש"ש מים" היה ציני...

ובאופן ספציפי - אין ספק ש-54 אולמות בבאר שבע זה טירוף שלא יחזיק מים.
עם כל הכבוד, זה מספר לא הגיוני שלא יכול לאכלס עיר בגודל של באר שבע גם אם סופרים ערים שכנות.

zahipan10

New member
כמובן שהוא היה ציני

הציניות הזאת אינה תורמת כלום, נראה לי יותר הגיוני להפוך את באר שבע לעיר עולם!

ציוניסט

New member
הפוטנציאל לא כזה קטן

בבאר שבע יש 190,000 תושבים ועוד תוספת מכובדת של סטודנטים. חוץ מזה יש את אופקים, נתיבות ושדרות שביחד הן 70,000 תושבים, קריית גת וקריית מלאכי הן ביחד גם 70,000. ערד ודימונה הן ביחד 50,000 ובתוספת היישובים בסביבה הקרובה והרחוקה, היישובים הבדואיים (שאין לי מושג מה הרגלי הקולנוע שלהם) ואפילו אשקלון אולי - פוטנציאל התושבים די נאה.

בתי הקולנוע הקרובים בכול האזור הם אשדוד ואשקלון - בתי קולנוע קטנים ולפי הידוע לי לא חדשים במיוחד כך שיש מצב גדול שאנשים יעדיפו לנסוע אפילו 45 דקות בשביל חווית קולנוע.

ציוניסט

New member
רק אוסיף שלא באתי לנתח מצב נתונים

או לקבוע עובדות אלא רק להעלות השערה. וברור לי שיש מצב גדול לטעויות בהשערה הזאת.

zahipan10

New member
הנתונים שהבאת לא הכי מדוייקים

אבל זהלא משנה הם מספיק קרובים למציאות.
מה שאני רוצה שישימו לב אליו זה אלפי יחידות הדיור שקיבלו אישור בישובי הנגב שעתידים להגדיל בשנים הקרובות את מספר התושבים במטרופולין באר שבע.

לא רק מספר התושבים קובע

אלא גם ההכנסה הפנויה שלהם.

דין 200,000 תושבים בב"ש אינו כדין 200,000 בראשל"צ, לדוגמא.

zahipan10

New member
אתה צודק מדובר במשתנים רבים

אני יכול להגיד שלא רק כמות האוכלוסייה ורמת ההכנסה שלה קובעים אלא גם תיירים ומבקרים, תיירים עדיין לא באים בהמוניהם לבאר שבע אבל בהחלט יש מבקרים, נוסעים לאילת שעושים עצירה בבאר שבע לדוגמא.

צודק, גם מבקרים הוא משתנה חשוב

אבל במקרה של קומפלקסי קולנוע, הוא חשוב פחות מגודל האוכלוסייה, התפרושת המרחבית שלה וההכנסה הפנויה.

poland1

New member
אתם היזמים? לא!

אם יזם מחליט להקים כאן מתחם סינמה סיטי בהשקעה אדירה של 250 מיליון ש"ח ועוד יזם מחליט להקים כאן יס פלאנט בהשקעה של מעל 70 מיליון ש"ח ועוד יזם מחליט לבנות כאן את הקניון הכי גדול במזרח התיכון אז כנראה שיש כדאיות כלכלית!

עד היום בסינמה סיטי עשו בחירות מעולות והאולמות שלהם בארץ הם הצלחה מסחררת שלא פוסקת!
גם ליס פלאנט לא חסר..

אתם לא היזמים ידידיי ויזם לא ישקיע סתם מאות מיליוני שקלים.. הם כנראה יודעים דברים שאתם לא.. עם כל הכבוד!

עם כל הכבוד לך ידידי

נראה לי שאתה לא מבין דבר וחצי דבר בעולם היזמות, וכנראה שאתה גם מאוד תמים. ראית כבר ששלושת היזמים רכשו קרקע / הוציאו תכניות מסודרות/ הוציאו מאות מיליונים שאתה רץ להסקת מסקנות? אני מניח שלא.

אותם יזמים מכריזים מראש על פתיחת קומפלקס החדש, הרי מה, הדיבורים על "כיבוש" יעד חדש עולים להם כסף? ברור שלא. באותן הכרזות, שחלקן ריק מתוכן או בשלבים מאוד מאוד ראשוניים, הם לכאורה משיגים ראשוניות ו"בלעדיות" דרך התקשורת ועל הדרך גם עושים לעצמם יח"צ... עובדה שאתה אכלת את זה.

במציאות, כנראה שרק החזק או שני החזקים מבין השלושה אכן יפתחו קומפלקס, או לחילופין מי שיהיה מהיר יותר. ותאמין לי - אחרי שסינמה סיטי יפתחו 18 בתי קולנוע, לא בטוח שיס פלאנט גם יפתחו את ה-18 שלהם, אבל מאוד בטוח שגלובוס *לא* יפתחו קומפלקס שלישי.

אז... כנראה שיש דברים שאתה עדיין לא יודע וכדאי שתלמד.

נ.ב.,
גם בעיר כפר-סבא הקטנה יחסית, אותם שלושה יזמים בדיוק רצו לספר לתקשורת על הקומפלקסים החדשים שהם הולכים לבנות ב...מאות מיליוני שקלים! כפ"ס תהפוך לווגאס... אתה יודע איך זה, הנייר (והיחצ"נים) סובל הכול.

poland1

New member
ליס פלאנט כבר יש קרקע בעמק שרה והוא

יפתח בשנת 2014.. אני מניח שגם לסינמה סיטי יש קרקע אם הם יצאו בהכרזה שבסוף שנת 2013 המתחם יהיה גמור על כל 24 האולמות שלו (מה שנראה לי קצת אופטימי מדי)..

בבאר שבע כן יש כדאיות לסינמה סיטי..
הקניון החדש בשלבי בניה מתקדמים והוא עתיד להיפתח בפסח.. השקיעו בו כמעט מיליארד שקל!

יזמים סומכים על באר שבע ושופכים כאן את כספם במיטב מיזמים.. מוטב שתתן קצת קרדיט.. דין כפר סבא לא כדין באר שבע.. כפר סבא הרבה יותר נגישה לסינמה סיטי

poland1

New member
אגב, סינמה סיטי הכריזה על הקמת 12 אולמות

קולנוע במתחם G בכפר סבא לפני כחודש!
אז למה אתה שופט את התוכניות מעכשיו?

למעלה