סינסתזיה

Mor L

New member
סינסתזיה

לפני 3 שבועות נתקלתי במונח הזה פעם ראשונה וישר אמרתי לעצמי שזה בול אני!
אני רואה צלילים שונים, כשאני מקליטה שירים ועורכת אותם בחדרי עריכה אצל מפיקים מוזיקליים
אם עשיתי 5 טייקים על אותו משפט, אני רואה את הצורה שלו בנוסף לגרף שמצטייר, ואם מערבבים לי את הסדר של הטייקים כדי להוכיח לי שאין הבדל, אז הראש שלי מתבלבל ונכנס לסחרחורת, כי אני יודעת שהטייק הראשון נראה ככה והשני אחרת.

קראתי בויקיפדיה על סינסתזיה אבל לא היה רשום על צליל-ראיה, אלא על מילים ספציפיות שמצטיירות במרחב.
איפה אני מוצאת יותר מידע ספציפית על ראיה-שמיעה?

BigBadWolf

Member
לא רק שסינסטזיה זו תופעה נפוצה, לכולנו יש אותה במידה

לרוב האנשים רמת הסינסטזיה לא גבוהה, אבל כולם יכולים לחוש אותה. לדוגמה, אם אגיד לך שלצורה מסויימת קוראים זיזי את תדמייני צורה חדה בעוד שאם אקרא לה הוהו את תדמייני משהו מעוגל ועדין יותר. תחשבי על המילה שפיץ מול המילה ענן לדוגמה, או על המילה פרח מול המילה קוץ.
לאחרונה גם אני שמתי לב שיש לי אולי סינסטזיית צבעים קלה, פתאם שמתי לב שלפעמים כשאני קורא מספרים נצבעים לי בכחול נייבי.
העניין הוא, שסינסטזיה היא תופעה אישית. לכל אחד היא תופיעה בצורה שונה ולכן קשה לתאר אותה כדבר כללי. לדוגמה, את מציינת שצלילים מקבלים אצלך צורות שזה סוג של סינסטזיה בין ראייה לשמיעה. זה לא אומר שאחרים בעלי סינסטזיית ראייה שמיעה יחוו אותה באותו האופן, הם יכולים לדוגמה לראות צבעים במקום צורות או שהם יכולים לראות צורות שונות משלך. בכל אופן, אפשר להתחיל מכאן [URL]https://en.wikipedia.org/wiki/Bouba/kiki_effect[/URL]

Mor L

New member
תודה רבה! אני אסתכל בקישור!

שמחה לדעת שאני לא היחידה שרואה צלילים

למעלה